Arka Amortisör Ayarı

100-mg-superboy-2.JPG

Amortisörler çok sert, 2. kademede görünüyor (5 kademesi var). Yükseltecek miyim düşürecek miyim? Bide nasıl yapacağız bunu? Elim pek anahtar, tornavida tutmaz ama yavaştan sokulayım :)

onun anahtarı var veya arka tekerleği yerden kesip elle çevirerek 1-2 kademe değiştirebilirsiniz. Amortisör en uzun boyunda olduğunda tepkileri yumuşayacaktır. Yani en aşağıda(yere yakında duran) çentik en sert konumdur. İki tarafın aynı hizada olması önemlidir.

onun anahtarı var veya arka tekerleği yerden kesip elle çevirerek 1-2 kademe değiştirebilirsiniz. Amortisör en uzun boyunda olduğunda tepkileri yumuşayacaktır. Yani en aşağıda(yere yakında duran) çentik en sert konumdur. İki tarafın aynı hizada olması önemlidir.

İşte anahtarla hangi somunu/vidayı oynayacağız hocam

Amortisörler çok sert, 2. kademede görünüyor (5 kademesi var). Yükseltecek miyim düşürecek miyim? Bide nasıl yapacağız bunu? Elim pek anahtar, tornavida tutmaz ama yavaştan sokulayım :)

Resimdeki kanca anahtar ile işaretlediğim bölgede ayar yapmalısınız.

Orta ayakliga alin moturu anahtara gerek olmayabilir gosterilen yerden elle cevirmeyi deneyin cift amorsitorlu.hafif motorlarda yaylar sert degil ben elle ayarliyorum

Orta ayakliga alin moturu anahtara gerek olmayabilir gosterilen yerden elle cevirmeyi deneyin cift amorsitorlu.hafif motorlarda yaylar sert degil ben elle ayarliyorum

Şu çıkıntıdan tutup mu çeviriyoruz tam anlayamadım?
İndim fotoğraf çektim :mrgreen:
Kd5y27.jpg

e5d5kD.jpg

xAmRqz.jpg

evet o cıkıntının içine yuvarlak bişey sokup saga sola ceviriyorsun

honda ps 150 scooter ın avadanlıgında aynı düz yuvarlak bir aparat cıktı amortisör ayarı için

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:56 ----------

yuvarlak, kalın, ucu ksik bir çivi işini görür

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
ben onu elle çevirerek ayarlıyorum... ellerim pense gibidir... yada boru anahtarı gibidir diyelim... :mrgreen:
ayagını arka salıncaga bastırarak o parçayı hafif yukarı kaldırarak sağa sola çevir...
sen o parçayı sola doğru çevirdikçe amortisör sertleşecektir... sağa doğru yani 1.kısma getirirsen en yumuşak halinde olacaktır...

o parca yayı ne kadar yukarı kaldırırsa o kadar amortisör sertlesir, ne kadar yay asagı inerse de

o kadar yumusar

senin yay o kadar sert olmaması lazım zaten 2. kademede...yada sen hafifsin çok hissediyorsun :)

sadece 1 kademe daha yumuşatabilirsin..olmadı sağlam kilolu bir artçı ile bir hafta gez..sonra sertleştirmenin yollarını ara.. :queen::queen:

sadece 1 kademe daha yumuşatabilirsin..olmadı sağlam kilolu bir artçı ile bir hafta gez..sonra sertleştirmenin yollarını ara.. :queen::queen:

Sertleşmesini isteyeceğimi hiç sanmıyorum hocam :mrgreen: Ufak tümsekten bile geçince motor yaylanacağına ben sekiyorum selenin üzerinde. Bilmiyorum belki kıvamına gelmemiştir 1400 km de...

Resimden amortisörü yakından görünce fark ettim, kanca anahtar ile yapılanlardan değil sizinki. Arkadaşların dediği gibi 1 kademe yumuşatabilirsiniz. O bile hissettirir. Gerçi motorunuz daha yeniymiş zaman geçince daha da yumuşayacaktır.

takım çantanda plastik bir sapa takılan bir tarafı düz diğer tarafı yıldız olan bir tornavida olmalı..onu o deliğe sokarak en alttaki resme göre sağa doğru bir tık düşür..ikisinide aynı yuvaya oturttur.dene beğenmezsen eski haline getirirsin..
ama yük ile yumuşaması olayı tecrübe ile sabittir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar