- Konu Yazar
Şükür böyle birşey olmadı
. Bunun kendimce araştırmalarım sonucu edindiğim ve kafamdan uydurdugum mantıgıma dogru gelen bazı sebepleri var. Eminim bir çok motora yenı baslıcak veyatta ilk motorunu alıp virajlarda dönüşler yaparken düşücek hissine kapılan arkadaşlar oluyordur . Ki bunların bırtanesıde benim . . Dönüşlerde motor neden altımızdan kayıp gider ? . Bunun gaz kontrolü ile olan alakasını ben baz oluyorum. İzlediğim video " Bileğin dansı " CSS nin videosunda . Virajlarda anlattığı kısımda . Arka süspansıyon ağırlı daha fazla çeke bilecektir dönüşlerde ağırlıgı onden arkaya aktarmalısınız bunun yoluda gazı 1 kere açtığımız zaman düzenli ve sürekli arttırılmasıyla olur . Böylece süspansıyonlar dogru calısır motorun agırlık akımı geriye gider ve mutlu oluruz . Fakat bunu yaparken izlediğimiz moto gp yarışlarında en üst seviye yarışcılar bile biranda low side ola bılıyorlar. Peki ya biz ? Onlar bile gazı düzenli açıyor ve düşüyorsa biz yolda giderken düşmezmıyız ? Şuana kadar 3 kere yaşadım çok sağlam yatırdım motorumu virajda hep biran aklımdan vırrt diye gidecek düşüncesi geçiyordu . Araştırmaya basladıgımda . Dönüşlerde ve yatış açısının arttıgı virajlarda gazı ani kapatmak bizi daha kötü yollara ittiğini gordum . Fakat halen aklımda bu soru var . Dönerken neden motor altımızdan gider ? .
NOT : Tartışmaya açık bilgi ve paylasım ıcın yazılmıstır . Eğitim ve bilgi !
NOT : Tartışmaya açık bilgi ve paylasım ıcın yazılmıstır . Eğitim ve bilgi !