İstanbuldaki arkadaşlara helal olsun...

Tr nin heryerinde malesef öküz sürücülere rastlamak mumkun. Yurt disindan gelenlerin şok olduguna çok kez şahit olmuşsunuzdur,mesela oralarda sinyal denen birşey var,yillardir çok moda..

arkadaşlar hepimizin bulunduğu iller çok güzel istanbuluda çok güzel izmirede gidip aylarca kaldım ama trafik konusunda istanbul 1. sırasını koruyor her yerde oldugu gibi ordada bilinciz apaçi dediğimiz sinyal vermeden makas atan sürücüler vardı ama gerçekten sabır gerektiren bir trafik...

benim motosiklete saygı konusunda gördüğüm en iyi şehir fethiye. orada çok fazla iki tekerli araç var. 18 yaş altı herkesde elektrikli bisikletler var. çok kaza olmuş vakitlice. o yüzden fethiyeli otomobil kullanıcıları başına bela almamak için çok temkinli yaklaşıyor iki tekerlilere. :p bana kırmızı yanarken adam beni bekliyor düşün. nasıl bir iş başından geçtiyse. fethiyeli motosiklet kullanıcılarının çoğunda kask yok, kuraldan haber yok, ben herhangi bir denetime de denk gelmedim. adam kaskı genelde bacak arasında taşıyor. "kafan kaç para?" cümlesini çok yanlış anlamış :) polis görünce takıyor.

fethiyeli arkadaşlar kızmasın. kısa ziyaretimde gördüklerim bunlar. elbetteki bu forumda yazacak kadar motosiklet ile ilgili bir kişi kurallara uygun kullanıcıdır.

En basiti bugün çöp kamyonu devrildiği için 10 km den fazla kuyruk oluştu D100 de. Benim o keşmekeşi geçmem 10 dakikamı almadı. Arabam olsaydı en az 1 saat kalacaktım o iğrenç yolda. İstanbul tımarhaneye dönüşmüş, trafiğin tek çözümü motosiklettir. Ayrıca o berbat trafikte 2 litre yakıtla 100 km gitmek de paha biçilemez :) İnanılmaz mutluyum bu halimden, Allah kaza bela vermesin hiç birimize.

Daha iyi bir yerden değilseniz (Milano Madrid Budapeşte vb...) lütfen izmire b..k atmayın.

İstanbul çok güzel şehirdir. Ancak gider 1 hafta filan gezer İzmirine dönersen.:)

her gün bu keşmekeşte 80 km yol yapıyorum işe gidip gelirken... istanbul trafiği araçlar için her ne kadar çekilmez çile olsa da insanlar motosiklete gün geçtikçe daha çok alışıyorlar... öküz her yerde öküz tabi :)

O değilde teleferik ne oldu.
İncir altı güzel yalı , konak , fuar , ah üleynn gençliğimm beaaa.

Son düzenleme:
İzmir İl Temsilcisi
Telefirigi mafettiler hocam hala bitmedi gitti.

Izmirin en guzel ve ozel yerini kapattilar resmen.

Genelleme yapacaksak şöyle diyebilirim doğdumdan beri 19 senedir yaşadığım İstanbul'da popülasyon nedeniyle trafik çok fazla olmasına karşın insanların araba kullanımı ve motosikletlere karşı tutumu o popülasyona yine o kadar da kötü değil.Ailemin Antalya'ya taşınmasından sonra 4 ay orada motor sürdüm, doğa çok güzel olduğu için özellikle endurocular için cennet yollar var fakat hayatımda gördüğüm en kötü araba kullanan insanlar Antalya'da, her saniye şerit değiştirmeler belki 30 kere en sağ şeritten en solda ki sokağa dalanı gördüm.Gelelim Kıbrıs'a. 1 senedir burada yaşıyorum neredeyse; nufus az, insanlar medeni, kurallar sıkı.Tek tehlike Türkiye'den ailesinin parasını yemeye gelmiş bazı hanzolar içip içip kendini de bizi de öldürebilir her an...

İstanbul trafiği olmasaydı motoru bu kadar çok severmiydim veya motorumdan doyalı mı istanbulu hala çok seviyorum diye felsefe yapabilirim :) ama istanbulda ulaşım sorununuz yoksa (yani motorunuz varsa ) bence güzel şehir be burası :) he bu arada istanbul olmazsa severek yaşayacağım tek yer izmirdir :)

İstanbul'da motosiklet sürmemiş birisi, kendisine ben trafikte çok iyiyim dememeli... Dediğimde topa tutulmuştum :)

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Biz fırsat buldukca İstanbul'u terk edip sınırlanırının dışında gezmeye çalısıyoruz. Değil gezilecek biyer, artık iş için bile İstanbul içinde seyahat insanı çileden çıkartıyor.. Beşiktaş'tan Sirkeci'ye inene kadar fanımın hic durmadığını bilirim..

izmir motor içim idael sadece dolmuşcular sıkıntı halk bence motcuları seviyor en azından değer veriyor.

İzmir gibisi var mı abi. .bence eskisi gibi koku da yok. Benim kokuyu duyduğum yer Halkapınar metro başka da yok. Biniyorum motosikletime 5 dk bayraklı sahil. 15 dk Karşıyaka sahil. 10 dk Alsancak. 3 dk bornova :)

İzmir kokuyor diyenler lütfen tatile falan buralara gelmesinler o güzelim canım uğruna şarkılar yazılmış İstanbul'larında 5 saatte işe gitsinler gelsinler püripak tertemiz sütten çıkma ak kaşık denizine girsinler metrobüslerinde tanımadıkları kişilerle akrabalık ilişkilerine girsinler.

Not:İstanbul'da askerlik yaptım kafamdan atıp tutmuyorum...

bence en güzel şehirlerden biri izmir ama içine zıçmışlar kimse kusura bakmasın...

IMG_1264.jpg
[/URL][/IMG]Aydın a beklerim dört mevsim motor bin,kuzeyden güneye ,doğudan batıya en çok 7-8 km , her yere yakın , 10 km de ilçe değiştir. Nası ? :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar