Yapıcağın masraf kadar tutarı bu motoru almadan üstüne ekleyip 125 alsaydın iyiydi.
Silindirin en kazığını alsam 100 lira tutar. Hadi işçilik içinde ustaya 100 versem 200. Ben bu motoru 2100 liraya aldım. Aldığım zaman 125 cc olan driftin fiyatı 2700 civarıydı.
ve vergisi yok :rendeer:
evet arkadaşlar bende aynısını duşunuyorum 150 yada 200 cc ye cevirtmeye karar verdim acaba sorun cıkarır mı 100 mg süperboy
bence hiç uğraşma silindir piston büyütürsün arkasına karbüratör arkasına hızlı gitsin diye bide dişli değiştirirsin artık oldu dersin, ilerleyen zamanlarda her tarafından patlak vermeye başlar teker teker parçaları yenilemek zorunda kalırsın üst kapaktan başlar şanzımana kadar inersin
oda bir görüş tabi
iki senedir benim motorda hiçbir sorun cıkmadı,
motor güçlenince iyice gaza gelirde, yine motorun limitlerini zorlarsa eger, patlatır sagını solunu,
ama orjınal halinin gücü, 100 cc iken, üst seviyede zorlamada motoru dagıtmaya yetmez.
normal kullanımda ise sorun olmuyor, tabi parca ve işçilik kalitesi bu noktada cok önemli
silindiri mecburen mi değiştirdin? yani dağıldı mı yoksa dağılır diye mi değiştirdin?
silindiri mecburen mi değiştirdin? yani dağıldı mı yoksa dağılır diye mi değiştirdin?
bende 13 bin km yapmis olan motoruma 65.5 kisa silindir taktim. kisa etekli piston ince sekmanli. piston 2 mm asagida kaldi verim alamadim bende silindirin ustunden 1,5 mm taslattim. 200 luk puskurtmeli karbirator taktim. on disliyide 15 ten 16 yaptim rampalaru 5 le cikar oldum. devir yapmayinca orjinal ust kapagin subap kanallarini matkap ucuna takilan torna ucu ile genislettim birde kece ile polisaj yaptim.2 bin km dir cogu zaman sikistirdim. krank bozsun da bahaneyle 200 luk yaparim diyordum hala sikinti yok.bu arada mg deluxenin kranki 15 perno blok agzi da 70 mm sanirsam 65,5 sikintisiz oturdu