selam herkese. bende sonunda MT me kavustumuzun zamandir istedigim motoru alabilsim sonunda. 1 ay kadar oldu. ilk motorumla tecrube kazanmak icin bukadar bekledim. hic pisman olmadim MT aldigim icin çok güzel bir motormuş gerçekten... yaz kış kullanan biriyim bilmiyorum varmı benim gibi karda kışta kullanan ama ben iki yoğun yağmurdada yaşadığım bir problemi anlatmak istiyorum. motor uzun süreli yağmurdan sonra teklemeye başlıyor sonundada yolda bırakıyor. birisi buji ıslanmıştır dedi ve doğru tahminimce çünkü bir süre sonra kendine geliyor motor. kuru havalardada hiç sorun yaşamadım. sizinde başınıza geliyor mu bu tarz bir sorun? hepsindemi oluyor yoksa benimkindemi bu sorun var merak ediyorum.
şimdiden teşekkürederim. bir MT buluşması olursada katılmak isterim![]()
Buji ıslanmaz. Sorunun elektrik ile ilgili. Soketlerden birisi su almış ve oksitlenmiştir. Yağmur yağdığında o yüzden nüksediyordur. Zaten bilgisayara bağlattığında bu sorun gözükür. Seleyi sök. Tüm fişleri sök ve tekrar tak. Ayrıca motorun altına doğru eğil, su gelebilecek yerlerde fiş soket ara olanlara aynı işlemi yap.
tesekkurederim dostum. muhtemelen aynidir ozaman heryerde bu olculeri goruyorum
naptın kardeşim gidon işini? eğer değiştirirsen bizlerle de paylaş lütfen.
20 şubat itibariyle bende şuan bu sayfanın en üstünde fotoğrafı bulunan MT'yi almış bulunmaktayım. Balıkesir'den başka bir arkadaş almıştı ama boyu epey uzun olduğu için ve rüzgardan rahatsız olduğundan 1 ay içinde satmaya karar verdi bende gidip aldım.
Balıkesirden Eskişehire yolculuk güzeldi genel olarak ancak şehir içine geldiğimde yoğun trafik vardı ve sürekli dur kalk, yarım debriyaj derken hararet ışığının bana göz kırptığını gördüm. Aynı şey dün yine yoğun trafikten sonra tam motoru garaja koyarken oldu. Neyi yanlış yapıyorum veya ne yapabilirim tek silindire alışık olmamam ile ilgili sanırım, tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim "patpat"çı lar.