Kask ve motor tarzı uyumsuz mu ?

Merhaba arkadaşlar;

Şimdi size bir durumu anlatacağım. Mayısın 9'unda Motoran MT 150 Cruiser motorumu teslim alıyorum. Motorumdan önce ekipmanlarımı almak istiyordum. Şans eseri yakın bir abim elinde hiç kullanılmamış LS2 FF370 kask ve prohel mont pantolon ve eldiven olduğunu söyledi. Kask kafama tam oturdu, mont M olmasına rağmen biraz büyük geldi. Hepsini hediye etti ve hepsi paketli haldeydi. Evinden aldım abinin ve eve geldiğimde aynada bakınca kaskın çok büyük olduğunu farkettim. Şimdi size sorum motorum siyah ve kask beyaz. Kask çok büyük görünüyor ve motorun ebatlarını düşünürsek çok göze batacak, komik görünecek bir görüntü mü olur ? Ya da motorsikletin tarzına aykırı mı olur ? Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Önemli olan kafanı korumasıdır rengi büyüklüğü önemli değildir diyecek arkadaşlara şimdiden katıldığımı belirtiyorum. Ne halükarda olursa olsun kaskı tabi ki kullanacağım fakat sizlerin fikrini merak ediyorum. Belki de ben kötü görüneceğini düşünüyorumdur sadece.

Motorun resmi bu ; (benimki değil)

Kaskın resmi de bu ;

Motosikleti
Vespa GTS 300 Supertech
Bir renk kargaşası olacağı kesin ama bence hiç sorun değil. Kask büyük oldu diyorsun ama daha önceden motor(kask) kullandın mı bilmiyorum ama kaskların büyük bir kısmı zaten büyük olur bakınca. Ona takılma LS2'lerin zaten ana hatları bellidir.Yani kask ortalama bir kask büyüklüğündedir, kafana uyuyorsa kullanmana bak.

Mont biraz büyük demişsin ama korumalı bir mont ise kullanmanı tavsiye etmem. Çünkü yer ile temas anında o korumalar içeride oynarsa bir işe yaramaz.

Genel olarak tavsiyem eline,kafana vs. uymayan eşyaları sat uygunlarını almaya çalış. Kask konusunda renge fazla takılma çok dert edersen de git kaplat istediğin bir renge veya onu da sat başka rengini al.

Hocam fullface kask kullanmanı öneririm, bundan çok daha sağlıklı olacaktır.

Kaskın bedenin sana göre olduğundan emin ol. Ben kaskımı ilk aldığımda kafama çok zor takılacak kadar sıkıyordu mağaza görevlisinden xl sini istedim ve xl olanı taktım bana darbe aldığında kaskın döneceğini söyledi L bedenini alıp çıktım. Üç dört kere tak çıkar yapınca kask açıldı ve şimdi tam oluyor. Yapman gereken kaskı tak kafanı sabit tut ileriye geriye sağa solo it eğer kask fazla hareket ediyorsa o kask sana büyüktür. Bununla ilgili videolar var onları izle. İlk kez motosiklet kaskı kullanan biriysen sana çok büyük görünmesi normaldir.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar... Kaskın beden olarak büyük geldiğini sanmıyorum çünkü gerçekten zor giriyor ve kafamda oynamıyor o konuda içim rahat ama LS2'nin FF370 modeli için diğer full face'lerden daha büyük olduğunu okumuştum bana da öyle geldi o anlamda büyük demiştim. Daha önce bir kaç kez scooterda açık kask kullanmıştım ondan sonra bu bana çok büyük görünüyor herhalde.
Bir de ;

Mont biraz büyük demişsin ama korumalı bir mont ise kullanmanı tavsiye etmem. Çünkü yer ile temas anında o korumalar içeride oynarsa bir işe yaramaz.

demişsiniz, en azından düşme anında sürtünmeye karşı korumaz mı kumaşı ? Zaten korumalar çok ayrı yerlerde değil yine olması gereken bölgelerde ama dediğiniz gibi hafif hareket ediyorlar.

Ceneden acilir cogu kaks kafana fanus gecirmisin gibi buyuk gozukur. Acilan cene mekanizmasi nedeniyle.
Montun buyukse, ve dirsek omuz korumalari iceride donuyorsa ya sat degistir, ya da mecvcur dirsek korumalarini cikar, onun yerine cirtcirtli dirsek korumasi al, onu tak uzerine montu giy. Ayni seyi omuz icinde yapabilirsin.

Ceneden acilir cogu kaks kafana fanus gecirmisin gibi buyuk gozukur. Acilan cene mekanizmasi nedeniyle.
Montun buyukse, ve dirsek omuz korumalari iceride donuyorsa ya sat degistir, ya da mecvcur dirsek korumalarini cikar, onun yerine cirtcirtli dirsek korumasi al, onu tak uzerine montu giy. Ayni seyi omuz icinde yapabilirsin.

Öyle yapacağım galiba teşekkürler :)

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yanınıza başka bi motorcu gelip
- Abi emanetmi aldın derse şaşırmayın :)

Koruma ekipmanlari uzerinde olsun yeter. Ayrica beyaz kask iyidir gorunurlugu artirir. Polislerin yeni kasklarini gormelisin. Bosver rengini falan ustelik hediye gelmis olmasida buyuk şans.

"KAZASIZ SURUSLER"

Her şeyden önce bence sakın bunlar nasıl olsa yakışmıyor yiaaaa çıkarayım da öyle gezeyim yenisini alana kadar mantığına girişme, Ben şahsen yeni olmama rağmen özellikle biraz tezat giyinirim. Mesela motorum mavidir fakat montum kırmızı, eldivenim mavidir ama kaskım beyaz. Bu tür şeyler yani renklerin daha çok olması daha çok farkındalık sağlar. Evet, bu belki küçük bir şey fakat bu küçücük şey bile hayatımızı değiştirebilir. Bu nedenle ekipmanlarına bu kadar takılmamanı öneriyorum nasıl olsa bir süre sonra yedekli kullanmaya başlayacaksın ve muhtemelen hepsinden 2 tane olacak :mrgreen:

Her şeyden önce bence sakın bunlar nasıl olsa yakışmıyor yiaaaa çıkarayım da öyle gezeyim yenisini alana kadar mantığına girişme, Ben şahsen yeni olmama rağmen özellikle biraz tezat giyinirim. Mesela motorum mavidir fakat montum kırmızı, eldivenim mavidir ama kaskım beyaz. Bu tür şeyler yani renklerin daha çok olması daha çok farkındalık sağlar. Evet, bu belki küçük bir şey fakat bu küçücük şey bile hayatımızı değiştirebilir. Bu nedenle ekipmanlarına bu kadar takılmamanı öneriyorum nasıl olsa bir süre sonra yedekli kullanmaya başlayacaksın ve muhtemelen hepsinden 2 tane olacak :mrgreen:
Koruma ekipmanlari uzerinde olsun yeter. Ayrica beyaz kask iyidir gorunurlugu artirir. Polislerin yeni kasklarini gormelisin. Bosver rengini falan ustelik hediye gelmis olmasida buyuk şans.

"KAZASIZ SURUSLER"

Haklısınız görünürlüğümü arttıracağı konusunu hiç düşünmemiştim. Yorumlarınız için teşekkürler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar