İlkokul matematik işlemi yapar gibi motor hacimleri toplayarak bir yere varılmaz. 150 cc apache nerde, 200 cc bajaj nerde. O 200 cc 23,5 beygir. 250 cc 17 beygire satılan bir dünya motor var piyasada. Ayrıca CBR 250 de 250 cc 26 beygir. 250 lik olarak satılan CBR, SYM'nin başbelası olacak bir motor. Toplama bir motor değil, tek bir fabrikadan çıkıyor.
espiri yaptık sayın hocam, ikisinin aynı motor olmadığını, teknolojilerinin, güçlerinin farklı olduğunu biliyoruz... zaten bir fiyat poltikası belirlediler ve baktığımızda 200 cc den alınan iyi bir güç var. apache ye kimse laf etmez ama henüz görmemiş olsak da pulsarın kağıt üzerindeki özellikleri hiç de yabana atılır gibi değil. eğer diğer motorların fiyatlarını kıstas alırsak; aslında pulsar ucuz bile kalıyor fakat ben de herkes gibi düşünüyorum... şayet bu motorun maliyeti 3 bin tl ise ne kadar iyi ve güçlü olursa olsun neden 7 bin isteniyor diyorum. amacım iki hintliyi kıyaslamak değil de biraz espirili yaklaşmaktı. 150 cc 5bin tl ise 50 cc si 1700 yapar

150 cc + 50 cc = 5300 + 1700 = 7 bin gibi komik bir hesap yapmıştım. hemen bu kadar ciddiye almayın ya, daha bu motor gelmedi. belki yok satacak, belki çok tutulacak belki de yüzüne bakan olmayacak... bunu zaman gösterecek.
tahmin ettiğim tek şey var; motor geldiğinde tereddüt etmekte olan bir kesim beklemede kalacak, belirli bir kesim de alacak. alanlar forumlarda motorun ne kadar iyi olduğunu, ne kadar güzel gittiğini, yol tutuşunun iyiliğini, frenajının güzelliğini, ekonomisini, son hızını vs yazacaklar. çin malı motorlar bile ilk 10 binde pek bi sıkıntı çıkartmıyorlar; kötü bile olsa bajaj da çıkartmayacak ve forumlar güzel yazılarla dolacak. motorun ne olduğu 20 bini geçince ortaya çıkacak ki bu da yaklaşık olarak 2 yıllık bir süre gerektiriyor. 2 yıl sonunda insanlar benim başıma şu geldi bu geldi, firme böyle davrandı yazmaya başlayacaklar. işte gerçek bajaj o tarihten sonra ortaya çıkacak.
fikrimi sorarsanız; motorun geldiği gün gidip bir tanesini çalıştırmalarını isteyeceğim. sesini dinleyeceğim, dokunacağım. titreşimine bakacağım. bir miktar titreşime razıyım ama pek müsamahalı olmayı da düşünmüyorum. şayet az bir titreşim varsa ya da yok denilecek kadar az ise; satın almak için işlem başlatacağım. titreşim hoşuma gitmezse teşekkür edip çıkacağım ve tarzım olmasa da CBR 250 bulmaya çalışacağım. aklımda şu an CBR dan başka elle tutulur bir 250 lik yok malesef. CBF 250 de büyük sorunlar çıkıyor, yamahanınkinin devamı yok... vs vs.. alternatiflere de açığım. kısaca, ilk tanışmadan sonra karar vereceğim ne yapacağıma ama o zamana kadar ben bu motora sıcak bakıyorum, almayı planlıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------
Doların düşük olduğu zamanları da biliyok.Ama illa bişey buluyorlar .
-Demirin kilosu artmış.
-Tamam hemen zam yapalım motorlara.
-Ama efendim inşaat demirinden bahsediyordum.
-Yaptık bikere tükürdüğümü yalayamam
fiyat kesinlikle düşmeyecek... sadece tahmin etmek adına ilk partiyi 7 binden piyasaya sürüp mesela ilk 500 den sonraki partiyi de USD daki artışa paralel fiyat artışı ile satışa sunabilirler.. o saate kadar ilk örnekler piyasaya çıkıp dolaşmaya ve insanların övgülerini kazanmaya başlar, insanların dikkatini çeker ve de reklam başlar.. ilk parti sonrası artan fiyatı da bayiler "abi çok tutuluyo, yok satıyo, ondan fabrika fiyatı yükseltti, zaten usd da arttı; bu fiyata ucuz bile kaldı" şeklinde gazlarlarsa.... bence bu sene iyi rakamlar yakalayabilirler.. yeter ki satış yapabilecekleri stokları yeterli olsun. ben kanuniden daha iyi satacağını düşünüyorum. özellikle de sadece pulsar değil diğer iki modelin ciddi alıcı bulacağına eminim. şunu da ilave edeyim; pulsarda beni üzecek kadar titreşim olur ve diğer modellerde titreşim az olursa tereddüt etmem discovery ya da boxer alırım. yarışa çıkacak değilim; diğer ikisi de işimi görürler..