İlk Sürüş

Arkadaşlar bugün ilk kez vitesli motosiklet sürdüm sürücü kursunun motoru mondialin 125lik bir modeli cg125 olabilir. Aklıma takılanları sormak istiyorum. Dönüşlerde kontra yapmaya çalıştım ama U yaparken zor oldu. Virajlarda pek sıkıntı olmadı ilk sürüşüme rağmen ayağımı hiç yere koymadım diyebilirim. Ancak sıkıntı vites olayında oldu dar bir alanda olduğu için maksimum 3 e çıktım. Vites yükseltirken bir anda atılma oldu ve 1. viteste çok titriyordu motor ellerim acıdı yani o derece. 2-3 te gidiyordu güzel. Vites düşürürken motor kendinden geçiyor dikkatli olmazsam ileri atıyordu beni, altın elbiseli adamın dediği düşürmeden hafif gaz verip düşürmeyi denedim bu seferde hızlandım motor fena bağırdı zaten kaldırırken de bayağı bağırttım. 1 şubatta direksiyon sınavım var sınavı geçebileceğimi düşünüyorum ama sınav sonrası için tavsiyeleri bekliyorum.

sen bi ilk kabasını öğren sonra kontraymış,barkın gibi vites düşürmeymiş onları sonra halledersin.ayrıca elcikleri acemilikten çok sıktığın içinde elin acımış olabilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------

yanlış anlama, seni küçümsemek için demedim bunlarıda :)

U dönüşüne gelirken dönebileceğin hıza düşene kadar yavaşlayın dönerken debriyajı sıkın,motosiklet kendi hızıyla dönsün,bisikletle dönmekten bir farkı kalmaz..
Yoksa dönerken debriyaj+gaz kavraması yapmak zorunda kalırsınız,ayarı kaçırırsanız atılma yada yığılma sonucu dengeniz bozulabilir..

Vites yükseltirken atılmasının sebebide her viteste kavrama yapmaya çalışmanızdır..

Sadece kalkışta kavrama yaparak kalkın,1 vitesi kısa tutun,çok devirlendiği için 1.viteste titreşim fazla oluyordur,tekerlek dönmeye başlaması bile o motosiklet için 2ye geçmeye yeterlidir..

2ye ve diğer viteslere geçerkende; 1.vitestesiniz,gazı kapatırken debriyaja basın ve vitesi yükseltin,sonra debriyajı bıraktıktan sonra gazı hafifçe verin,3e geçerkende aynı şekilde vitesi geçirip debriyajı bıraktıktan sonra gaz verin..

Eğer gaz verip debriyajı bırakırsanız gazı fazla kaçırdıysanız motosiklet atılabilir..

Yanlış anlamıyorum sorun yok :) Dediğim gibi her türlü tavsiyeye ihtiyacım var. Şu motorun bir anda atılması ve bir anda kesilmesine çözüm lazım büyük ihtimalle debriyajı çabuk bırakıyorum.

@CrosseR çok teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------

Bir soru daha var aklıma takıldı keskin U dönüşlerinde ayağı yere koymamak için ne yapmam gerek ? 8 çizerken vs.

Alışırsın zamanla...

Bence sürüş tekniğiyle ilgili konuları buraya çok taşıma.Herkes bişey söylemeye çalışacak sonra sen okuyup onların söylediklerini anladığın kadarıyla denemeye kalkacaksın.Yanlış anladıkların canını sıkabilir,denemek için erken olanlar canını sıkabilir.

Yani sürüş becerisi bilgisayardan oku-sonra yap şeklinde öğrenilen yada denenebilen şeyler değil.En azından şimdilik değil.Belli bir beceriye ulaştıktan sonra olabilirdi ama şimdi değil.

Tamam heveslisin,bunları konuşmak bile zevk veriyor sana ama bence sorularını sana ders verenlere sor...Sağlığın için...

Şunu da sormam gerek vites küçültürken motorun yığılma yapmasını nasıl engellerim?

Motosikleti
2018 SHERCO 250 2021 SYM Symphony 200 2024 TVS Ntorq.
Bence sorun sizde değil sürücü kurslarının motosikletlerinde. Sizin dediğiniz model. Benim kullandığım boyuma göre çok küçüktü, dizlerim değiyordu, fren tutmuyor, gitmiyor, aşırı titriyor ve daha bir sürü şey..
Antremanınızı mümkünse başka bir motosikletle yaparsanız hatasız sürebilirsiniz gibi.

Heyecandan gidona yüklenmişsin, ondan ellerin titremiş veya acımıştır. Depodan sıktığın bacakalrına yük vermeyi zamanla öğreneceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar