performans egzoz

Merhaba arkadaşlar dün forumda dolaşırken arkadaşımızın açtığı konu dikkatimi çekti çift performans egzoz diye...bende yamaha xenter 150 scooter var motoruma bu performans egzozu taktırmak istiyorum yalnız aklımda bazı sorularım var bunları sizlerle paylaşmak istiyorum...
100 Liralık performans egzoz bi sıkıntı çıkarırmı yani hemen bozulurmu (kusura bakmayın ben anlamıyorum bu konulardan :) )
motorumun ömrünü kısaltırmı ?
yakıt tüketimini ne derecede artırır ?

http://www.sahibinden.com/ilan/yede...ark-tri-oval-karbon-rs55-5-hp-156453922/detay

Sadece Ses ve Görüntü Verir Orada Yazan +5 HP Dalgalarına Felan İnanmayın Adamlar Koca 125 CC Motor Yapıp 10 - 12 Beygir Güç Almış Bir Egzoz'dan +5 HP Almak İmkansız ( Otomobil Sektöründe Adamlar 2 - 3 Bin Euro Harcıyorlar Bir Egzoz Sistemine Onlar Bile +5 HP Alamıyorlar ) Sadece Performansınız Şu Şekilde Artar Silindirde Yanan Gaz Daha Rahat Çıkar ve Motoru Sıkmaz Buda Çok Ama Çok Ufak Bi Performans Farkı Yapar'ki Bunu Anlamanız Çok Zordur. Yakıt Tüketimine Etkisi Egzozun Çok Olmayacaktır ( Misal 15 Kuruş Yakıyorsanız 16 - 17 Kuruş Yakmaya Başlarsınız ) Ancank Egzoz Takılınca o Sesi Duymak İçin Devamlı Ara Gaz - Dip Gaz Yapacağınız İçin Yakıt Tüketiminiz Hayli Artacak :)

Kısacası Bu Tarz Egzozlar Sadece Ses ve Görüntü İçindir.

Orjinal egzosu haricinde hiç birini önermiyorum. Kesinlikle de performansını arttırmaz aksine düşürür. Parana yazık etme derim.

aynı cins egzozdan bende kullanıyorum 100liralıklardan :) Sadece ses başka bişeye yaramaz zaten bunu alanında istediği o ha bide uzun yolda son hız azda olsa artar yakıtta çok fazla değişim olmaz mekaniğe zararı falanda yok açık egzozun zararı olsa millet o 10-20 milyarlık chooperların egzozlarının içini boşaltmazlar zararlı olsa orjinalin içi boşalmış hali daha zararlı olurdu sen en azından fabrika çıkışlı egzoz alcan millet o araba parasındaki motorlardaki egzozların içini boşaltıyorsa demekki sesden başka bi yararıda zararıda yoktur

hepinize çok teşekkür ederim. zaten amacım performans artırmak değil sadece o tok çıkan seslere bayılıyorum... birazdan siparişini verecegim :)
bide arkadaşlar bu egzozun ucuna takılan bi zımbırtı vardı hani sesi azaltıyordu ona silencermi deniliyordu ?

Son düzenleme:
hepinize çok teşekkür ederim. zaten amacım performans artırmak değil sadece o tok çıkan seslere bayılıyorum... birazdan siparişini verecegim :)
bide arkadaşlar bu egzozun ucuna takılan bi zımbırtı vardı hani sesi azaltıyordu ona silencermi deniliyordu ?
Dota 2'den biliyorum , susturucu demek ingilizce :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar