Teşekkür ederim Duygu 'da ben zaten internetten bulduydum bunları :queen: ben hani kendine ekipman almaya gittiğinde zahmet olmazsa sorarsan sevinirim demiştim sadece :queen: Yoksa internetten bende buluyorum, hatta ve hatta bir ürün araştırıyordum Türkiye 'de fiyatı 3 katı Hong Kong 'da ki fiyatından. Şok oldum ve hemen sipariş ettim 18TL gibi bir rakam tuttuğu için gümrüğe takılmaz bu tarz şeyler o yüzden rahatlıkla elime ulaşır diye düşünüyorum 1 - 1,5 hafta içerisinde ayrıca kargo ücretsiz (free shipping) LS2 'nin farklı farklı modelleri var evet biliyorum benim aradığım aslında FF-351 değil FF-350 miş, bakıyorum şimdi internetten de aslında kendi kaskımı satana kadar alamam ne yazık kiFakat kendi kaskımı sattığım gibi ilk işim açıkçası bu kaskı almak olacak kesinlikle
Her zaman tam yüz ( full face ) kasklar daha sağlıklıdır benim düşünceme göre.
Evet gümrüğe takılacak bir ürün olursa gerçekten hem çok bekliyorsun, hemde fiyatı astarından pahalıya geliyor dediğin gibi ama geçenler de bizim ofiste çalışan bir arkadaşımız yurtdışından kulaklık sipariş verdi 1 hafta içerisinde geldi 100TL civarı felanmış kulaklıkta bu arada işte bakalım bende şu 18TL 'ye aldığım bir ürün vardı hemde ücretsiz kargo ( ki ücret almadılar ödeme aşamasında ürünün kargo bedelini, normalde ödeme aşamasında direk olarak alıyorlar. )
Motosiklet rengi dediğim gibi aslında Yurtdışındaki kullanıcılar için çok önemli değil, Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan yani insan yaşamının herhangi bir değeri ve önemi olmayan bir ülkede isen etkisi fazlası ile oluyor motosiklet renginin fakat bildiğimiz üzere Avustralya 'da yaşıyorsun ki orada yanlış bilmiyorsam insan 'a verilen değer çok çok yüksek bu yüzden sıkıntı yokMotosiklet te zaten denildiği gibi Kawasaki ve Yamaha tek geçerim, eğer paran varsa bu markaları tercih edeceksin arkadaş
Eğer bütçen bunlara yetmiyor ama birazda param var diyorsan Honda bakacaksın ha o da yok diyorsan
Diğer markalara yöneleceksin zaten. Motosikletin eline ulaşana kadar zaten daha çooookkkk gözünü motosikletler çekecek emin olabilirsin bu konuda kesinlikle :queen: Bu hafta sonu bende aldım eşimi biraz dolandık, hava güzeldi de akşam yağmuruna yakalanınca iş kötü oluyor beh
Buz kesiyor insan gerçekten.
Olabildiğince kendini geliştir, kesinlikle hem ingilizce konusunda, hem diploma konusunda durmayın. Aslında yurtdışında Türk Vatandaşı olarak her bireyimiz Türkiye 'yi temsil eder, sizler ne kadar çok övgü ve başarı kazanırsanız ülkemiz içinde o kadar çok iyi olur. Öyle üşengeçlik yapma öğren, 1 lisan 1 insan, 2 lisan 2 insan demektir derlerdi büyüklerimizHafıza kuvvetlendirici oyunlar felan var diye biliyorum ki buna en büyük etkiyi de yanlış hatırlamıyorsam SUDOKU derlerdi
Çok iğrenç ve hiç sevmediğim bir oyundur fakat hafıza konusunda muhteşem bir geliştirme sağladığı resmi olarak kanıtlanmış oyundur
![]()
Aynen aslında dediğin gibi doğru ya, şimdi biraz geçmişe dönük düşünüyorum da evet haklısın yani. Araba kullanmaya başlıyoruz, motosiklet kullanmaya başlıyoruz, arkadaş çevremizden deneyimler kazanıyoruz ki ben zaten araba sürmesini arkadaşımdan öğrenmiştimO öğretmişti bana sağolsun, emeği bu konuda gerçekten büyüktür bende...
Dediğin gibi siz bayanlar ne yapacaksın, mecbuurrr çekeceksiniz:queen:
Foruma hosgeldin. Avustralya'da nerdesin? Gold coast da yakin arkadasim var Turk degil kendisi Sirp.
Kusura bakmane zaman gideceğimiz belli olmadığı için fikir olsun diye netten bakmıştım elbette ( ben soramam ama ) eşime sordururum. Dediğim gibi bu hafta sonuna doğru gideriz sanırım inşallah. Motoruda bu hafta Yada gelecek hafta başı alacağız umarım ekipmanları da hemen alabiliriz
bende araştırıyorum ekipmanları âhiri iyilerinden sanırım ama çok pahalı , ne tercih etmeliyim bilmiyorum
ceketler içerisinde dirlik oluyor mu yoksa bazılarında mı oluyor? Ceketteyse dörtlük ne kadar güvenilir acaba? Ayrı ayrı mı almalıyım? Bunları düşünüyorum bu aralar
![]()
Kargonu bedavaya göndermeleri çok iyi olmuş ya ben farklı ülkelerde ücret alıyorlar diye biliyordum. Ki Amerika'dan aldığımız bir üründe kargo ücretini biz ödemiştik .
Insanda değer verdikleri kesin burda. Motor rengi zevk meselesi , bu kez istediğim olmadı ama ikinciyi sevdiğim beğendiğim birsey alırım artık![]()
Az önce canlı canlı gördüm benim motorun siyahını , baya güzelmiş ben sevmem diye düşünüyordum ama kalıbı büyük hala![]()
Uzun yorumlardan okuyan kimse olmuyor sanırım sadece sen yazıyorsun sayfayateşekkürler
Sudoku çok severim oynuyorum da ama benim hafıza da gelişme yokbunca yıl okudum peşini bırakmam bu saatten sonra , yeni yeni alışıyorum olsun o kadar da
daha tam yaz gelmedi tabi oraya baharı da ne güzel memleketimin be
özledim çok
buraya da kış geliyor. Iki haftanın biri yağışlı güzel havaları değerlendireceğim bende mümkün olduğunca artık .
Arada güldüm mesajını okurkentamamen benim hatam ! Telefon kaydırınca bazen yazılar görünmüyor takip edemiyorum , telefon da otomatik düzeltme yapmış farketmemişim
shoei demiştim kask için
mont için de kendi sırtlığı var mı yoksa ayrıyetten sırtlık almak daha mı iyi olur demiştim. Gördüğüm kadarıyla montlarda sırtlık var ama ne kadar güvenilir bilemedim.
Ben bütün ekipmanları almak istiyorum. Dediğin gibi burda insana saygı çok fazla ve trafikte bisikletçilere dahi inanılmaz özen gösteriliyor. Trafik Şeridinde takip ediyorsa korna bile çalmadan bekliyorlar ve güvenli olduğunda sadece geçiyorlar mesela. Sende yurt dışında yaşamışsın biliyorsundur Türkiye yle kıyaslanması imkansız! Ama ben kendime güvenmiyorum işteben hazırlıklı olayımda annemler hala istemiyorlardı birsey olursa başıma kalkarlar
![]()
Kış gitmedi diyorsun da ( aslen aydınlıyım ben ) bütün kış ailemle konuştuk yağmur iki hafta felan yağmış. Bu yıl yağışsız bir kış geçti biliyorum ben Türkiye'de. Istanbulu bilemiyorum. Yağsın yağmur berekettir))) bütün yaz fırsatınız olacak nasılsa
Sorarım mutlaka yardımcı olabilmeyi çok isterim, hatta ben kendime de sorarım birde şu arai ye de bakarım.
Shoei 700 dolar çok fazla kaliteli olduğundan eminiz de eşim almaz altında küçücük motor var diyor. Haklı ortalama birsey almayı düşünüyorum. Montun kendi sırtlığı yeter o halde her ne kadar kendime güvenmesem depantalon almayı düşünüyorum dizliğe gerek yok bu durumda . Internet'ten alışveriş bana göre değil gidip dememem lazım içime sinmesi lazım
![]()
Şehir dışındayız şimdi bir kaç gne dönücez ama eşim çalışıyor. Ilk fırsatta gideriz artık çünkü hergün motor ve ekipmanlarla ilgili konuşuyorum ona da gına geldi bir an önce alıp kurtulmak istiyordur. Gerçi bu seferde kurs için konuşurum bol bol![]()
Burası da öyle bisiklet ve motorlular için her türlü rahat trafik ortamı sağlanıyor. Keşke herkes böyle sizin gibi düşünceli olsa çok daha yaşanabilir bir yer olur Türkiyeihtiyacımız olan tek şey saygı !
Duygu sustu iyice ...
Ne oldu motosiklet durumları acaba![]()
Merhabamerhaba millet .....
Hahha:cherry:Derkenyani merhaba millet...
Hoşbulduknasıl gelmeyi düşünüyorsunuz? Evlilik , öğrenci...? Bir kere perth'e gitmişliğim var akşam gittik sabah yola çıktık. Kıtanın taa öteki ucunda ama ben çok beğendim
yaşanılabilecek en güzel şehirlerden biri bence !!
Aslına bakarsan,ben ileride oturma izniyle gelmek istiyorum.Ama öncesinde yabancı dil okulları sayesinde gelebilirim belki.Ya da evleneceğim şahısla balayına motosiklet turuyla çıkıp gelebiliriz belki :mrgreen:.Perth için kıtanın en sessiz şehri diyorlar.Bi arkadaşım gitmişti,sakinlikten öleceğim diyordu,gelirsen melbourne'e gel diyip duruyordu.Kısmet![]()
Melbourne da güzel şehir büyük kalabalık ve berbat bir trafiği var bencedediğim gibi gece gittik sabah erken yola çıktık , ben sakinliği seviyorum yeşille beraber , ne yazık ki melbourne'da tıkış tıkış bina karmakarışık trafiği var eşim küçüklüğünden beri burda yaşıyor , ekipmanlar için alışverişe gittiğimizde çıldırdı trafikte, işimiz bitince de hiç oyalanmadan yola geri koyulduk. Nasıl bir şehirde yaşamak istiyorsanız tercih sizin,yaşamak için güzel memleket her türlü
hayırlısı olsun inşallah