yazarın bize yazdığı yazıda konu altında bir değerlendirmede bulunmuştum meslek zorunlulukları konusunda en az 3 sene ehliyetli veya yeni ehliyet alanlara yönelik eğitim verilme gibi bu konuda toplanıp gezi yapılmasıyla ilgili ama kimse oralı olmadı herkesin keyfi bilir böle olduktan sonra tecrübeliler tecrübesizlere yol göstermedikten sonra bilgilendirmedikden sonra bu kuryelik motorculuk böyle devam eder
saygılar
kazasız belasız keyifli sürüşler
bunun için önce meslek olarak kabul edilmek gerekiyordu. şükür ki şu anda kağıt üzerinde de olsa bir meslek kodu var. yani sgk bunu bir meslek olarak kabul etti. ancak pratiğe geçemedi bir türlü.
9621.01KURYE
9621.08 Kurye (İlaç Dağıtım)
8321.01 Motosiklet Sürücüsü
8321.02 Motorsikletli Kurye
ancak bir çok firma bu meslek kodlarından habersiz hala a2 ehliyeti olan eleman statüsünde çalıştırıyorlar.
belirli bir süre ehliyet sahibi olma şartı, mesleki eğitim şartı olmalı kesinlikle.
bunun yanında tehlikeli meslekler grubuna dahil edilip yüksek tazminat ve erken emeklilik gibi avantajlar sağlanmalı.tabi bu hakları kimse altın tepside vermeyecek. herhangi bir fast food veya kurye patronu kendisini böyle bir yükün altına sokmayı aklından bile geçirmez.
bu işte birlik olmaya engel bir çok etken var.
kuryelerin genelde 2 iş yapması,
eleman sirkülasyonunun fazla olduğu sektörlerde olmak,
bir çok kuryenin mümkün olduğunca başka işler yapıp çok mecbur kalınca kısa süre dönmesi. ( bu ben oluyorum

)
tüm işlerde olduğu gibi kuryelikte de sınıf bilincinin olmayıp herhangi bir direniş başkaldırı türü şeylerin yine kendi meslektaşlarımız tarafından " eşkıyalık olarak nitelendirilmesi.
bir de mesleği daha iyi bir konuma getirelim derken şoförlükteki src , psikoteknik belgeleri gibi para tuzaklarına ve gereksiz bir sürü denetime tabi tutulmak gibi riskleri de unutmamalı.