Arkadaşlar cbr ile 20 liralık benzine kaç km gidiyorsunuz? Şehir içi veya şehir dışı olarak belirtir ve kullanım şeklinizi de yazarsanız sevinirim.
can benim değerlerimi söylim, abi şehir içinde, öyle basa bas gitmiyorum, hızı pek sevmem, ama araçların arasında kalmiyim diyede arada torktan faydalanıp kısa mesafe gaz açarım, genelde hergün işe gidiyorum, 1. boğaz köprüsünü geçince 10 km boyunca 110 - ila 115 km ile gidiyorum, şehir içinde normal kullanım ile 20 liralık benzin ile yaklaşık 110 - 120 km gidiyorum...
Arkadaşlar cbr ile 20 liralık benzine kaç km gidiyorsunuz? Şehir içi veya şehir dışı olarak belirtir ve kullanım şeklinizi de yazarsanız sevinirim.
Merhabalar.
Motorumla 650 km yi devirdim hayırlısıyla.
Bu gün başımdan bir olay geçti anlatmak isterim.
Eskişehirliyim bu arada.
Esogü ye gidicektim kavşağa yaklaştım ve Barkın abinin de videolarında öğrettiği gibi vites küçültürken bir yandan da hafiften ara gaz verdim ilk kez yaptığım şey değildir 650 km dir hep öyle vites küçültmüşümdür ama bu sefer 5 den 4 e inerkendi sanırım birden devir 0 a düştü motor stop etti ama o sırada debriyaj çekili olduğundan gitmeye devam etti ve fren yapıp durdum. Sonra 1 e takıp motoru tekrar çalıştırdım ve bir sorun olmadı.
Sorun neden olmuş olabilir?
Bu arada ikinci sorumda yokuş aşağı inerken debriyaj + frenle mi inmek daha doğru olur yoksa motor freniyle mi?
Bu arada bu gün saat 11 civarlarında Esogü kavşağından geçen siyah givi çantalı cbrcı burda mı?![]()
Selamın Aleyküm
şuan drift kullanıyorum ama paramı biriktirip tecrübe edindikten sonra CBR250R almayı düşünüyorum.
Boyum:180 civarı Kilom:100 civarı motor nasıl olur fazla göstermiyorum amacbr nasıl durur bende bi söylerseniz sevinirim.
127km gitmişliğim vardı... Tey tey tey geçmiş zaman bunlar hep![]()
Merhabalar. 650 km yi devirdim hayırlısıyla.
Bu gün başımdan bir olay geçti anlatmak isterim.
Kavşağa yaklaştım ve Barkın abinin de videolarında öğrettiği gibi vites küçültürken bir yandan da hafiften ara gaz verdim ilk kez yaptığım şey değildir 650 km dir hep öyle vites küçültmüşümdür
ama bu sefer birden motor stop etti, debriyaj çekili olduğundan gitmeye devam etti.
Sorun neden olmuş olabilir?
CBR250' de bu mevzu malesef ki var, ama dünyada bu sebepten başına bişey gelmiş hiçkimse yokZaten debriyajı bıraksaydın çalışıp devam ederdi
![]()
Normal seyir halinde ve yüksek süratlerde benim hiç başıma gelmedi, hiçbiyerde de okumamıştım ilk kez senden duyuyorum 5. vites hızlarında ( ~ 120 km/h ) :silent:
Yani aslında durum olağan, ayda yılda bir başına gelecek panikleme yeter![]()
Merhaba
192cm boy ve 82 kg ile bu motor ergonomik olarak sizce uygunmudur?

Merhaba forum ahalisi
Cuma günü ilk motorum olan cbr250' yi aldım(2013 çıkışlı, 10bin km' de, siyah). Uzun süredir araştırmanın sonucu olarak cbr125 ile 250 arasında kalmıştım. İlk defa vitesli motor kullanan biri olarak bazı acemiliklerim var tabi ki. Öncelikle "motoru sakın çaldırma, orada burada bırakma hemen alırlar" uyarısıyla başladımCaddedeki motoru hemen kapıyorlar dediler. Bundan başka evinin önüne de bırakma dediler. Apartmanda yaşayan biri olarak kapalı garaj imkanı zor tabi. Mecburen bi kapalı otopark buldum 24 saat açık. Yoksa ilk gece uyuyamazdım heralde
Aklımdaki sorulara cvp bulabilirim umarım.
1- Ertesi gün motoru çalıştırdığımda (ısınması için bir müddet bekledikten sonra) yan sehpayı kapatıp 1'e atmaya çalıştığımda vitese girmedi. Daha önce de bu olmuştu, aldığım usta bana debriyajla oyna iyi basamıyorsundur demişti. Sonra bunu düşünerek yaptığım denemelerde debriyaja basma ile 1. vitese atmayı aynı anda yapınca vitese her seferinde sorunsuz girdiğini farkettim. Daha önce bi tanıdık abime 200duke aldırdım. Onunla iki tur attığımda böyle birşey olmamıştı.
2- Daha sonra motoru kapatıp tekrar açtığımda (yan sehpaya alıp tekrar kapattım galiba) bu sefer motoru 1 ya da 2. vitese attığımda motor stop etti. Bunun için de yine aldığım ustayı aradığımda sehpayı tam kapatamadığımı yine acemiliğimden bunu yaşadığımı söyledi.
Açıkçası önceki sahibi de çok sorunsuz bir motor olduğunu söyledi. 2. sorum için belki de ben acemi olabilirim ama ilki için bir aksilik olduğu konusunda şüphelerim hala baki![]()