Honda CBR 500R. Selamlar...

Herkese merhabalar,ilk motorum olan cbr 500r yaklaşık 1 ay önce telim aldım.Suan için 1500 km'de,motoru aktif olarak öncelikle iş gidip gelmek ve gezme amacı ile kullanmaktayım.Motor için şuan söyliyebileceğim yakıt olarak 3.5 ile 4.5lt arasında tüketmekde (kullanıma bağlı olarak). Frenleri fazlasıyla yeterli.Kesinlikle yorucu bir motor değil.Tecrübem dahilinde söyliyebileceğim bunlar,sorunuz olursa dilim döndüğünce cevaplamaya çalışırım,iyi forumlar...

80ca9348_orginal.jpg
[/url][/IMG]
80ca0164_orginal.jpg
[/url][/IMG]
80ca4871_orginal.jpg
[/url][/IMG]
80ca3985_orginal.jpg
[/url][/IMG]

Hayırlı olsun çok güzel görünüyor. 500cc Racing motorun ön frenin tek disk olması acaba yeterli mi?

Hayırlı olsun çok güzel görünüyor. 500cc Racing motorun ön frenin tek disk olması acaba yeterli mi?
Teşekkür ederim,500cc ama ben yarış motoru olduğunu düşünmüyorum gerek güç gerek oturuş pozisyonu olarak.Frenlere gelince benim gözlemim fazlasıyla yeterli olduğu yönünde.Test etmek için kullanan tecrübeli bir arkadaşım frenlerin çok güzel ve stabil durabildiğini söyledi ve artı olarak çok güzel viraj aldığını süspansiyonlarında çok güzel olduğunu söyledi.Bunları arkadaşımın ağzından söylememim sebebi motoru uç noktalarda test edecek tecrübem olmadığındandır.

İlk motor olarak 500cc fazla gelmedi mi size? tecrübelerinizi paylaşırsanız?

hondanın mühendisleri yeterli görmüş. arkadaşın görüşünün çok önemi varmı?

kullanıcının görüşleri, yamaha,suzuki,honda'nın toplam mühemdislerinin görüşlerinden daha önemlidir. mühendis, kullanıcının keyfini, güvenli ve kurallara uygun şekilde yapması gereken kişidir. çift disk tabiki daha iyi olurdu ama bir miktar ücret farkı, satış stratejisi, ürün konumlandırma vs vs.

İlk motor olarak 500cc fazla gelmedi mi size? tecrübelerinizi paylaşırsanız?

Limitlerde kullanan biri değilim oyüzden şuana kadar problem yaşamadım,ama şunuda belirtiyim motor almayı kafama koyduğumdan beri izlemediğim video,okumadığım yazı kalmadı(fazlası ile meraklı ve ilgiliyimdir).Ben elimin altındaki gücü seviyorum ama kullanmak konusunda gözü kara biri değilim canım tatlıdır.Şunuda eklemekde fayda var şehirler arası yolda güc öyle alenen fazla değil fakat,şehiri içi trafiğin içinde acemi birinin çıldırmalarını tölere edebilecek kadarda mazlum değil.

Teşekkür ederim,500cc ama ben yarış motoru olduğunu düşünmüyorum gerek güç gerek oturuş pozisyonu olarak.Frenlere gelince benim gözlemim fazlasıyla yeterli olduğu yönünde.Test etmek için kullanan tecrübeli bir arkadaşım frenlerin çok güzel ve stabil durabildiğini söyledi ve artı olarak çok güzel viraj aldığını süspansiyonlarında çok güzel olduğunu söyledi.Bunları arkadaşımın ağzından söylememim sebebi motoru uç noktalarda test edecek tecrübem olmadığındandır.

İlk motor 500 cc,50 bg ve güç ve oturuş pozisyonu olarak racing hissiyatı vermedi :)
Bence seni kesmemiş bu alet,tez zamanda 600 cc bi racingle görmek isteriz yollarda...

hayırlı olsun. Bununla ilgili çok Detaylı bir video izledim. Test eden kişi sesinin kesinlikle racing tarzı olmadığını göstermişti videoda fakat oturuş olarak oldukça rahat olduğunu motorun kıvrak olduğunu söyledi yeni başlayanlar için motorun ilk hızlanmada insanı panikletmediğinden bahsetmişti. Bence 600rr küçüğü değilde cbr250r ın bir üstü dersek motoru tam olarak tanımlamış oluyoruz

İlk motor 500 cc,50 bg ve güç ve oturuş pozisyonu olarak racing hissiyatı vermedi :)
Bence seni kesmemiş bu alet,tez zamanda 600 cc bi racingle görmek isteriz yollarda...
Ne dememi bekliyorsun?,söyle ona göre yazayım.Şunu da bil,belli bir amaca ulaşmak için araç olarak tercih etmedim bu motorsikleti,yinede teşekkürler...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İlk motorunun 500R olması benimde aklımı kurcalamadı değil Ama şimdi bunlardan bahsedip canını sıkmayım hayırlı olsun abi hayırlı gazlamalar :queen:

Ne dememi bekliyorsun?,söyle ona göre yazayım.Şunu da bil,belli bir amaca ulaşmak için araç olarak tercih etmedim bu motorsikleti,yinede teşekkürler...

Olan olmuş,başlamaman gereken bi aletle başlamışsın...

Önemli olan bu motorun üzerinde hata yapmamaya çalışman...

Bişey söylemene gerek yok.Dikkatli olman benim için yeterli,tekerin düz bassın...

hayırlı olsun. Bununla ilgili çok Detaylı bir video izledim. Test eden kişi sesinin kesinlikle racing tarzı olmadığını göstermişti videoda fakat oturuş olarak oldukça rahat olduğunu motorun kıvrak olduğunu söyledi yeni başlayanlar için motorun ilk hızlanmada insanı panikletmediğinden bahsetmişti. Bence 600rr küçüğü değilde cbr250r ın bir üstü dersek motoru tam olarak tanımlamış oluyoruz
Teşekkür ederim,bende sizinle paralel düşünüyorum. 600cc motorlar genelde 110-120bg arası -(500cc 48bg)-250cc 26bg,en azından hondada durum bu yanılmıyorsam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------

İlk motorunun 500R olması benimde aklımı kurcalamadı değil Ama şimdi bunlardan bahsedip canını sıkmayım hayırlı olsun abi hayırlı gazlamalar :queen:

Teşekkür ederim...

Bence iyi bir seçim ilk motorun olması risk teşkil etsede sonuçta kendi kararın dikkatli ol önlemini al allahta yanında olur kaza beladan uzak olursun insallah.

duvara yaptığın kilit hoşuma gitti. benim motor da sürekli dışarda duruyor ve bağlayacak yer konusunda sıkıntılar yaşıyorum ara sıra.

duvara yaptığın kilit hoşuma gitti. benim motor da sürekli dışarda duruyor ve bağlayacak yer konusunda sıkıntılar yaşıyorum ara sıra.
Daha tam olarak bitmemiş hali o,az daha işlem görecek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------

B U M O T O R D I Ş A R I D A B I R A K I L M A Z...
çin atasözü
Yapacak birşeyim yok açıkcası kapalı garajım malesef yok,gerekli önlemleri maksimum seviyede bu şartlar altında almaya çalışıyorum.

hocam bu motosikleti alcak paran oldğna göre bide garaj yaptr bence sokak ortasına bağlanmaz bu motor.

hocam bu motosikleti alcak paran oldğna göre bide garaj yaptr bence sokak ortasına bağlanmaz bu motor.[/QUOTE

Teşekkürler.Apartman dairesinde oturuyorum,böyle bir arsa mevcut değil olsada 20 daireden ayrı ayrı izin almak biraz meşakatli ve pek bana göre değil.Ayrıca garajı hırsız için öneriyorsanız, uzaktada garajım olmasındansa camımım dibine bağlamayı tercih ederim.Resimde gözüken dairede oturuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar