Sizce Fazla Mı Apaçi İşi Olur?

eNrE4Q.png

Jantları bu renge boyamayı düşünüyorum sizce nasıl olmuş? Ufak bi deneme yaptım ps'de.
Bide jant için nasıl bi boya kullanmalı? Bildiğimiz metal boyası olur mu? Ve tekerleri söküp mü yapayım yoksa boya sıçrayabilecek yerleri naylonla kapatıp öyle mi boyayayım?

Jant boyatmak neden apaçi işi olsun öyle olsa mt-09 raceblu fabrikasyon apaçi.:queen:
Bence jantları biraz daha renkli yapmalısın böyle çok mat olmuş.
Bu iyi mesela.
ilbz4l.jpg

Keyif senin keyfin.. Ayna sokup guvenligini hice saymadiktan sonra burdaki cogu insan icin apaci olmazsin zaten.

Ben egzos begenmiyorum degistiricem diyorum apaci oluyorum mesela ama sen iki boya atcan, ben bi apacilik goremedim :)

bence o renk hiç yakışmamış. Bir de photoshopta nasıl boyuyoruz yardımcı olur musun ben de jantları boyamayı düşünüyorum da :cherry: ben photoshoptan boyayınca paintte boyamış gibi oluyor. ::sos::

bence o renk hiç yakışmamış. Bir de photoshopta nasıl boyuyoruz yardımcı olur musun ben de jantları boyamayı düşünüyorum da :cherry: ben photoshoptan boyayınca paintte boyamış gibi oluyor. ::sos::

Linear Burn ile boyayacaksınız.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
hıcbır motora yakıstıramıyorum jant boyamayı

İzmir İl Temsilcisi
lickup öncelikle herkesin görüşlerinin ve zevklerının farklı oldugu bi konuda fikir alman kafanın karışmasına neden olacaktır kimisi sevmemekte haklı kimiside sevmekte haklı herkesin kişisel göreceli kendi zevkinde yorum alman seni celişkiye düşürür

şu konuya dikkatı cekelim jantları kendin öyle spyrey boyayla boyarsan uzun sürmeden atar soyulmalar olur. Profosyonel sekılde yapılması gerekır.

Sprey boya ile boyarken belli bi acıdan uygulaman gerekıcek kat kat yapmanda gerekebılır ayrıca boya akabılır ve prüzlükler olabılır bunlarıda jantı sökmeden yapman imkansız işte jantı sökmeden yaparsan ve lastıge bulaşıp boyadada kusur olursa ozaman apaci işi olur.

8unlar büyütülecek şeyler degıl ustaya gıdıyosun lastıklerı janttan söktürüyosun 25tlye yaparlar.

Jantları kucagına alıp sanayiye gıdıyosun boyacı boyacı dolaşıp fiyat alıp fırın boya yaptırıyorsun.

Böylece motorun fabrıka cıkışlı istedıgın renkte jant rengine gecmiş bulunuyor.

Jantlar kötü boyanırsa apaçi işi olur genelde spray boya ile yapıldığı ve düzgün uygulanamadığı için kötü gözüküyor.Yoksa güzel boyanmış bir jant herkes beğenir.

F54

bence göbekler ve kolların yarısı penpe
çenber ve kolların diğer yarısını fosforlu yeşil yap:pl:

lickup öncelikle herkesin görüşlerinin ve zevklerının farklı oldugu bi konuda fikir alman kafanın karışmasına neden olacaktır kimisi sevmemekte haklı kimiside sevmekte haklı herkesin kişisel göreceli kendi zevkinde yorum alman seni celişkiye düşürür

şu konuya dikkatı cekelim jantları kendin öyle spyrey boyayla boyarsan uzun sürmeden atar soyulmalar olur. Profosyonel sekılde yapılması gerekır.

Sprey boya ile boyarken belli bi acıdan uygulaman gerekıcek kat kat yapmanda gerekebılır ayrıca boya akabılır ve prüzlükler olabılır bunlarıda jantı sökmeden yapman imkansız işte jantı sökmeden yaparsan ve lastıge bulaşıp boyadada kusur olursa ozaman apaci işi olur.

8unlar büyütülecek şeyler degıl ustaya gıdıyosun lastıklerı janttan söktürüyosun 25tlye yaparlar.

Jantları kucagına alıp sanayiye gıdıyosun boyacı boyacı dolaşıp fiyat alıp fırın boya yaptırıyorsun.

Böylece motorun fabrıka cıkışlı istedıgın renkte jant rengine gecmiş bulunuyor.

kendim söktüm lastiği tanesini 10 liraya boyadılar normalde siyahtı ama boyası dandikti tekrar aynı renk yaptım mat siyah güzel oldu

bnm jantlarıda eski sahibi sprey boyayla boyamış şerit yapışdıramıyorum şeridin yapışkanı değdiği yer kalkıyo cila at dediler ama ne yapcam bilmiyorum

Jantın orjinal boyasını temizleyip, astar atıp, onun üstüne boya atmalısın. En son da vernik atarsan gayet sağlıklı bir sonuç alırsın.
Bu arada tekerlekleri söküp düzgünce maskeleme yapablirsen lastikleri sökmeye gerek kalmayabilir.

Son düzenleme:
Jantın orjinal boyasını temizleyip, astar atıp, onun üstüne boya atmalısın. En son da vernik atarsan gayet sağlıklı bir sonuç alırsın.
Bu arada tekerlekleri söküp düzgünce maskeleme yapablirsen lastikleri sökmeye gerek kalmayabilir.

[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/163/bd3h.jpg[/URL]

[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/835/olfv.jpg[/URL]

[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/850/9grb.jpg[/URL]

Toplam maliyeti ne oldu. Bide hangi boyalarla yaptınız detaylı yazarsanız hocam :) @CEM işin kolayına kaçmak istemiyorum, motorumla uğraşayım elim alışsın diyorum biraz

Toplam maliyeti ne oldu. Bide hangi boyalarla yaptınız detaylı yazarsanız hocam :) @CEM işin kolayına kaçmak istemiyorum, motorumla uğraşayım elim alışsın diyorum biraz
Bir arkadaşa özel mesaj ile yazmıştım. Buraya da yazayım.

Hocam merhaba,
Bizde 2011 model Str250 vardı. Orjinali olan siyah boyası biraz dandikti galiba. Araziye devamlı girince boyada yer yer atmalar oldu ve jant paslanmaya başladı. Biz de boyalım hem jant paslanmasın hem de motora renk gelsin dedik.

İlk önce orjinal siyah boyasını sökmeyle başladık. Bu biraz problem oldu çünkü boya çok da kolay çıkmadı. Matkabın ucuna takılan tel uçlardan alıp onla boyayı kazımaya başladık ama biraz zaman alıcı ve yorucuydu. Sonra toz bir madde bulduk. Bir bezi hafif ıslatıp bu tozu beze koyup jantı siliyorsun ve boya çok daha rahat çıkıyor. Jantların boyasını düzgünce temizledik. Bu toz maddenin tam adını bilmiyorum ama nalbura felan sormakta fayda var.

Ondan sonra nasıl boyanır diye düşünürken bir oto boyacısına gittim. Adama durumu anlattım ve gerekli malzemeleri aldım.(Astar,boya,vernik,zımpara,maske için bant). Biz telleri boyamak için hepsini tek tek bantla maskeledik. Bu olay gözünü korkutmasın çok zaman almıyor. Önce lastikleri tamircide söktürelim felan dedik ama sonra vazgeçip sadece iyice havasını indirip fotoğraftaki gibi jantın ve lastiğin arasından bant atarak lastiği de maskeledik. Böylece lastikleri sökmeye de gerek kalmadı. Bu işlemlerden sonra sıra astarı atmaya geldi. Astarı atarken rahat olsun ve akma olmasın diye Jantı bir mile takıp yavaş yavaş çevirerek astarı attık. Daha önce hiç boya yapmadıysan bile ilk önce bir gazete kağıdının üstüne astar atıp mesefeyi ve elini ayarlayabilirsin. Astarı attıktan sonra 1-2 gün iyice kurumasını bekleyip ondan sonra da boya iyi tutsun diye astarı ince sünger tarzında bir zımparayla yavaşca zımparaladık. Zımparaladık derken aslında astarı kazımadan, jantın metali gözükmeyecek şekilde sadece çizikler oluşturduk.

Sıra boya kısmına geldi. Ben boyayı kendim istediğim tonda yaptırdım. Sen de oto boyacısına gidersen kafandaki bir tonu yaptırabilirsin. Adamlar makinede renk karışımını yapıp sprey kutuya basıp sana veriyorlar. Ben yanlış hatırlamıyorsam bu bütün malzemelere 50 lira gibi bir para verdim. Boyayı da düzgünce aynı yere fazla akıtmadan uygulayıp 1 gün felan da onun kurumasını bekledim. En son da 1'er gün arayla 2 kat vernik attım ve taş gibi gibi. Bu boya işleminden sonra 4-5 ay araziye girdik ve kontrol etmeme rağmen boyada en ufak bir sorun görmedim.

Ben malzemeleri alırken arazi motorunun jantını boyayacağımı söyledim ve mümkünse boyayı, verniği ona göre daha sağlıklı olmasını söylemiştim. Siz de boyacıya bunu söylerseniz belki boyaya koyduğu verniği daha kaliteli birşeyle değiştirebilir.

Ben biraz hızlı yazdım hocam aklına birşey takılırsa sor yardımcı olmaya çalışırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar