Motoru trafikden sildirme (Perte çıkarma-Hurdaya ayırma)

Herkeze Merhabalar...Arkadaşlar benim şöyle bi sıkıntım var 2007 yılında bi motor almışdım (ASYA 150-t1) 2010 yılında askerlik nedeniyle
haliyle alakadar olamadım. Askerden döndüğümde işe farklı bi şehre yerleşmişdik. Bu arada babamda motoru eski çalışdığı yerde birisine bırakmış.Aradan uzun bir süre geçdi unutmuşdum üzerime bi motorun olduğunu, vergi borcu cıkınca dank etti.:sunny: Motor şuan kimde nerde bilmiyoruz:pale:
Bırakdığımız şahısa ulaşamıyoruz. İşde soru geliyor Ortada bana ait bir motor var (nerde olduğu meçhul) bunu trafikden hurdaya ayırabiliyormuyum ve bi okadar önemlisi hurdaya ayırdığım motorun borçlarını ödememmi gerekiyor? ( muayne masrafı mtv sigorta )

BU KONUDA YOL GÖSDERECEK ARKADAŞLARIN YORUMLARINI BEKLİYORUM. Şimdiden Teşşekürler...:bestmt:

Bu konuyla ilgili benim de bir sorum var yardımcı olursanız. Şimdi diyelim yeni motosiklet aldım, elimdeki motosikleti de satmak istemiyorum(manevi değeri var garajımda saklıycam). Gidip emniyetten hurdaya çıkarıp, evimin garajında tutmaya devam edebiliyor muyum? Eğer böyle oluyorsa yine yıllık vergi vb. şeyler ödemem gerekiyor mu?

bendede aynı dert var ama parasızlıktan haledemiyom.
trafik şubeden örendiğim kadarıyla araca 5 yıl içersinde herhangi bir işlem yapılmadıysa yani cezaa vergi odeme sigorta falan yapılmadıysa nakil vasıtal vergi daeresine gidip plakayı söyleyim çıkan vergi borçlarının 4\1 yatırıyosun sonra o vergi makbuzunla kayıtlı olduğun trafik şubesine gidip trafikten men ediyosun hepsi bukadar.
ondan sonra aracı kim kulanıyosa trafik denetiminde yakalanırsa derdini o anlatmak zorunda kalıyo..

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

Bu konuyla ilgili benim de bir sorum var yardımcı olursanız. Şimdi diyelim yeni motosiklet aldım, elimdeki motosikleti de satmak istemiyorum(manevi değeri var garajımda saklıycam). Gidip emniyetten hurdaya çıkarıp, evimin garajında tutmaya devam edebiliyor muyum? Eğer böyle oluyorsa yine yıllık vergi vb. şeyler ödemem gerekiyor mu?

senin olayında zanedersem trafikten çekme belgesiyle askıya alıyosun aracı plakayı teslim ediyon ve herhangi biey ödemiyon ama kulanamıyon da taa ki kulancam dersen tekrar yeni araç gibi kaydını yapıp kulanabiliyosun.

Bu durumu bende merak ediyorum motoru hurdaya ayırdığımızda acaba yıllık bir vergi yada herhangi bir ücret ödüyor muyuz ?

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
2007 yılında askere gitmeden önce 88 model motorumu trafikten çektirdim (hurdaya ayırdım)...
zaten motor arızalı idi... boşa neden vergi ödeyim...
trafikten çekmeden önce "bir daha trafiğe çıkamaz diye belge imzalatıyorlar"...
askerden geldikten sonra da motoru parça parça sattım...
bana dedikleri motoru trafikten çekerseniz (hurdaya ayırırsanız) bir daha tescil ettiremiyorsunuz...

Hurdaya ayirmak farklidir, trafikten cekme ayridir.
Hurdaya ayirinca, bir daha asla o araci trafige cikaramiyorsunuz. Parcalatabiliyorsunuz.
Trafikten cekince, aracin plakalarini teslim ediyorsunuz, arac cekili oldugu surece trafige cikamiyor. Arac trafikten cekili oldugu surece, vergi odemiyorsunuz, trafik sigortasi ve muayene yaptirmiyorsunuz. Hatta araci o halde satabiliyorsunuz da (mulkiyetini devredeniliyorsunuz) Araci tekrar trafige almak isteginizde, araci soforler odasindan yaptiracaginiz ek-1 belgesiyle muayene ettirip, trafik sigortasini yaptirip, emniyetten yeni ruhsat belgesi ve plakalarinizi alip kullanmaya basliyorsunuz. Bu da 600 kagit tutabilen bir islemdir. O yuzden maliyet hesabi tam yapilmalidir. Astari yuzunden pahaliya gelebilir (kucuk cclerde)

Son düzenleme:
Elinde büyük ihtimal ruhsatta yoktur senin şimdi. Yapman gerekenler:
1-paşa paşa vergi borcunu ödemek.
2-Notere gidip motorum kayıp akıbeti belli değil yazısı almak.
3-Trafikten yeni ruhsat çıkart.
4-Komisyoncuya hurdaya ayırma belgesi hazırlat
5-Trafiğe bütün belgeleri teslim et hurdaya ayır.

Ben parçasınıda isdemiyorum.Tekrar trafige cıkmasınıda hurdaya ayırmak isdiyorum ruhsat yok ortada plakada yok motorda. Bu şekilde borcunu ödememmi gerekiyor ilk önce yoksa ödemeden de ayıra biliyormuyum?

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
önce tüm borçlar ödenecek...

Ruhsatın kayıpsa aynen yukarıdakileri yapman gerekiyor, hurdaya ayırmak için belge hazırlatmana gerek yok trafik hazırlıyor, mtv borcunu ödeyip maliyeden borcu yoktur kağıdı alarak git trafiğe bu arada trafik sigortası ödemene gerek yok, başımdan geçti böyle bir hadise fakat benim motor gerçekten hurdaya ayrıldı

Son düzenleme:
Ben iki motor sildirdim. Yokluktan dolayi trafikten silme diye bir yasa cikti. Vergi borcunu ise faizsiz dortte birini odedim.

şimdi trafikten çekme başka....hurdaya ayırma başka bişe...
trafikten çekilen araç sende durabilir ama hurdaya ayırılan araç ı teslim ediyorsun...
benim kamyonetin hiçbir borcu yoktu o şekil trafikten çektirdim kamyonet bende ama...
borcu olan araca nasıl işlem uygukanıyor bilmiyorum ama yukarda arkadaşlar açıklamış.

şimdi trafikten çekme başka....hurdaya ayırma başka bişe...
trafikten çekilen araç sende durabilir ama hurdaya ayırılan araç ı teslim ediyorsun...
benim kamyonetin hiçbir borcu yoktu o şekil trafikten çektirdim kamyonet bende ama...
borcu olan araca nasıl işlem uygukanıyor bilmiyorum ama yukarda arkadaşlar açıklamış.

Hurdaya ayrılan aracı teslim etmiyorsun, bende hurdaya ayırdım benden plaka ruhsat ve borcu yoktur belgesinden başka bişey istemediler, hatta ruhsata hurdaya ayrılmıştır diye damga vurup geri verdiler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Bu açıklama bizim durum içinde geçerlimidir;
20 yıl önce Vekaletle satılmış bir motor var,ruhsat halen babamın üzerine...
2008 den bu yana vergi borcu geldi eve, 350 tl civarı mecburen ödedik.
Ruhsat yok,motor yok nerde kimde bilinmiyor. Sattığı adam başkasına satmış öyle öyle binilmiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar