sayfaları okumaya çalışıyorum elimden geldiğince fakat bir çok sayfa var mecburen bazen gözlerim ağrıyor bazen başka şeylere kafam gidiyor konuşulmuş yazılmış çizilmiş şeyleri sorarsam şimdiden af ola. Servis desteği nasıl ? Herhangi bir parça lazım olunca sıkıntı oluyor mu temin etmek acaba ? Okudum da bazı parçalar için 40 gün bekleyen arkadaşlar falan olmuş sanırım forumda.
Birde Enjeksiyonlu model ile karbüratörlü modeli incelerken hangi farklara dikkat etmek gerekir mesela enjeksiyonlu modelde neye bakılır, karbüratörlü modelde neye bakılır. Sahibinden piyasasına bakıyorum 6 bine falan bir çok hyo var. Ben bunlara bakarken neye dikkat etmeliyim, veya alıcağım zaman ustaya gösterdiğimde krank durumu veya bunun dışında bahsedilen şeyleri usta bakarak anlıyor mu direk yoksa motoru bi süre kullandıktan sonra mı sıkıntısı olup olmadığı ortaya çıkar ?
Evet, dediğiniz gibi bu motor hakkında a-z her şey konuşuldu. Şu koca konuda vidasına kadar bilgi mevcut.
Halen bu motorun huyundan anlamayan servisler var ve buna nazaran bu motorun her şeyini çözen servislerde var.. İzmir için arkadaşlar öneride bulunurlar.
Parça konusu bazen muamma olabiliyor. Zaten arkadaşlar fiyat farkından dolayı yurt dışından getirtiyor böyle durumlarda.
Genel olarak ortalamanın üstü diyelim parça konusuna. Bazı parçalarda uzun süre bekleyen arkadaşlar oldu. Garanti dahilinde tüketici haklarına paslamak gerek aslında. Uğraşınca firmayla 10 güne kadar parçalar geliyor
Piyasada karbüratörlü temiz motor yok. Boş yere bakma... Genelde çoğu hurda, motor yapılmış vaziyette.
Benim için enjeksiyonlu ve temiz olması kafi fakat arkadaşlar 2009-10 modellerde bazı problemler olduğunu söylüyorlar. Bana bir şey denk gelmemişti. Yine motor arayanlarada 11 üstü bakmalarını öneriyorlar.
Kurcalanmamış, temiz bir şey istiyorsanız 7.500'ü gözden çıkartın. Forumda ara ara satan arkadaşlar oluyor. Tanıdık birisinden almak her zaman iyidir. Piyasada patlak motor bir hayli fazla çünkü.
Genel olarak hepsinde olduğu gibi. Terleme varmı ? Yağ sızıntısı var mı ? Egzantirik sesi varmı ? Önden darbe var mı ? Vs vs vs vs...
Ben yinede eğer motor alacaksanız 11 üstü öneririm...