Aküden yana sıkıntısı olan yok mu acaba? Sabah 15 dk akşam 15 dk işe gidip geliyorum. Sıfır VLM marka akü taktık 6 amper geçen gün marş basmadı kıykıykıy edip ekran gidiyordu. Şarj ediyor mu diye ölçtürdüm 14 volta kadar çıkıyor devirlendikçe. Yuasa vardı üstünde şarj ettirdim 1 hafta sonra o da pert. Akünün yanındaki çentiği kesip büyük amperli akü takmayı düşünüyorum. Motor kapalı iken aküyü yeme ihtimali var mıdır? Varsa nasıl anlarız. İyi akşamlar.
1000 Bakımında Yapılanlar;1000 bakımına gidicem ne kadar tutuyor?
Özellikle şunada bakın diye söylemem gereken bir şey var mı ustaya?
4000 Bakımına gitmedım. Kendım Yaptım.(Giden arkadasım var oradakı bilgiye dayanarak yazıyorum)peki 4000 bakımı için fiyat bilgisi olan var mı ?
1000 Bakımında Yapılanlar;
Yağ değiştiriliyor. Yağ filtresi değiştiriliyor. Frenler Kontrol ediliyor. Zincir Kontrol ediliyor ve yağlanıyor. Balataya Sprey Sıkıyorlar. Debriyajda Kontrol ediliyor.
90 tlde para alıyor Hadi güle güle diyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:35 ----------
4000 Bakımına gitmedım. Kendım Yaptım.(Giden arkadasım var oradakı bilgiye dayanarak yazıyorum)
4000 Bakımda Yapılanla 1000 km bakımda Yapılan farklı birşey yok .
Yağ + Yağ filtresi + yağ tıpa contası + genel kontroller. tek fark 1000 bakımda alınmayan servis parası saat bası 50+kdv olan parada alıyor.
Tahmini : 90 tl yağ ve yağ filtresi ve tıpa contaya yazacaklar. artık işçilik ne kadar kitlerler bilemicem.
saol kardeşim bi arayıp sorayım uygun bişey derse yaptırayım yoksa ben yaparım napim.. 100 lira bayılmanın alemi yok.
Castrol Power 1 4T : BP istasyonunda 20 tl .
1,5 Litre Yağ = 30 TL EDER.
YAĞ filtresi= 12,75 TL eder
yağ tıpa conta: 1,75 TL
Buyur usta masrafın bu . Garanti işinide sordum ben gecenlerde hatırlarsan. 1-12-24 de kesın servise girsin önemli olan bu diyor. ara bakım yapılsa daha iyi olur dedi. Kendı ımkanımla yapıyoru servis yok dedim. Tmam o halde dedi. Sorun olmaz dedi . Net bilgiyi 2 yerden aldım sonunda.
valla öyle yapıcamda şimdi bana istanbulda bakım için yardım edecek tecrübeli arkadaş arıyorum![]()
Oha ya 45 tl masrafa 90 tl almak ne demek ya.
Büyük konuşmıyım ama birisi şöööyle güzel bir Türkçe videolu anlatım ile gerekli malzemeleri, kullandığı yağı vs contasından filtresine kadar detaylı bir anlatım yaparsa başta ben olmak üzere sadece zorunlu bakımlarda giderim hondaya yoksa hep kendim tertemiz yapıveririm.
Ah bi hayır işlemek isteyen gönüllü bir abimiz çıksada sizin için yapayım dese bu projeyi ahh ahh![]()
Esengül de yağ filtresi (14,61TL+kdv) + yağ değişimine (ipone 10/30 1.5lt 50,85TL+kdv ) toplam 77,24TL ödemiştim geçen ay 1000km bakımı için.
10/30 ve 10/40 koyuluyor heralde dimi bizim motora