17-18 Mayıs Motosiklet Sınavı

Arkadaşlar Merhaba,

İnşallah 11-12 gün sonra sınava gireceğim. Kadıköy Salı Pazar'ında.

Hayatımda ilk defa geçen hafta motora bindim ve doğal olarak stop ettirip durdum. İster istemez çok heyecanlıyım. Bu hafta sonu da eğitime gireceğim. İnşallah yapabilirim.

Kağıthane bölgesinde komisyon başkanlığı yapan biri gözümü öyle bir korkuttu ki buraya yazmak istedim. Çok zorluyorlarmış. Hayatta alamazmışım ehliyeti vs.

Sizlerden ricam sınavda neler yaptırıyorlar ?

Motor kullanmayı çok istiyorum. Önümde sadece 2 eğitim var. Nelere dikkat etmeliyim ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla

Benimde henüz ehliyetim yok ama sınavda neler yaptırıyolar zaten birçok konuda bahsedilmiş baktım ben.. videolarıda var.Ama anlatayım :

Yere uzun kalas gibi bir demir plaka koyuyorlar. İlk başta başlıyosun onun üstünden geçiyorsun ve sonra dubalara geliyorsun onların arasından geçiyorsun sağ sol sağ sol bu şekilde araları baya açıktı videoda gördüğüm kadarıyla en sonunda dönüp başladığın yere geri dönüyorsun ayağın yere deymeyecek felan gibi kuralları var sanırım ve o yerdeki demir plakanın üstünden geçerken teker demir plakadan inip yere temas etmemeli sanırım.

Benimde henüz ehliyetim yok ama sınavda neler yaptırıyolar zaten birçok konuda bahsedilmiş baktım ben.. videolarıda var.Ama anlatayım :

Yere uzun kalas gibi bir demir plaka koyuyorlar. İlk başta başlıyosun onun üstünden geçiyorsun ve sonra dubalara geliyorsun onların arasından geçiyorsun sağ sol sağ sol bu şekilde araları baya açıktı videoda gördüğüm kadarıyla en sonunda dönüp başladığın yere geri dönüyorsun ayağın yere deymeyecek felan gibi kuralları var sanırım ve o yerdeki demir plakanın üstünden geçerken teker demir plakadan inip yere temas etmemeli sanırım.

Kısmı olarak doğru.
Platformdan bir kere geçmen yeterli.(Bizim denetmen öyle söyledi)
Zaten aşırı derecede kolay gidonu sıkma,birazcık da gaz ver geçiyorsun.
Sonra slalom yapıyorsun,dubaların arası yeterince geniş.
Sen farkında olmadan genelde 8 çizmiş oluyorsun.Bazı sınav yerlerinde onun için ayrıyetten dubalar diziyorlar.
5 dakikalık bir trafiğe çıkarıyorlar.Fazla hız yapmadan sinyalleri vererek gidiyorsun.
Sonra sınav alanına gelip üstündekiler çıkarmadan 10 dakika bekliyorsun.
30 dakika dolduğunda sınavı geçiyorsun.

Dipnot:Çok iyi sürücü olsan bile belli etme.Benle sınava giren bir apaçi vardı.Artist teker yapa yapa dolandı ortalıkda geçirmemişler...

Merhaba, 2 hafta önceki direksiyon sınavından kalmış olan 2 ileri sürüş eğitimi ve aktif araba kullanıcı biri olarak anlataym. Bende giricem 17 mayıstaki sınava.

Bizde (istanbul/büyükçekmece) 6 tane duba var aralarından rahatça geçiyorsun. 8 rakamı gibi ama biraz daha geniş içiçe 2 daire çizili boya ile yere oradan 8 yapıyorsun. Sonra demir platform var kullandıgın 2 motor uzunlugundan ben onun sonunda düştüğümden nasıl çıktım felan hiçbişey anlamadım. Bu arada komisyon o demirin biraz ilerisinde arabada senı izliyor( hava yağışlıydı ondan olabilir) sonra ben döndum oradan bi arkaya baktım arabayı çalıştırdılar. caddelerden 3 ayrı ilçeye 20 dakika trafigi aksatmadan 25 40 arası bi km (motor aşırı dandık ve hız gostergesi yok 2. vitesle 3000 devirle felan gittim) sürekli banketler oldugundan cogunlukla vites dusurerek yada gaz kapatarak fren yaptım (hata mı bılmıyorum?) sinyallere şerit değiştirirken bile dikkat ettim yolun sağından gittim (2 şeritli cadde) kavşaklarda gaz azaltarak ve sol ve sağ geçişlere dikkat eder (durmadan sadece fren yaparak ve kafamı oraya çevirerek kontrol ettim) geçtim. Sadece birkere kavşakta yavaşladım mınıbus yol vermeyınce motorla durdum ayagı koydum ve 1 e alıp 40 saniye sonra felan devam ettim. gittiğin yolun bi göbekten felan döndurup geri parkura getiriyorlar, bitiyor ertesi gün sonucunu arayıp yada sizi arayıp öğrenebiliyorsunuz.

Bu arada vizörü olmayan kask fullface ( ben kendi kaskımı getirmiştim normal vizörlü 17 mayıstaki sınava sadece ceketim ve eldivenimle gidicem) dizlik dirseklik (bende ceket oldugunu belirtip takmadım) ve reflektif yeşil sürücü adayı yazılı bi yelek giyiyorsun.

Platformdan düştüm evet anlamadım bile çıkmamla düşmem bir oldu( motorun kotulugu demirin ıslaklıgından olabilir) ama kendime güvenim düşmedi bu sefer 2. viteste hızlanıp debriyaj sıkılı hafif öne eğili ve kollarım daha rahat deniyeceğim)

Son olarak bilgili olan arkadaşlara sorum, 100 tl vermiştim direksiyon sınav ücreti şimdi 150 tl istiyorlar duyunca içimden bir oha çektim ama el mahkum sanırım vericem yok mu bunun bir yasal düzenlemesi? Tekrar 100 tl vermeye razıyım da + 50 niye?

Son düzenleme:
yavaş minimum hızlarda dönüşlere çalışmanın faydası olur..akan trafikte sağa sola dönüşlerde dikkat edin, dubalar dahi olsa kısmen trafik işleyebilir sınav güzergahınızda.ayrıca dönüşlerde ayağı yere koymadan dönmeye önem veriyorlar.sinyaller de cabası..birde yağmur yağarsa demir platformdan geçerken dikkat edin frene basmamaya çalışın düşerseniz düşün inin asfalta önemli değil bi kaç tur attırıyorlar zaten çıkmaya çalışmayın ve birbirine geçmeli parçalardan oluştuğu için "üzerinde gazla oynamayın ani gaz açmayın" sabit gazla gidin...bir arkadaş ani gaz açmıştı bir anda motor bi tarafa platform bi tarafa gitmişti...

Arkadaşlar, Direksiyon sınav komisyonunda iki kişi görevlidir. Biri komisyon başkanı biri üye dir. İkisinde de ayrı ayrı DİREKSİYON EĞİTİMİ DERSİ SINAVI DEĞERLENDİRME FORMU EK-3 verilir ve ikiside değerlendirme yapar. Biri başarılı biri başarısız sayarsa 3.bir form doldurulur ve başkanın dediği olur. Yani başkan ne derse o olur. Tabi bu değerlendirme, forma göre yapılır. Eğer başarısız sayılacak ise formda neden başarısız olduğu belirtilir.

Gelelim son zamanlardaki sınıvlardan çokça bırakma işine. Önceden değerlendirme formları 100 lük not sistemine dayanıyordu 70 alan başarılı sayılıyordu, yenisi ise becerileri değerlendirme durumuna dayanıyor eğer maddelerden herhangi birini yapamıyor ise başarısız sayılıyor. Tabi ayrıca sınavın yapıldığı güzergahta bu komisyon üyelerini teftiş eden müfettişler veya ilçe milli eğitim müdürleri bulunuyor. Onlarda sınavı takip ediyorlar. Komisyondakilerin nasıl sınav yaptığını denetliyorlar. Eğer hata veya taviz var ise hemen müdahale ediyorlar. Ayrıca hata yapan sınav komisyon üyelerine sonraki sınavlarda görev verilmiyor. Bu işin sıkı ve gıcık tarafı. Çünkü bu durum milli eğitimde silsile yolu ile yapılan baskı ve sıkı takiplerin sonucu. (belki olması gerekende odur bilemiyorum)

Ben öğretmenim. Bu sınavlara girmek için belgem var ve görev verildiğinde bu komisyonlarda görev yapıyorum. Yönetmelik gereği komisyon görevlileri Ehliyet türüne göre sınavlara görevlendirilir. Yani A2 ehliyeti olan A2 sınavına E sınıfı ehliyeti olan E sınıfı sınavlara. Benim A2 ve B sınıfı ehliyetim var. Bana daha A2 sınıfı sınavda görev çıkmadı. A2 sınıfında görev alan arkadaşlarımın %99'unda A2 ehliyet yok. Bu da milli eğitimin gariplikleri. Ayrıca şunu belirteyim görev aldığımız sınavlara girmeden önce bir toplantı yapılır ve toplantıda herkesin kurallara harfiyen uyması söylenir. Sınav esnasında görevlilerin ilçe milli eğitim müdürleri tarafından denetlendiğini ve ilçe milli eğitim müdürlerini de müfettişlerin takip ettiğini sürekli söylerler. Yani sorumlu sensin kuralları harfiyen uygula yoksa sen yanarsın demeye getiriliyor. Bu durumda da tecrübesi az arkadaşlar stres oluyor veya iyice kıl oluyor. Umarım faydalı olabilmişimdir.

4m1Yk7.gif
[/url][/IMG]

L

lawyer_16

Merhaba, 2 hafta önceki direksiyon sınavından kalmış olan 2 ileri sürüş eğitimi ve aktif araba kullanıcı biri olarak anlataym. Bende giricem 17 mayıstaki sınava.

Bizde (istanbul/büyükçekmece) 6 tane duba var aralarından rahatça geçiyorsun. 8 rakamı gibi ama biraz daha geniş içiçe 2 daire çizili boya ile yere oradan 8 yapıyorsun. Sonra demir platform var kullandıgın 2 motor uzunlugundan ben onun sonunda düştüğümden nasıl çıktım felan hiçbişey anlamadım. Bu arada komisyon o demirin biraz ilerisinde arabada senı izliyor( hava yağışlıydı ondan olabilir) sonra ben döndum oradan bi arkaya baktım arabayı çalıştırdılar. caddelerden 3 ayrı ilçeye 20 dakika trafigi aksatmadan 25 40 arası bi km (motor aşırı dandık ve hız gostergesi yok 2. vitesle 3000 devirle felan gittim) sürekli banketler oldugundan cogunlukla vites dusurerek yada gaz kapatarak fren yaptım (hata mı bılmıyorum?) sinyallere şerit değiştirirken bile dikkat ettim yolun sağından gittim (2 şeritli cadde) kavşaklarda gaz azaltarak ve sol ve sağ geçişlere dikkat eder (durmadan sadece fren yaparak ve kafamı oraya çevirerek kontrol ettim) geçtim. Sadece birkere kavşakta yavaşladım mınıbus yol vermeyınce motorla durdum ayagı koydum ve 1 e alıp 40 saniye sonra felan devam ettim. gittiğin yolun bi göbekten felan döndurup geri parkura getiriyorlar, bitiyor ertesi gün sonucunu arayıp yada sizi arayıp öğrenebiliyorsunuz.

Bu arada vizörü olmayan kask fullface ( ben kendi kaskımı getirmiştim normal vizörlü 17 mayıstaki sınava sadece ceketim ve eldivenimle gidicem) dizlik dirseklik (bende ceket oldugunu belirtip takmadım) ve reflektif yeşil sürücü adayı yazılı bi yelek giyiyorsun.

Platformdan düştüm evet anlamadım bile çıkmamla düşmem bir oldu( motorun kotulugu demirin ıslaklıgından olabilir) ama kendime güvenim düşmedi bu sefer 2. viteste hızlanıp debriyaj sıkılı hafif öne eğili ve kollarım daha rahat deniyeceğim)

Son olarak bilgili olan arkadaşlara sorum, 100 tl vermiştim direksiyon sınav ücreti şimdi 150 tl istiyorlar duyunca içimden bir oha çektim ama el mahkum sanırım vericem yok mu bunun bir yasal düzenlemesi? Tekrar 100 tl vermeye razıyım da + 50 niye?

kardeşim yeni yönetmeliğe göre direksiyon sınavından kalanlara 2 saat daha ders vermek zorundayız tabi ücreti mukabilinde. senden bu derslerin parasını almışlardır büyük ihtimalle. bu arada 2 saat ders almak da senin yükümlülüğün olduğu kadar da hakkın, gidip biraz daha çalış bence kursun motoruyla.

Ilk dubaların arasından geçiyorsun sonra 8 çizip metal bir platformun üstünden geçiyorsun buraya kadar sıkıntı yoksa direk seni trafiğe çıkarıyorlar

kardeşim yeni yönetmeliğe göre direksiyon sınavından kalanlara 2 saat daha ders vermek zorundayız tabi ücreti mukabilinde. senden bu derslerin parasını almışlardır büyük ihtimalle. bu arada 2 saat ders almak da senin yükümlülüğün olduğu kadar da hakkın, gidip biraz daha çalış bence kursun motoruyla.

pazar günü alıp çalışabilirsem biraz kullanayım bari ya diycemde trafikte gayet düzgün kullandım platformada platform olmadan nasıl çalışayım saçmalık hep ya

peki sınav ücreti vermezsem 10 mayısa kadar 17 mayıstaki sınava nasıl girebilirim?

Şubat ayındaki sınava girdim bende. İstanbul Başakşehirde. Şansıma yağmurda yağıyordu. Size tavsiyem sınava gireceğiniz motorla yarım saat civarı sürüş yapmanızdır. Kendi motorumla her yerden dönüp , platform benzeri yerlerden geçebiliyorken sınav motoru adeta saçmasapan bir aletti. Sırf benim kursun değil hemen hemen bütün kursların aynıydı. Kendi motorunla gelen insanlar bile düşüp durdu sınavdan önce motoru denerlerken. Bende acayip zorlandım.

Sınav zor değil bir kaç kuka arasından geçiyorsun 8 çizerek sonunda platform var onun üzerinden geçerek ilerden u dönüşü yapıyorsun. Daha sonra düz gelip duruyorsun. Sınav ekibi sürücü kursunun aracıyla arkandan gelerek trafikte seni takip ediyorlar. Sinyallere dikkat birde Dur tabelasına dikkat edin. Benim sınavımda yağmur yağdığı için 5 dk lık bir kavşağa kadar gittik ve sınav bitti.

Sınavda bütün arkadaşlara başarılar dilerim ayrıca.

Diyelim ki bu sınavda başarısız olduk bir sonraki sınav ne zaman ?

Motosikleti
gts 300
3 Mayıs'ta İzmir'de girdim ve geçtim. Bütün olay kursun motoruna alışman . İnternetten biraz vidyo izlemen yararlı olacaktır motosiklette bakış, gaz kontrolü ve fren tekniği ile ilgili. Aşağıdaki linkte güncel sınav vidyosu var ordan bakabilirsin . Kolay gelsin umarım başarırsın

Havanın durumuna bakın.
Sağanak yağmurdan dolayı eğitim yapamadan sınava gireceğiz :)

Büyük gün geldi sayılır. Tecrübeli arkadaşlar sınavda nelere dikkat etmemiz gerektiğini yazarsa şükranlarımı sunarım.

hava güzel tam kalmalık, gene geçemiyeceğime eminim hiçbirşeyi yanlış yapmıyacagım ve bi yonetmelıkte birşeyde gene kalıcam sonrada ya katil olurum yada ehliyetsiz sürücü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar