Far Yanmıyor...

Merhaba Arkadaşlar;
Arora Ars 180 marka motosiklete sahibim,yaklaşık bir yıldır beraberiz ve bu aralar farı kendi kafasına göre yanmaya başladı.Bazen hemen yanıyor bazen de hiç yanmıyor ve burda baktırabileceğim hiç bir usta yok.Sizce sorun nerde olabilir?
Not 1:Far ampulu patlak değil
Not 2:Uzun kısa yapan düğme bozuk değil
Not 3:Farı açıp kapatan düğmelerde bozuk değil
Evet arkadaşlar bekliyorum...

Sizce sorun nerde olabilir?Motorumu hiç yağmur altında felan bırakmadım,hatta bu sorun ilk aldığım günde vardı ama şimdi sık sık yapmaya başladı,ben sorunu bulamadım,varsa fikri olan paylaşımlarını bekliyorum.

farın arkasından çıkan kabloları takip et illaki bir yerde kablo kesilmiş soket değiyor değmiyor gibi bi durum var.

farın arkasından çıkan kabloları takip et illaki bir yerde kablo kesilmiş soket değiyor değmiyor gibi bi durum var.

her tarafı kontrol ettim dediğiniz gibi bir durum da yok şu an motorda

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

motorun park lambaları ve stop lambaları yanıyor,yalnızca farlar yanmıyor ama sellektör yanıyor

Ampülün girdiği soket oksitlenme yapmış olabilir, onu da bi kontrol etmekte fayda var

her tarafı kontrol ettim dediğiniz gibi bir durum da yok şu an motorda

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

motorun park lambaları ve stop lambaları yanıyor,yalnızca farlar yanmıyor ama sellektör yanıyor

selektör yapıyosa uzun huzmesi yanıyo demektir. diğer aydınlatma da sorunsuz ama kısa huzme bazen yanıp yanmıyosa ampulün takıldığı sokette oksitlenme olabilir, kısa huzmenin (+) kablosu sokete yakın bir yerden -ki genelde fişin dibidir- kırılmıştır. ama kuvvetle muhtemel temassızlık diye düşünüyorum.

selektör yapıyosa uzun huzmesi yanıyo demektir. diğer aydınlatma da sorunsuz ama kısa huzme bazen yanıp yanmıyosa ampulün takıldığı sokette oksitlenme olabilir, kısa huzmenin (+) kablosu sokete yakın bir yerden -ki genelde fişin dibidir- kırılmıştır. ama kuvvetle muhtemel temassızlık diye düşünüyorum.
ampulun takıldığı yere de baktım,hiçbir yerinde herhangi bir oksitlenme yok,her yeri sıfır gibi duruyor,kablolarda aynı şekilde ama hala far yanmıyor

abicim heryerine herşeye bakmışın hiçbiyerde sorun yok ama far yanmıyor...başka ne desek boş gidip göstercen elektrikçiye...

baska ampulle deneme sansınız oldu mu?
bazen ampulun içten dibindende kopma kırılma olabiliyor.
yani metal yuvanın içinde

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
ampulu taktıgınızda itekleyip sağa sola çevirdiğinizde, yerine oturunca 3-4 mm geri geliyorya ampul...
o sırada arka tarafı değmiyor olabilir...

bence başka bir ampul alıp denemelisin,akkor flemanlı lanbalarda bazen gözle görülmeyecek kopuklar olabilir bu durum sarsıntıdan dolayı fleman birbirine değdiğinde ısınında etkisiyle yapışır.ampul yanar.bazewnde tam tersi sönebilir.aslında çok basit bir devre.sırasıyla kontrol et sistemi eminim sonuca ulaşacaksın..kolay gelsin

benimde normal far yanıyor ama uzunlar yanmıyor 3 ampul değiştirdim durum aynı

abicim heryerine herşeye bakmışın hiçbiyerde sorun yok ama far yanmıyor...başka ne desek boş gidip göstercen elektrikçiye...

ben burda ilçedeyim,motosiklet tamircisi yok buralarda,oto elektrikçilerde bakmıyor ben anlamam diye.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------

baska ampulle deneme sansınız oldu mu?
bazen ampulun içten dibindende kopma kırılma olabiliyor.
yani metal yuvanın içinde

başka ampulle denemedim ama benim ampulu başka bir düzenekte denedim yanıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------

ampulu taktıgınızda itekleyip sağa sola çevirdiğinizde, yerine oturunca 3-4 mm geri geliyorya ampul...
o sırada arka tarafı değmiyor olabilir...
bunu en kısa zamanda deneyecegim

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:23 ----------

bence başka bir ampul alıp denemelisin,akkor flemanlı lanbalarda bazen gözle görülmeyecek kopuklar olabilir bu durum sarsıntıdan dolayı fleman birbirine değdiğinde ısınında etkisiyle yapışır.ampul yanar.bazewnde tam tersi sönebilir.aslında çok basit bir devre.sırasıyla kontrol et sistemi eminim sonuca ulaşacaksın..kolay gelsin

motorun üzerindeki ampulu başka bir düzenekte denedim ampul yanıyor ama motora takınca aynı ampulu yanmıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------

benimde normal far yanıyor ama uzunlar yanmıyor 3 ampul değiştirdim durum aynı

keşke benimde kısa yansa bu kadar zor duruma düşmezdim,geceleri motora binmediğim gibi çoğu kez de puslu havalarda sellektöre basılı tutarak ilerliyorum.

bak yeni aklıma geldi, benim motorda da uzun kısa düğmesinin içi oksitlenmişti

benzer sorun vardı kısa yanmıyordu uzun yanıyordu.

düğmeyi söküp temizleyip yaglayıp, taktım düzeldi

ama içinde küçük yay filan var. sökerken dikkatli olman lazım

söz konusu kırmızı düğme.

4m2Ey7.jpg

bak yeni aklıma geldi, benim motorda da uzun kısa düğmesinin içi oksitlenmişti

benzer sorun vardı kısa yanmıyordu uzun yanıyordu.

düğmeyi söküp temizleyip yaglayıp, taktım düzeldi

ama içinde küçük yay filan var. sökerken dikkatli olman lazım

söz konusu kırmızı düğme.

http://i.hizliresim.com/4m2Ey7.jpg
motorda farı açıp kapatan düğmeyi ve uzun kısa yapan düğmeyi söktüm baktım tertemiz duruyordu yine de temizledim,asetonla sildim.sonuç aynı far hala yanmıyor

eger ampul h4 tip 3 bacaklı ampul ise birde ampule baglanan soketi kontrol etmek lazım

263gdci.jpg

belki de sorun soketin içindeki fişler ile sokete giren kablo baglantısında olabilir

eger ampul h4 tip 3 bacaklı ampul ise birde ampule baglanan soketi kontrol etmek lazım

http://i51.tinypic.com/263gdci.jpg

belki de sorun soketin içindeki fişler ile sokete giren kablo baglantısında olabilir

son çare artık kabloların iletkenliğine bakacağız,arkadaşda ampermetre var onu alayım da hafta içi müsait bir günde bakarım artık bu dediklerinize...ilginiz için çok teşekkür ediyorum

Ampermetre voltmetre yerine soketi ile beraber park veya sinyal ampullerinden bi tane alın. Aynı işi görür.

ampulün takıldığı fiş yokmu abicimm? onun kablolarına bak. dıştan sıfır gibi görünmesine aldanma. kopukluk içten olursa plastiğin dışına bakarak anlaşılması çok zor.

Eğer sellektor çalışıyorsa her koşulda sağ kumandada once parkları yakıp sonra kısa/uzun konumuna aldığın anahtarı kontrol et bence hatta by pass yapıp devreyi elle tamamla çözüme ulaşırsın mutlaka ,
sağ kumandada marş için 2 kablo biri artı 1 i devre farlar için 3 kablo 1 i artı 2 devre şeklinde olacak
soketten voltmetre ilede ölçebilirsin yardım gerekirse olçme konusunda burdan yardımcı olabilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------

bu arada sağ kumandadan far açmayınca sellektör harici ne uzunu ne kısayı çalıştıramazsın nerdeyse senin arızaya uyuyor

far sorununu çözdüm,deponun tam altından geçen kabloların fişi çıkmış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar