Yamaha Yamaha MT-03 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

sevgili Smrt-ma,
motorun kilometresini ilandan anlaman tabi ki mümkün değil.
mt pek uzun yok motoru değil(uzun yol yapılmaz mı pekala gayet güzel yapılır, yapanlar da vardır eminim) haliyle 25-30 kmler bence normal ama bu işin ustaları var ve onların motoru görmesi, yorumlaması en doğrusu olur. Türkiye'de zaten bu motorun sıfırı yok biliyorsun.
Ortalama ömre gelince parça kalitesi ve işçiliği üst düzey "YAMAHA" bir motordan bahsediyoruz. Bakımları düzgün yapılmış bir YAMAHA için bence kilometre sınırı koymaya bile gerek yok. 50000 de gider 100000 de gider :cat:

Ygzonair cevabın için teşekkür ederim bi de 125cc cbr dan sonra geçilebilcek bi motor mudur👍

Kardeşim ben bu soruya başkasının cevap vermesine karşıyım.
O soruya senin cevap vermen lazım;)
Aklı başında, elinin ayağının ayarı olan adam her motoru sürebilir bence. Ama o motorun üstünde hayatta kalabilmek bambaşka bir konu...

Selam Smrt-ma,

benim motor 2008 model 13000 km olmadı daha.

motorların omrune gelince 25000 km ler 30000 km le motor ömrünü konusmak için komik rakamlar.

İyi akşamlar

Öncelikle herkese selamlar Sahibinden.com a baktığımda 2008 model motor a 25000 km yazmış bunlar doğru mudur açıkcası ben çok inanamadım ama ikinci el almak zorundayım bu motorların ömrü ortalama kaç bin km ömrü vardır .

2008 model yaklaşık 6 yıl sadece haftasonumu motoru kullanıyorsun ?

6 yılda 312 hafta var, her haftada 2gün haftasonu, öyleyse 624 gün kullanılmış. aşağı yukarı 20 km yol yapmış her marş bastığında.
ya da bi hafta sonu 200km gezi yapmışsa 5 hafta kullanılmamışffgddf
hayat çok zor.

6 yılda 312 hafta var, her haftada 2gün haftasonu, öyleyse 624 gün kullanılmış. aşağı yukarı 20 km yol yapmış her marş bastığında.
ya da bi hafta sonu 200km gezi yapmışsa 5 hafta kullanılmamışffgddf
hayat çok zor.

valla şu usluplara bakarak pek yazasım gelmedi ama smrt-ma arkadaşın merakını gidermek için bir kere cevap vereyim.
Bir kere işe motorla gitmiyorum çünkü vapurla cok daha rahat ulaşıyorum. haftasonları da oyle sırf yol yapmak için sürekli bursaya, tekirdağa köfte yemeye gitmek zorunda hisseden biri de değilim. Açıkcası kış ayları da pek kullanmıyorum motoru.. Ayrıca maalesef maaşlı çalışanım, yılda 15 gün iznim var onlara da gidecegim tatil zamanını iyi değerlendirmek için genelde uçakla gidiyorum. Motoru da bir arkadasımdan almıştım o benden de az kullanıyordu. (forza için tercüme: ffgdddhjh sadsadsadsadsadsad)

hayat çok zor değil ve ergen değilsen, motor da herşey değil. kimse motoru hayatının en önemli yerine koyup sürekli yol yapmalıyım modunda olmak zorunda da değil.. bu başlıkta sahip oldugumuz bir araçla ilgili tecrubelerimizi birbirimizle paylaşıyoruz. donanımhaber de bir telefon üzerine konusmaktan farklı değil yani.. rahat ol

valla şu usluplara bakarak pek yazasım gelmedi ama smrt-ma arkadaşın merakını gidermek için bir kere cevap vereyim.
Bir kere işe motorla gitmiyorum çünkü vapurla cok daha rahat ulaşıyorum. haftasonları da oyle sırf yol yapmak için sürekli bursaya, tekirdağa köfte yemeye gitmek zorunda hisseden biri de değilim. Açıkcası kış ayları da pek kullanmıyorum motoru.. Ayrıca maalesef maaşlı çalışanım, yılda 15 gün iznim var onlara da gidecegim tatil zamanını iyi değerlendirmek için genelde uçakla gidiyorum. Motoru da bir arkadasımdan almıştım o benden de az kullanıyordu. (forza için tercüme: ffgdddhjh sadsadsadsadsadsad)

hayat çok zor değil ve ergen değilsen, motor da herşey değil. kimse motoru hayatının en önemli yerine koyup sürekli yol yapmalıyım modunda olmak zorunda da değil.. bu başlıkta sahip oldugumuz bir araçla ilgili tecrubelerimizi birbirimizle paylaşıyoruz. donanımhaber de bir telefon üzerine konusmaktan farklı değil yani.. rahat ol

bu kadar alınacak zorunuza gidecek ne var anlamadım, kötü bir mahiyetle yazmamıştım.
gereksiz bi sürü açıklama yapmışsınız üstelik.
fgdgfd

sevgili Smrt-ma,
motorun kilometresini ilandan anlaman tabi ki mümkün değil.
mt pek uzun yok motoru değil(uzun yol yapılmaz mı pekala gayet güzel yapılır, yapanlar da vardır eminim) haliyle 25-30 kmler bence normal ama bu işin ustaları var ve onların motoru görmesi, yorumlaması en doğrusu olur. Türkiye'de zaten bu motorun sıfırı yok biliyorsun.
Ortalama ömre gelince parça kalitesi ve işçiliği üst düzey "YAMAHA" bir motordan bahsediyoruz. Bakımları düzgün yapılmış bir YAMAHA için bence kilometre sınırı koymaya bile gerek yok. 50000 de gider 100000 de gider :cat:

Ben mt-03 ümü sattığımda 65000 km deydi. Saat gibiydi.
Ayrıca MT ile uzun yol yapılır. geçen yıl 2700 km lik italya seyahatimin linki http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/119278-guneyden-kuzeye-italya.html

Selam Kurubuz,linki bu başlıkta verince farkettim gezini. Valla kısknmadım desem yalan olur. Rica etsem gezi boyunca yaşadığınız (teknik veya değil)zorluklardan bahsedip, benzer bir rota için önerileriniz paylaşabilir misiniz?

Selam Kurubuz,linki bu başlıkta verince farkettim gezini. Valla kısknmadım desem yalan olur. Rica etsem gezi boyunca yaşadığınız (teknik veya değil)zorluklardan bahsedip, benzer bir rota için önerileriniz paylaşabilir misiniz?

Gezi süresince hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bu sene Avusturya+İsviçre düşünüyordum ama bu sene işler malum piyasa koşullarından dolayı biraz kötü. Daha da kötüye giderse eleman çıkartmak zorunda kalacağız. Eleman çıkartıp sonra da motorla avrupaya gezmeye gidemem, vicdanım elvermez. İşler düzelirse yine roro ile italya triesteye gidip dönüşü de aynı yoldan yapmak istiyorum. Olmadı misakı milli sınırları içinde takılacağım :) .

Herkeze ii akşamlar Mt03 için uzun boy çok büyük bir dezavantajmıdır? bütün nakedların yuksek hızda ruzgar problemi vardır zaten motor yani bu ruzgar almaması nasıl bekleniyor onuda anlamıyorum. Boyum 1.98 enduro düşünmüyorum fz-6 veya Mt-03 almayı düşünüyorum ama şuanki piyasada fiyatlar çok yüsek temiz bir fz6 için zaten gönlümden geçen mt-03 boyutları konusunda terettüdlerim var sizden bu konuda yardım ve yorumlarınızı bekliyorum özellikle uzun boylu mt kullanıcılarından tekeriniz düz bassın.

Herkeze ii akşamlar Mt03 için uzun boy çok büyük bir dezavantajmıdır? bütün nakedların yuksek hızda ruzgar problemi vardır zaten motor yani bu ruzgar almaması nasıl bekleniyor onuda anlamıyorum. Boyum 1.98 enduro düşünmüyorum fz-6 veya Mt-03 almayı düşünüyorum ama şuanki piyasada fiyatlar çok yüsek temiz bir fz6 için zaten gönlümden geçen mt-03 boyutları konusunda terettüdlerim var sizden bu konuda yardım ve yorumlarınızı bekliyorum özellikle uzun boylu mt kullanıcılarından tekeriniz düz bassın.

MT-03 sana küçük gelir. Fazer biraz daha büyüktür ama o da küçük olur. Cruiser ( chopper) veya enduro dışında sana uygun motor biraz zor.

Herkese selam. Lastikleri değiştirme vaktim geldi. Pirelli MT60 RS Corsa hakkında bir çok olumlu yorum var. Bu lastigi kullanan var mı? Genelde Istanbul içi kullanıyorum. Ama çok çok erken saatlerde ise gittiğinden ıslak asfaltta sürüşümde çok oluyor. MT60 RS yada uygun bir lastik önerileriniz nelerdir?

michelin pilot road 3 ün ıslak yok performansından oldukça memnunum ama RS kullanmadığım için karşılaştırmalı bir yorum yapamayacağım

MT-03 sana küçük gelir. Fazer biraz daha büyüktür ama o da küçük olur. Cruiser ( chopper) veya enduro dışında sana uygun motor biraz zor.

Mt-03 almaktan vazgeçerken sizin italya seyahatinizden esinlenerek tekrar mt-03 e sıcak bakmaya başlamışken şuan sizden bunu duyunca yıkılmış durumdayım :cyclopsan Daha önce kullanığım motorlarda buna 150cc commuter bile dahil hiç bunun sıkıntısını çekmedim bu konu biraz abartılıyor sanki mt-03 hiç kullanma fırsatım olmadığı için insanda ister istemez bir ön yargı oluşuyor.

Son düzenleme:
Gökhaen şahsen ben de mt için boyunun biraz uzun olduğunu düşünüyorum. Aslına bakarsan boyun ortalama üstü olduğu için her motor için uzun. Ben motorumu boyu uzun olduğu için mt ye alışamayan bu arkadaştan almıştım. Yani bunu senin denemen en iyisi bizim yorum yapmamız zor.

Benim lastiğim Corsa ama yeni taktığım için performanstan ziyade görünüşe yorum yapabilirim :) çok güzel görünüyor valla ;)

Merhabalar,

yakın zamanda 2006 model yakışıklı bir mt03 satın aldım ama çok fazla kullanma şansım olmadı. satın almadan önce ve sonra motor hakkında baya bir araştırma yaptım. bu araştırmalarım sırasında çeşitli stop etme sorunları yaşayan insanlar ile karşılaşmıştım ama dün bizzat yaşadığım stop etme sorunu ile ilgili bir yazı bulamadım forumda ve internette o yüzden bir de size sorayım dedim :)

Motoru nizami bir şekilde çalıştırıyorum, ancak vitese taktığım anda stop ediyor. Bir süre çalıştırıp da denedim ama sorun devam etti, motor stop edince motor ışığı yanıyor. Sanki bir sensör arızası gibi geliyor ama tam emin olamadım, belki basit bir temassızlık da olabilir. Siz böyle bir durumla karşılaştınız mı acaba? Usta çağırmadan halledebileceğim birşeydir umarım, desteklerinizle bu sorunu çözersem de pek mutlu olurum :)

ilk aklıma gelen, yan ayak sensöründe yada swiçde sorun olabilir...
ayak kapalı bile olsa açık sinyali gönderiyorsa..motor vitese taktığın an stop eder güvenlik için...

dediğiniz gibi ayak sensöründen kaynaklı bir durummuş ayakla bir süre oynayınca düzeldi, tabi idareten. Üstüne bir de arka lastiğim inmiş, evren motoruma binmeme karşı sanırım :) Teşekkürler desteğiniz için ayvazdeniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar