arkadaşlar ben sökmeye başlıyorum henüz parçalar gelmedi volana kadar debriyaj şanzuman piston tarafını söküp fotoğraflıyacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
[/URL][/IMG]
motoru ayırdım karbüratörü motosiklet üstünde bıraktım marş artı kablosunu marş kontağından ayırdım vites müşürü ve alternatör soketlerini ayırdım
tabi egzozu söktüm ve 2 adet olan saplamayı sökünce motorsikletten motoru ayırdım
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------

dışgörünüm
ve sonrasında yan ayak ve ayak koyma yeri adı aklıma gelmiyor onu motor üstünde sökmeye üşendim ve onuda atölyeye getirdim
öncelikle vites pedalı kick start (ayak marşı )gibi parçaları söküyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------
sonrasında alternatör kapağından başlayacağım
mevcut vidaları açıp kolayca çıkan bir kapak
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:07 ----------
kapağın açılmış hali statör alternatör birkaç adı daha vardı sökülmüş hali
sırada marş motoru var onunda 3 vidası var vidalardan sonra hafifçe geriya alıp biraz çeviriyoruz zinciri gevşeyip oda ayrılıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------

buda sökülmüş hali
sırada gözümün önündeki vites müşürü var

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:12 ----------
bu tarafta şimdilik işim bitti çektirme ve krank gelene kadar volana ulaşamayacağım
diğer tarafta ilk olarak logo altında debriyaj ayar vidası var keçeli (bu arada debriyaj ayarı konusunda yardıma ihtiyacım olacak)
sıradaki vida neyse diğer fotoları hızlandırıyorum
daha once sökerken ayar vidalarının somununuda söküyordum ama şimdi onlara dokunmama gerek olmadığını anladım ayarı bozuluyor malum
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------
bu tarafta şimdilik işim bitti çektirme ve krank gelene kadar volana ulaşamayacağım
diğer tarafta ilk olarak logo altında debriyaj ayar vidası var keçeli (bu arada debriyaj ayarı konusunda yardıma ihtiyacım olacak)
sıradaki vida neyse diğer fotoları hızlandırıyorum
daha once sökerken ayar vidalarının somununuda söküyordum ama şimdi onlara dokunmama gerek olmadığını anladım ayarı bozuluyor malum
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:20 ----------
kapağın açılmış hali

tabi sökerken contaya dikkat etmak gerekiyor iki tarafa birden yapışıp yırtılabiliyor
debriyaj ve kavrama (varyatör) ve vites milinin debriyaj yapmasını sağlayan parça
milden kolayca çekip alıyorum
23 numara eski bi lokmadan kendi imkanlarımla taşlayarak yaptığım debriyaj somunu aparatı Lokması orjinallerini parçalarla birlikte bekliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:30 ----------
somunun çıkarılmış hali sırada pul var

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:33 ----------
varyatör çıktıktan sonra ardındaki hareket dişlisi ve burcu ? kolaylıkla geliyor bu arada krankın ucu gözüküyor 4 te biri tamam sayılır yani
burda bi sekman var onu sökünce de bu dişliyi söküyoruz
kaldık vites miliyle başbaşa
bunuda vites topundan ayırıp
çıkartıyoruz
ayak marşı milinde bir sekman var onu çıkarınca tekrar kurulmasına yarayan yayı da tornavida yardımıyla çıkartıyoruz
mekanizma da çıkınca mil yerinde kalıyor tabi karter kapağı var daha
tabi bu arada piston gömlek çıkmalı ki karteri açabilelim

egzantirik dişlisini tutan mili sökerek başlıyorum tabi bunu yapmadan önce en baştan motor üst ölü noktadaydı T noktasında yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------
hem net yavaş hem saat biraz geç oldu kalan resimleride yarın sabah paylaşırım. Buraya kadar gözünüze takılan normal olmayan yanlış yaptığım yada tavsiye edebileceğiniz birşeyler varmı ??????
cevaplar yorumlar gibi sonuçta bilgi paylaştıkça çoğalır yarın (aslında tarih olarak bugün )görüşmek üzere
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:57 ----------
evet devam edelim şimdi piston blok tarafı için onceden ust olu nktaya aldığım egzantirik sişlisinin 3 vidasını söküyorum ve tornavida ile dişliti yarinden çıkarıyorum kapak vidalarınıda çıkartıp
çıkartıyoruz
bu rasimdedde hemen tornavidanın yanında bir vida var ve altında zincirin karışmaması icin bi tekerlek var
pistonun bukadar kirli olması normal mi birde temizliğini nasıl yapmalıyım
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:47 ----------
vitesleride çıkartmak için sol taraftaki vidaları da açıp gövdeyi ayırıyorum
vites dişlileri ve krank
ve pistonum pistonun iki yanında celik sekmanlar var birini çıkartıp mili otarafa çekerek pistonu krank kolundan ayırdım
buradan sonrası için statörü çıkartmam gerekiyordu henüz çektirmesi gelmediği için bennde vites mili keçesini söktüm ufak çatlaklar vardı üstünde
yenisini de toplarken takacağım
motorun parçalanmış hali yada parçaları
çektirme ve sökme aparatları bugün geldi ve krankı söktüm fotolar yüklenince atıcam
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
vites topu (hilali arkasındaki vites müşürünun altındaki alyan ile sökülüyor çok sıkı olduğundan sökmedim
bu arada ufaktan temizliğede başladım
stator için çektirmeyi takıp söktüm
hemen altında ufak bi kama var ve marş dişlisi en alttada keçe
ve krank ı söktüm (sonunda ) yeni krank ile ilgili bir sorun var galiba onu da başka bir kargoyla göndeeceklermiş şimdilik ben parçaları temizliyorum ve ustalara bir sorum olacak krankın krank kolu sağa sola ileri geri değil çok çok az bi oynama yapıyor bide yumruk gibi tutunca krank kolundan diğer elimlede yumruguma vurunca yani pistonun hareketini taklit dince biraz tıkırtı var onca tıkırtıyı bu mu yapıyor yani diğer rulmanlar normal bi takılma bi tıkırtı yok yani