Anahtarım yamuldu

Öncelikle selamunaleyküm arkadaşlar. Uzun zamandır foruma giremiyorum malum sınav hazırlıkları var. Bugün başıma geldiğini düşündüğüm bir talihsizlik yaşadım. Nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok.
wj17QD.jpg

Bunu düzeltmem mümkün değil yenisini anahtarcılar çekerler mi? Bunu kullanırsam içinde kalıp kırılma ihtimali var.

ep8Q5q.jpg

Bir de bu kymco yazan siyah kafadan bulabilir miyim?

Son olarak 130-70-12 ırc lastik nasıldır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, kazasız belasız sürüşler dilerim.

Arkadaşın dediği gibi anahtarcının yapamayacağı bir şey değil.
Ben Kawanın anahtarını yaptırmak istemiştim yedeği olmadığından 60tl diyince
vazgeçmiştim.

Benimde aynı şekil yamulmuştu düz zemine koyup çekiçle hafif hafif vurarak düzelttim,tabi kırılma riski vardı ama dikkatli yaparsan bişe olmuyor

Arkadaşın dediği gibi anahtarcının yapamayacağı bir şey değil.
Ben Kawanın anahtarını yaptırmak istemiştim yedeği olmadığından 60tl diyince
vazgeçmiştim.

Düzeltmeye mi 60 tl dedi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------

Benimde aynı şekil yamulmuştu düz zemine koyup çekiçle hafif hafif vurarak düzelttim,tabi kırılma riski vardı ama dikkatli yaparsan bişe olmuyor
Yedek anahtarım olmadığından düzeltme biraz riskli görünüyor.

anahtarın malzemesi sarıdır,diğer bir deyişle pirinç..mengeneye sıkarak düzeltebilirsiniz.ama çoğaltmak istiyorsanız çoğaltılmasına mani bir durumu yok..usta bir anahtarcıya gidin...

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Yedek anahtar yaptırıp düzelteceğim işimi şansa bırakamam yedek parçası pahalı malum bende öğrenciyim.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
onu mengeneye sıkıştırıp düzeltebilirsiniz pirinç yamulup düzelmeye dayanıklıdır kırılmaz..

Yamulan bölümü çakmakla ısıtıyorsun ama anahtarlığın plastiğini eritmesin daha sonra plastik çekiç veya normal çekice bez sararak düzeltiyorsun hiç olmadı git yapı markete orada mengeneler var 2 kat peçete sar koy arasına yavaş yavaş sıkıştır düzelir.

Plastik çekicim var, mengene de var. Dediğiniz gibi çakmakla ısıttıktan sonra düzelteceğim. Bir de lastik hakkında görüşlerinizi alabilir miyim?

lastik konusunda fikrim yok :silent:

ama anahtar olayı:

bence düzeltikten sonra ilk fırsatta yedeginide yaptırın.

egilip düzelen yerden tekrar egilme yada kırılma yapabilir.

bende de kymco venox var anahtarını yedekledim , anahtarcı 5 tl deyince 2 tane yaptırdım, araba anahtarları uyduğu için fazla pahalı değil
biraz da özel olsun diye tutacak yerini tasarladım
KgZj4R.jpg
[/url][/IMG]

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

yamulan anahtarın artık zayıflamıştır ondan hayır gelmez yenisini yaptır , orjinal olsun diyorsan silkardan ham anahtar sipariş ver anahtarcıya çektir

bende de kymco venox var anahtarını yedekledim , anahtarcı 5 tl deyince 2 tane yaptırdım, araba anahtarları uyduğu için fazla pahalı değil
biraz da özel olsun diye tutacak yerini tasarladım
[url=http://hizliresim.com/KgZj4R][url]http://i.hizliresim.com/KgZj4R.jpg[/url][/url]

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

yamulan anahtarın artık zayıflamıştır ondan hayır gelmez yenisini yaptır , orjinal olsun diyorsan silkardan ham anahtar sipariş ver anahtarcıya çektir

Silkardan baktım 4 dolar gibi bir fiyatı var muhtemelen yenisini alıp çektireceğim. İlginiz için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar