imza kampanyası ne gidip fularından asalım,her aksam ortaköyde Ertekin'in yerine takılıyor bu.
Yapmayın beyler,
ortada bir motosiklet terörü var,
İstanbul ne ki?
Ben Çorlu'da günde on tanesine ana avrat sövmemek icin kendimi zor tutuyorum.
Sabah bir kaç yerel gazete dağıtan çok afedersiniz "piç" var,adamlar sadece kaldırımdan gidiyor,motordan inmeden dükkanlara gazete dağıtıyorlar.
Bir simit fırınının motorla simit dağıtan elemanı var,o da kaldırımda.bi de yürüyenlerden milletten yol vermelerini bekliyorlar.
Kaldırım nedir arkadaşlar,sakin sakin hiç bir tehlike olmayan yürüyebileceğiniz alandır,aklınıza bir sey takılır zırt diye geri dönersiniz,vitrinde gözünüz bir seye ilişir o tarafa saparsınız,kaldırım yayanın güvenlik alanıdır,vasıtalardan korunduğu alandır.Burada motosiklet ne zaman çıkar,ya o kaldırımdan gecip garajına gidersin,ya da hiç bir sekilde yaya trafiğini aksatmayacak bir kuytu köşe varsa oraya parkedersin bu sonuncuya da mevzuat izin vermese de toplum pek sesini çıkarmaz.
Başka yerlerde pek görmedim Çorlu'da motosikletten fazla elektrikli bisiklet var,onlar ayrı bir tehlike,ne geldiği belli ne gitti,vızzzt uçup gidiyor.gece akü bitmesin diye farları söndürüp gezeni burada görebilirsiniz. Gece arabayla ezseniz adam sayılacak.Oysa adamın canı bir akünün şarjı kıymetinde.
Burada Her kebapçının,çig köftecinin önü plakasız motor dolu,Polisi görünce topuklayıp kaçıyorlar.Kim takip edecek,hiç kimse.
kaldırımda gezen,ters yola giren,Polisten rahatlıkla kaçan 14-15 yaşındaki velet kaldırımdaki insanı mı düşünecek ya da bir diğerinin can güvenliğini mi ?
Üçyüzbin nüfuslu bir kasaba irisinde bunlar oluyorsa,beni deli ediyorsa,hayatında hiç motor kullanmamış bir ihtiyarı ne yapar.
Sabah gibi okumaya değmeyecek bir gazetede yazan ve günahım kadar sevmeyeceğim adamın bile kısmen haklı olması da dikkate değer tabii.
Öyle yazmasaydı böyle yazsaydı demek de afaki bir yaklaşımdır,adam hepimizin yaşı kadar yazıyor.İyi yazıyor,kötü yazıyor.
Kendince yazıyor,ben söylesem farklı mı yazacak ?.Ben adamın yazdığı gazeteyi bedava verseler okumam,yazdığına karışsam ne olacak

yazmış işte.