arkadaşlar cuplar nasıl bir motor bilgisi olanlar (kod A532)

konu başlıgında belirttigimg ibi cuplar nasıl bir motor aceba bilgi verebilirmisiniz saygılar -

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bendede 100luk Cub var. Yarı otomatik ( Debriyajsız ) ekonomik, litrede 65 km kadar yol yapar. 4 lt deposu var. Max hız 85-95 km/h,
fazla yaptım diyen ya yalan söyler yada ibresi bozuktur. ortalama 90 kg agirliginda 6.6 hp ile 7.8 arasinda gucu var. otoyolda cok savrulur ozellikle yanindan gecen tirlar baya zorlar. ama sehirici gayet uygun ve pratiktir. virajlarda motor fazla yatmaz ve deneme! ince lastik fazla kayar. 2 kisi yokuslari cikmakta zorlanabilir.
Dusuk viteste gazi fazla acarsan traş makinesi gibi titrer . fazla hiz bekleme. cukura girince koltugun altinda bulundurdugun anahtarlar ziplar takur tukur. devirdigin zaman grenajlarin hic sansi yok!
4.viteste gaz kesince yigilan motorlar bunlar. fazla bi beklentin yoksa iyidir alinir.
Simdilik bunlar aklima geldi :)

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşın Dediği onun cubu bilmemde bendeki cub 100MFH var motor öncelikle çok seri 1 vitesde tekere çok kolay geliyor (plakanın takıldığı tozluğu asfaltta sürtüyor) 2. vitesdede %50 tekere geliyor benim motor 3 litre ile 160km gidiyor hız olarak ideal hızı en fazla 80 dir lakin ben şehirler arası gittiğimde 90-100 yaparak rahatça gidiyorum (rahat-lafın gelişi :)) internette 120-140-160 yaptığını idda edenler var külliyen yalan ben bizzat kendim test ettim öncelikle korumalıkları çıkarıyorsun kask dizlik vs tişört bile çıkartacan rüzgar kesiyor :) sonra otobanda pusacaksın
110-120km hıza çıkıyor fakat bilinmeyen bi korku sarıyor insanı rüzgar motoru kaldırıp atacak sanki titreşimden motorun üstünde durmak imkansız 120yi görmem ile arkadaşlarda onayladıktan sonra direk durup (direk durdum derken oda lafın gelişi :) frenler 80den sonra tırt.) sağa çekdim 1 sigara yakıp rahatladım :) ogün bugündür kaskı takarım 60-70 yolunu bulursam 100 2 kişide çıkmayacağı rampa yok cubun rampa çıkmaması sürücüsünden kaynaklanır ben dik bi yokuşa çıkarken motoru ilk aldığım zaman vites bi düşürdüm tekere geldi motor geri vites yükselttim 2 kişide çok rahat 80 ni görür. Başka cublarla deneme yaptım bi cub 130 yaptığını idda etti bunu solladım ışıklarda yanıma geldi abi senin motor kaç yaptı 130 yaptım yetişemedim dedi ben ise 90 yaptığımı gidip ibresini düeltmesini istedim kısacası,
* Cub motor yarı otomatik seri bi motordur
* Vergisizdir
* Yakıt tüketimi düşüktür
* Bakımları ucuzdur.
* Çıkamayacağı yer yokdur 2 kişide dahil

Tek kötü yanı var rüzgarda aşırı savrulur ben bi ara tırları solluyayım derken 3 tırın rüzgarına bi girdim sol şerit ile sağ şerite gidip geldim
Viraj konusuda 60 ile giremediğim viraj yok yalnız lastikden dolayı arka göt ata biliyor bi sefer başıma geldi ama kaymadım çok şükür

Bukadar bilgi sana yeter .... :)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
@ose Hemen hemen ayni seyleri demissin bendede 100 kh var 2006 model. 90 km uzeri hizda motor yirtilmaya basliyor :) sabit 80le bile cok yol yapar. Tehlikesi Anayolda ki kamyon ve tirlar. sahsen bana bisiklet gibi geliyor 7 seneye yakindir kullaniyorum buyutmek istiyorum motoru :)
aralari rahatlikla gider Bide Cukurlar sikinti oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:29 ----------

Sonuçta gariban cub bunlar çok övmeye gerek yok bendede var tek iyi yani Ekonomik ve pratik olmasi onun haricinde pek bi beklenti karsilamaz :)

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
@ose Hemen hemen ayni seyleri demissin bendede 100 kh var 2006 model. 90 km uzeri hizda motor yirtilmaya basliyor :) sabit 80le bile cok yol yapar. Tehlikesi Anayolda ki kamyon ve tirlar. sahsen bana bisiklet gibi geliyor 7 seneye yakindir kullaniyorum buyutmek istiyorum motoru :)
aralari rahatlikla gider Bide Cukurlar sikinti oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:29 ----------

Sonuçta gariban cub bunlar çok övmeye gerek yok bendede var tek iyi yani Ekonomik ve pratik olmasi onun haricinde pek bi beklenti karsilamaz :)

aynen doğrudur hocam mfh sadece khden birazdaha atik ama oda hiç iyi değil vitesi saydırmak zorunda kalıyorsun oda ilerde debriyaj balatası olarak geri dönecek bana :) 150km yol yaptım ışıklar hariç 90-100le giderken hiç tır ve kamyona denk gelmedim nan çok rahat oldu gene aynı yolda tırların olduğu zaman 60-80 arası ölüm gibi geçti motoru durdurup ağlayası geliyor insanın gelen savuruyor giden savuruyor ben çok sinirlenmiştim ....

Forumdan Uzaklaştırıldı
aynen doğrudur hocam mfh sadece khden birazdaha atik ama oda hiç iyi değil vitesi saydırmak zorunda kalıyorsun oda ilerde debriyaj balatası olarak geri dönecek bana :) 150km yol yaptım ışıklar hariç 90-100le giderken hiç tır ve kamyona denk gelmedim nan çok rahat oldu gene aynı yolda tırların olduğu zaman 60-80 arası ölüm gibi geçti motoru durdurup ağlayası geliyor insanın gelen savuruyor giden savuruyor ben çok sinirlenmiştim ....

Motor 90 kg cok hafif. Kullanim alani sehir ici. Yada 20 - 30 km dar koy yollari :) bi arkadas 160 yaptigini iddia ediyo lifan marka olaniyla :) he diyip gecistiriyorum :)

diğer arkadaşların dediği gibi şehir içinde muhteşem bir motor yalnız şehirler arası yollarda çok zorluk yaratıyor.(hız yapamama ve savrulma). şehir içinde çok iyi çünkü ekonomik ve debriyaj ile uğraşman gerekmiyor. :)

Konu başlığını açan arkadaş öncelikle bu motorlardan neler beklediğini yazarsa biz de beklentilerini karşılayıp karşılamayacağına dair daha açıklayıcı bilgiler verebiliriz :) sonuçta kaç bin liralık motorlar. Üstteki motordaşların dediği gibi şehir içinde kıvraktır, ekonomiktir, hafiftir sizi zorlamaz. Uzun yol yapılır mı ? 1 günde 260km yol yaptım mondial snappyx ile. Dip gaz gittim. Gidebildiği kadar bastım. Bir kaç gün ağrısını çektim :) o son hızlarında titremeleri insanı çileden çıkarır :) kısacası uzun yol motoru olarak kesinlikle düşünmeyin.

Şehir içi iyi evet. tıgnır mıgnır gitcen bununla. Bende kanuni tigrina var çok titriyor giderken savruluyor falan. Bide çok çabuk kayıyo. Biraz yan yatayım demeye hiç gelmiyo :) 8000 de benim motorum 9 yaşında artık değiştirmeyi düşünüyorum.

sonunda tigrinası olan birini buldum bende diyordum bu motordan kimsede yok mu?:cherry:

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
şu kadarını söyleyeyim honda cbr 125 2013 modeli bitane acemide vardı şehir içinde dalga geçtim resmen sanırsam yeni motor öğreniyor gazı açıyorum arkamdan basıyor aragaz çekiyorum yanında ışıklarda kalkış yapıyorum oda yakalamaya çalışıyor en son 3.ışıklarda benden hızlı kalkacak diye debriyajı bi kaçırdı stop etti motor milletde arkadan korna çalıp durdu :D Kötü motor yoktur bilinçsiz sürücü vardır :)

şu kadarını söyleyeyim honda cbr 125 2013 modeli bitane acemide vardı şehir içinde dalga geçtim resmen sanırsam yeni motor öğreniyor gazı açıyorum arkamdan basıyor aragaz çekiyorum yanında ışıklarda kalkış yapıyorum oda yakalamaya çalışıyor en son 3.ışıklarda benden hızlı kalkacak diye debriyajı bi kaçırdı stop etti motor milletde arkadan korna çalıp durdu :D Kötü motor yoktur bilinçsiz sürücü vardır :)

Hocam sizin de dediğiniz gibi acemi bir sürücüye denk gelmişsiniz :) şimdi burda cup motoru çok da övmeye gerek yok. Çünkü beklenti yükselecek bu sefer konuyu açan arkadaşta. Hani bu motoru yeni alacak adamın kimseyle yarışma içinde olmadan şehir içinde fıtı fıtı gidecek beklentiye sahip olması gerekiyor :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Cublarla yaris ancak evden bakkala olur :) o bile sakıncalı :)

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hocam sizin de dediğiniz gibi acemi bir sürücüye denk gelmişsiniz :) şimdi burda cup motoru çok da övmeye gerek yok. Çünkü beklenti yükselecek bu sefer konuyu açan arkadaşta. Hani bu motoru yeni alacak adamın kimseyle yarışma içinde olmadan şehir içinde fıtı fıtı gidecek beklentiye sahip olması gerekiyor :)

Yok hocam cub ne ki neyi övecen seninde dediğin gibi fıtı fıtı kullanılması gerekiyor hele ilk motor acemilikse daha tehlikeli heran kayacak gibi duruyor üstünedeki orijinal lastikleri berbat heran kaymaya müsait bide debriyajlı motordan daha tehlikeli aslında çünkü acemi biri debriyaja alışıp vites atmak için bayağı zaman ister ama cub öyle değil bizim millet bişeyi 1mt yürütsün hemen tek rakibibm thy fln havalara giriyor sonra langır bi yerlere giriyorlar örnek verecek olursak :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar