- Konu Yazar
Arkadaşlar herkese merhaba,oturduğum yer itibariyle motorumu en güvenli hale getirmem şart yoksa kaldırıp götürülme riski çok yüksek(eline demir makasını alan gece motor avına çıkıyor resmen
r: ) Şaka bir yana kendi çapımda aldığım güvenlik önlemlerini belki sizlere de faydası olabilir diye resimledim ve açıklamaya çalışıcam;
Kullandığım malzemeler
1 adet asma kilit
1 kayar milli asma kilit
Demir makasına dayanıklı zincir
Çelik halat kilit
Uzaktan kumandalı pille çalışan motor alarmı (Yemek tarifi gibi oldu sanki
)
[/URL][/IMG]
İlk olarak giriş kapısına asma kilit.Kolay kesilebilir belki ama uğraştırır
[/URL][/IMG]
İkinci olarak motora mümkünse branda yada üzerini örtebileceğiniz örtü ve bağlamak için sağlam bir yer ( Kesilmeyecek demir yada ağaç elektirik direğide olabilir)
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
Ve konunun en önemli yeri;kilitleme şekli.kesilmez kilit bile alsanız nasıl bağladığınız çok önemli kesinlikle tekerlerden kitlemeyin zira tekeri söküp götürüyorlarmış
Mümkünse şaseden kilitlemenizi öneririm.Resimdeki şekilden de gördüğünüz gibi önce amortisör demirinden zincirle kilitliyorum sonra gidonun gerisi-jant ve zincirin içinden geçicek şekilde çelik halat kilitle kitliyorum.Tekeri sökseler bile çelik halat kilidi gidondan ve janttan çıkartamazlar
bu arada zinciri İzmir de bit pazarından aldım deniz malzemesi filen satıyorlardı,adam makasla denedi kesilmedi zincir.Malzemesi kaliteli ve çok ağır,kayar milli asma kilidi ise tavsiye üzerine aldım.Makasla kesilmesi çok zormuş çünkü zincirden makas giremez girse bile mil kesmeye çalışırken dönermiş.Ağacıda kesseler zaten duyarız
Ayrıca çalınmaya karşı motorunuzun kullanma kılavuzunda sahibinin iletişim bilgileri diye bir sayfa var orayı mutlaka doldurun.Çalan kişinin oraya bakma olasılığı azmış ve kullanma kılavuzuyla satması daha çok para kazanma psikolojisini tetiklermiş
Çalıntı motorlarda bu kılavuzlardan bulunabiliyormuş.(Doldurduğunuz alan yarım sayfa kadar bile değil ve kılavuzun 70 sayfa kadar olması fark edilmemesinde etken)
Son olarak daha önceden de konusunu açtığım titreşime duyarlı pille çalışan uzaktan kumandalı alarm.Alarmın sesini mahalledekilere tanıttım gece ve gündüz,kediler de sağ olsun
) Evde olmasam bile gözüm arkada kalmaz gece alarm çalarsa en kötü ihtimal bir komşum polisi arar yada mahalleden arkadaşlar gerekli müdahaleyi yapar.Sürç-i lisan ettiysem affola,umarım faydalanacağınız bir metin olur.Saygılar...:king:
Kullandığım malzemeler
1 adet asma kilit
1 kayar milli asma kilit
Demir makasına dayanıklı zincir
Çelik halat kilit
Uzaktan kumandalı pille çalışan motor alarmı (Yemek tarifi gibi oldu sanki
İlk olarak giriş kapısına asma kilit.Kolay kesilebilir belki ama uğraştırır
İkinci olarak motora mümkünse branda yada üzerini örtebileceğiniz örtü ve bağlamak için sağlam bir yer ( Kesilmeyecek demir yada ağaç elektirik direğide olabilir)
Ve konunun en önemli yeri;kilitleme şekli.kesilmez kilit bile alsanız nasıl bağladığınız çok önemli kesinlikle tekerlerden kitlemeyin zira tekeri söküp götürüyorlarmış
bu arada zinciri İzmir de bit pazarından aldım deniz malzemesi filen satıyorlardı,adam makasla denedi kesilmedi zincir.Malzemesi kaliteli ve çok ağır,kayar milli asma kilidi ise tavsiye üzerine aldım.Makasla kesilmesi çok zormuş çünkü zincirden makas giremez girse bile mil kesmeye çalışırken dönermiş.Ağacıda kesseler zaten duyarız
Ayrıca çalınmaya karşı motorunuzun kullanma kılavuzunda sahibinin iletişim bilgileri diye bir sayfa var orayı mutlaka doldurun.Çalan kişinin oraya bakma olasılığı azmış ve kullanma kılavuzuyla satması daha çok para kazanma psikolojisini tetiklermiş