Arkadaşlar bir problemim var, burası en yoğun forum olduğundan bir de buradakı arkadaslara sormak ıstedım. Muhabbetin ortasına daldık ama kusura bakmayın.
Yanlıs yere gelmişsin diye birde drift forumu linki de vermeyin :queen:
2013 model 4000 km de driftin motor bloğunda çok fazla yağ vardı üst kısmında aşağı doğru akmış gidiyordu. 4000 bakımından sonra olmaya başladı. Bende üst kapak vidalarını yokladığımda baya bir gevşek olduklarını gördüm. 10 numara anahtar ile o vidaları sıktım. Sıkmadan önce motorda herhangi bir problem yoktu. Sabah sınava gittim geldim hatta, yaklasık bir aydır bu haldeydı. Vidaları sıktıktan sonra marşa basınca motor çalışıyor 4-5 bin devirlere kadar çıkıp 30 sanıye bekledıkten sonra stop ediyor. 5 dakıka bekleyınce yıne aynı sekılde oluyor. ama çalıştıktan sonra gazı bırakmazsan stop etmıyor. Bu sıktığım vidaların ben sadece üst kapağı sabitlemek için olduğunu düşünüyordum. Ama acaba onlar başka bir işe mi yarıyordu ?
Rolanti ayar vidasının etkinliği kalmadı, 10 tur bile çevirsem motorda bir değişikliğe sebep olmuyor. Çalışırken egzostun içinde su kaynıyormuş gibi ses geliyor ve egzostda çok fazla benzin kokusu var. Anormal olan bunlar. Bu vidalar ne işe yarıyordu acaba ?
http://i.hizliresim.com/xRJmjn.png