Bu yazıyı bir motorsever yazsaydı bu kadar tepki çekmeyecekti, adam sert yazmış , yok herkese demiş, yok bilmem neymiş, yazıyı fazla sert bulmuş olabilirsin uslupla ilgili sıkıntı olduğu doğrudur ama söylediği şeyler ne yazık ki doğru , bence söylenenlere, düşünmeden saldırmak yerine çuvaldızı kendimize batıralım, mesleklerinin gereği olduğunu iddaa edip deli gibi motor kullanıp , kaldırımdan gidip, ters yönden gelip olmayacak yerden makasa girip sonra kaza yapıp ölüp birde kimse bizi görmüyor, düşünmüyor v.s diye bir taraflarını yırtan bir kesim var , ee kardeşim sen önce kendini düşün sonra başkaları seni düşünsün, birileri çıkıp taksileri minibüsleri neden yazmıyor demiş , onların yazılacak yanları kalmamış ne yazık ki kanun yapıcılar da bu konuyla ilgilenmiyorlar, belki motorlarda bu olayın başındayken durduruz diye yazıyı yazmış adam, kendim motor kullandığım için ve o bahsettiği tayfa yüzünden devamlı aynı muameleyi gördüğüm için bu adama hak veriyorum, ne kendisini tanırım nede bir hayranlığım vardır ama ne yazık ki doğru söylüyor. bir grup ekmek parası adı altında bizim çok severek kullandığımız bir aracın adını çok ama çok kötü olarak lanse ediyor ve kimse buna müdahale etmiyor.
Yazıya hak verenlere sazan falan bilmem ne yazan arkadaşım günün birinde gerçekten haklı olduğun bir konu olursa inan senide sonuna kadar desteklerim.
"Adam doğru söylüyor yaaa, bak zaten düzgün kullananları ayırmış" diyen arkadaşlarım, konuya kendileri kadar etraflı bakamayacak olan otomobil sürücülerinin bu yazıyla biraz daha fevrileşip ne seviyede bir tehlike oluşturabileceğini bir daha düşünsün lütfen.
Diyen arkadaşım zaten bu herifler her dakka fevri durumdalar sırf bunlardan çekinip gerçekten haklı olan adama haklı diyemeyeceksek, biz bu sevdadan vazgeçelim, gidelim araba alalım o zaman.
Ben sırf bu heriflerin imajından kendi zihnimde kurtulmak için elimden geldiğinde herkese yol verip saygı göstermeye çalışıyorum , ama sonra ben ışıkta beklerken bir bakıyorum herif önce kaldırıma çıkıyor sonra yaya geçidinden aradan yoluna devam ediyor sizde kalkmışsınız bu adamları savunuyorsunuz, ya sizde aynı onlar gibisiniz yada yalnızca işin içinde motor olduğu için tarafsız olamıyorsunuz.
Hepinize saygılar ve sevgiler.
Cahil cahil paragraflar yazmayın. Yazıyı okumadan konu açmayın boşa kirlilik.
Yazıdan alıntı bir cümle :
Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.
Cahil cahil paragraflar yazmayın. Yazıyı okumadan konu açmayın boşa kirlilik.
Yazıdan alıntı bir cümle :
Motosikletini canı gibi sevenler ve insan gibi kullananlar bu sözlerimden alınmasınlar.. Onlar kimleri kast ettiğimi biliyorlar.
Zatın kendi sözünü aktarayım
-Motosikletli, bu ülkede terörist demektir. Yasa, kural, ahlak ve vicdan taşımayan..-
İnsan gibi kullanan alınmasın kıvırmasına kanıp bu lafı yutacaksanız diyecek bir sözüm yok. Adam tüm motorsiklet kullanıcılarını hedef göstermiş.
Tekrar altını çiziyorum bu adamın derdi tehlikeli motor kullananlar değil motosiklet kullanılması.
Bak ne diyor cahil olmayan hıncal amcan:
"Otobanda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Üç ölü" haberlerinin ardında, o sürücüyü bordürlere çarptıran ve sonra kaybolup giden bir motosiklet olduğunu düşünürüm hep."
Unutmuştum bu cümleyi yeniden okuyunca gözüme çarptı. Yani daha basitçe izah edeyim: bu herifin gözünde, eğer iki teker üzerindeysen otobanda giden bir arabaya kontrolünü kaybettirip kaza yaptırma ihitmali olan ilk aday sensin... 80 yaşında adamsın, ne zaman duydun ulan böyle bir olay... Şerefsiz diyecem de sonra bulur eder dava açar falan... Tazminat ödeyecek parası olan birisi benim yerime desin lütfen arkadaşlar...
Bence artnıyetlı davranıyosunuz yada köşeyazılarındakı eleştiri dilini bilmiyorsunuz. Adamın yazıdaki öfkesi en başta belirtiliyor cahil kullanmayı bılmeyen ve duzgun kullanmayanlara. Ayrıetten bende ıstanbulda aktıf araba kullanırım başıma örnekteki gibi şöyle olay geliyor anıden sag yada solumdan o kadar hızlı bır motosıklet gecıyorki benım kadar aynalara bakan arkayı kontrol eden ınsan cok azdır gormedıgım yada farketmedıgım zaman 2 sanıyelık soguk bır panık korku işliyor içime. Acemi biri bu tarz bi durumda kontrolu kaybeder ve böyle olaylar olur. He kendi tarzı biraz saçma oldugundan yada oda gerikafalı oldugundan hep düşünebilir. Ama adama burda kufretmek hakaret etmeden saymadan sövmeden önce neye sövüyoruz bakmak lazım. Burada arabalarada sövüyorsunuz sövüyoruz ama genel olarak olmuyor cunku benım gıbı duzgun dıkkatlı kullananlar meclisten dışarıda. Bu yazıda o hesap..