DURO NAYLON LASTIK HONDAYA HIC YAKISMAMIS
Arkadaslar Merhaba; Havalar sogudu , kar basladı tutus azaldı. Yazdan sonra ilk DURO VE CBF yorumu benden olsun.
4-5 senedir motor suruyorum, gecen sene 800cc motorumla 27.000 KM yol yaptım. onceki yıllarda da surus guvenligi ile ilgili 5-6 egitim aldım ( 4-5 seneye yayarak) 800cc ye gecmeden once ilk motorum, 250 lik 1 sene ikinci 650 lik arada da 2-3 degisik scotter oldu. bu motorlarda hic kayma dusme vesaire yasamadım.
Sehir icinde kullanmak icin arkadasımdan cbf 150 aldım

uzerinde 2 yasında 2000 km de duro lastikler vardı. Forumlara genel olarak cbf icin goz atarken duroların kaydıgınıda okudum ama cbf e genellikle yeni baslayanlar bindigi icin birazda bundan olabilecegini dusundum.
ilk İsim oldugunda yerde kar buz hava eksi 3-4 derece sanırm ama yollar tuzlanmıs yani aman aman kayma yok. sulu camur gibi bi zemin dusunun. 40 km kadar sehir icinde isleirmi halletim eve donuste dumduz bir ara sokakta 15 km ile giderken yoldaki yamanın kot farkından teker o cıkıntıya temas edince hafif saga dogru bi atlama yaptı ( yamanın yukselik 1 cm falandır) bu saga dogru yon alan lastik ben duz gitmek isteyince saga dogru kaymaya basladı ve dustum. Aslında ileri bakıyordum yoldaki yama kaile alıancak bi engel degildi, bu tip bir kayma ne gordum ne yasadım. oteki motorlarımda genelde michelin kullandım bu tip zeminlerde kaysa bile 1-2 cm sonra geri tutardı. bu kayı bıraktı ve anladım ki bu duro lastik lastik falan degil garip bisi. Hava sıcak olur lastik ısınır o zaman sanırm cbf gibi bir motoru her lastik tutar o ayrı.
Forumlara baktım lastikte bulamadım, serviste IRC vardı taktırdım. lastik rodajda olmasına ragmen su kadar bassam kayar heralde diyerek fren vesaire yapıyorum lastik beni sasırttı kayma falan yok, direk o camurlu karlı eksi derecede asfaltta deniyorum tabi. ustelik lastikler 1 yasında gecen sene uretilmis.
CBF inde boyle guzellikleri var serviste taktırsan motorun yıkanıp taksitli sekidle 190, sanayi ye gitsen 160-170 e taktırıyosun ciftini, buyuk motorda bu bedel 800-1000 tl arası. Bundan sonra cbf fovorim ama bi 3-5 beygir fazlası olsa tam olacak mıs... 200cc falan. yamanın bir fotosu var gidip cektim ama ekleyemedim buraya diskten image ekleniyor mu bilmem url diyor.