- Konu Yazar
Efendim tanıyanlarınız bilir, henüz daha baya yeni bir sürücüyüm buna rağmen sağlam bir dengem olduğunu her zaman gözlemlemişimdir. Bisiklette de olan bu dengeyi çok şükür motosiklete de aynı şekilde taşıyabildim. Bu nedenle kendimi motosiklete çabuk adapte ettim. Geçen hafta, yani motosikletimi ilk aldığım hafta benim için ilk uzun mesafe olan Tekirdağ - İstanbul yolunu gittim. Genellikle gece yolculukları çok hoşuma gider. Bu durum araba ile de böyleydi. Ya bismillah dedim ve gece 12 de yola çıktım, hızım ortalama 90 KM'iken karşıma aniden böyle bir yer geldi, bu güzergahta daha önceden giden arkadaşlar Silivri'den sonra bu yolun birçok yerinde böyle arızalar olduğunu bilir. Buraya girdiğimde motosiklet neredeyse tamamen dengesini kaybetti, dikkatinizi çekerim ben değil benden daha çok, motosiklet denge kaybetti. Altımda durmuyor gibi oldu tekerlekler hani sanki o tırtıklara saplandı gibi oldu ön ve arka fren destekli olarak hemen emniyet şeridine geçip durdum, gelirken gündüz geldim ve acaba ben panik mi yaptım diye düşündüm ama ne çare! Motosiklet böyle tırtıklı bir yere girince adeta sapıtıyor kendini.
Şimdi sizce?
Böyle bir asfalt zemini ile karşılaştığımda ne yapmak doğru olur? Hız kesmek mi denge bozar yoksa hızı aynı sabit mi tutmalı veya arttırmalı mı? Herkese şimdiden yorumu için teşekkürler ve hayırlı sürüşler.
Şimdi sizce?
Böyle bir asfalt zemini ile karşılaştığımda ne yapmak doğru olur? Hız kesmek mi denge bozar yoksa hızı aynı sabit mi tutmalı veya arttırmalı mı? Herkese şimdiden yorumu için teşekkürler ve hayırlı sürüşler.