Ehliyeti alana kadar artcı yapardık senide ayarlasaydık birşeyler

Ben buralarda olsaydım büyük planlarım vardı. Megelli buluşmaları diye bir bulusma organıze edecektım hafta sonu için. Tüm türkiyede gelebilen megelli kullanıcıları gelecekti bir yerde bulusup kamp olayına gırecektık. Kısmet olmadı işte... Dokuyucu yapsın bir organizasyon.

Yok be usta ben istemem artçı felan olmak

Güvenlik bende olacak, o elcikleri benim kavramam gerek yoksa motor benim için kabus gibi birşey olur

Çok sevmeden binmeye başladım ama şimdide bırakamaz oldum

Sabah motorla kalkıyorum, akşam motorla yatıyorum. Nasıl birşey bu illet bende anlamadım harbiden. Sen hele elin amerikalarına bir git gelde yaparız yine bir buluşma, sağ salim git gel inşallah.
Amerikaya Güle Güle Git Gel Başkan Sanırım Kariyer Planlaman ile İlgili Hayırlısı Olsun , Artık Gelince Patlatırsın Bir Organizyasyon , Bide Kitap yazarsın hatta ''Amaç ve Megelli Maceraları''
+1 katılıyorum
Merhabalar.
Bende sizler gibi megelli 250R tutuldum
ama sizin kadar kararlı olamadım
ne yazık ki araştırmalarım sonucu pek hoşnut kalamadığımı üzülerek söyleyorum.
titreşim var sağa dogru gidonu dönderdiğimizde parmak sıkışma olayı var
o ön tarafın acayip bir boşluğu var teker gözüküyor şu bu diye sıralamışlar.
işin aslı herkes bir şey atıp tutuyor kimi hareret yapıyor diyor kimi yedek parçası sıkıntılı
en son çarem sizlere sormak kaldı benim için gerçekten böyle sorunlar varsa megelli sayfasını kapatacağım.
yeni yeni öğreneceğim için sürmeyi sıkıntı yaşadığımda ne etrafımda motorcu büyüklerimden kimse
nede yol gösterebilecek birileri var sizlerin olumlu olumsuz cevaplarınız beni çok sevindirecek
okuduğunuz için teşekkür ederim
Ben diyorum " Megelli marka motosiklet sahibi olan birisinden bilgi almak her zaman daha sağlıklı. "
1- Titreşim var sorusuna yanıt ;
* Daha önce ki sayfalarda da söylediğim gibi; " Bir cep telefonunu titreşime alıp dizlerinizin üzerine koyun, sonra o cep telefonunu arayın ve dizlerinizin üzerinde titreyen telefon sizi ne kadar etkiliyorsa işte Megelli 250R model motosikletin titreşimi de sizleri o derece etkiler. " Yani bu titreşim, canım Türkiye 'mizi sallayan 7.2 'lik bir deprem gibi değil sizi motorun üstünden düşürüp atsın gitsin

Yanlış bir düşünce bana göre TİTREŞİM var TİTREŞİM var yani bana kalkıpta titreşim varmış denildiğinde bende korktum korkmadım değil, aklımdan geçen ise " Abi ben amatörüm, bu motora binicem ama titreşimden düşermiyim ? " Bak bak aklıma gelen soruya bak

Ama ben ne yaptım " Gittim Bilecik 'e, aldım babalar gibi motoru ve 7,5 saatte istanbul 'a geldim artçı ile birlikte

Neden bu kadar uzun sürdü sorusuna gelince de, çünkü ben acemi motor kullanıcısıyım 3. defa hayatımda motor kullanıyorum onu da Bilecik'ten motor aldım geldim yağmurun altında

" Yani titreşim 4.000 Km motor altında olanlarda var ama dediğim kadar var ki 4-5.000 km sonrasında parçaların yerine oturması ile o da tamamen kalkıyor motordan. Zaten abi, 120Kg olan ve yüksek bir torka sahip olan yani hafif ve hızlı olan bir motosiklette bırakta az da olsa titreşim olsun
2- Gidonu sağa doğru dönderdiğimiz de parmaklar sıkışıyor sorusuna yanıt ;
* Bak ben bunu resimle anlatmayı düşündüm ve şuanda benim kullandığım Megelli 250R model motosikletimin elciklerinin aynısı olan bir resim buldum, hem çizerek hemde yazarak anlatmak mantıklı geldiği için o şekilde ayarladım

Yalnız önce bir bilgi vermem gerekiyor ki, bizim insanlarımız anladığım kadarı ile elleriyle kavramak istedikleri şeyi sonuna kadar avuçlarının içine almaya çalışıyorlar

Yanlış abi yanlış
Birinci resimde elcikleri göreceksin, her iki tarafta da boyasız hali.
ikinci resimde elciklerin yeşil olan kısmını eğer avucunla kavrar ve gidonu sağa doğru çevirirsen EVET SIKIŞIR, yalnız eğer kırmızı yerden kavrarsan avucunla elcikleri yani SİYAH BÖLGEDEN ki Benim bildiğim ELCİKLER SİYAH BÖLGEDEN TUTULUR MOTORDA

Heh işte o zaman parmağın sıkışmıyor Davinci.
Resim 1 :
Resim 2 :
3- Ön tarafta boşluk var sorusuna yanıt ;
* Evet, Megelli 250R ( hep model belirtmemin sebebi, 250S kullanmadım ve görmedim o yüzden kullandığım modele göre yanıt veriyorum kusura bakmayın ki zaten Naked - Çıplak - adı üstünde zaten her yeri açık maşallah

) modelinde ön tarafta boşluk var, yani usta şimdi ben sana sorumu soruyorum hani hep siz soruyorsunuz ya " O ön taraf açık olsa ne olacak kapalı olsa ne olacak, hayır orası kapalı olsa orada ne yapacaksın

Evet lastik gözüküyor, kablolar gözüküyor

Yani ne olacak kapalı da olsa açıkta olsa sana hiç bir zararı yok yani bana olmadı çünkü de sana da olacağını düşünmüyorum " Zaten bir süre sonra gözün alışıyor o açıklığa, hatta ben o açık kısma bakarken abi makinenin aksamlarına bak ya diyorum heybet var diyorsun, yani ben olumlu yönünden bakıyorum sadece bana bir zararı yok, o kadar da takıntılı değilim açıkçası
4- Hararet yapıyor sorusuna yanıt ;
* Hararet mi ?

Bak kim ne derse desin, buna beni inandıramaz ! Yılların 4 teker şoförüyüm hararetin ne olduğunu bilirim. İkinci madde de yazdığım gibi " Bilecik - Istanbul arası ortalama 250Km. ve Ben bu yolu 7,5 saatte ortalama 5,000 - 5,500 Devir ile geldim " Yani motoru bağırttıra bağırttıra ha burada viteste düşükteydi hani yani

Istanbula getirdim, usta bu motor banamısın demedi ve 1 kere olsun bile hararet göstergesini yakmadı ! Megelli ile uzun yol yapacaksan ki senin yerinde olsam bu megelli 'de olsa başka marka da olsa, iki lastikte olsa dört lasikte olsa her zaman için uzun yol bakımını yaptır ondan sonra çık ! Ha şehir içinde zaten hararet yapmaz kolay kolay motorlar günde gideceği kaç kilometre yol ki ? Ha eğer megelli alıp kuryelik yapmayı düşünüyorsan, işte o zaman oturup biraz bende ellerimi başıma dayar düşünürüm! Acaba hararet yapar mı motor

diye ...
5- Yedek parça sıkıntı sorusuna yanıt ;
* Megelli markasını Türkiye 'ye getiren firmalar Camgöz ve Dokuyucu 'dur. Bunların yeri Adana 'dır. Camgöz firması eğer yanlış bilmiyorsam Motosiklet sektöründe 40 Yılı deviren ve güvenmediği markanın altına elini sokmayan bir firmadır. Şimdi gelelim yedek parçaya, ben en son Megelli almadan önce Dokuyucu ile görüştüğümde yedek parça durumunu sordum hemen ve bana söyledikleri cevap " Biz Megelli'yi Türkiye 'ye getirdik ve güveniyoruz. Sonuna kadar da arkasında duracağız. Yedek parça sıkıntımız hiç olmadı ve olmayacak. " ha biraz zaten forumları araştırırsan yedek parça konusunda yazı yazanlar var, sipariş veriyorlar Dokuyucu yada Camgöz 'e 2'nci gün elinde parça. Bu kadar hızlılar, ha servis konusuna gelince ; Sen ISTANBUL 'dasın Bende ISTANBUL 'dayım, Cengiz Motosiklete gidip danışabilirsin gerçi Kıraç'ta oturuyorsun sanırım Çakırca Motor 'a daha yakınsın, oraya gidip biraz inceleyebilirsin ve görüşebilirsin. Bende Başakşehir bölgesindeyim, eğer istersen birgün gel buyur ziyaret et beni oturup bir çay içelim gör incele motosikleti.
Geldik mi şimdi sona

Yine çok uzun yazdım be, bu arada ben Megelli bayilerinden herhangi birisi değilim yani Megelli 'yi gerçekten beğenen ve kullanan bu yüzden de Megelli Motosikletini gerçekten savunan birisiyim yani kısacası BASİT BİR MEGELLİ Kullanıcısıyım. Şimdi bana soracak olursan abi Megelli 250R yada 250S alınır mı, abi paran varsa sıfırı alınır. Eğer paran yoksa ikinci eli de gönül rahatlığı ile alınır sık dokuyup incelersen muhakkak temiz bulabilirsin. Yalnız fiyatları yükseldi artık Megelli 'nin de yanlış hatırlamıyorsam 9,200TL oldu Plaka ve Ruhsat hariç fiyatı. Ha sıfır düşünürsen bayi ile bir görüş belki birşeyler yapabilirler
Saygı ve Sevgilerimle
Megelli Hayranı
Demirhan SARAÇ

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:41 ----------
Megelli hakkında bu kadar uzun yazmamın sebebi ise şu ki; Megelli için kendime özel bir web sayfası hazırlıyorum, bu yüzden aslında sorduğunuz soruları yanıtlarken diğer yandan da kendi hazırladığım sayfaya yazacağım bunları hem sorularınızı alacağım hemde yanıtları yazacağım oraya

Bu yüzden bu şekilde uzun uzun cevaplayıp yazıyorum.