cbf 150 uzamıyor

s.a arkadaslar adım suleyman denızlıden yazıyorum motorum cbf 150 alalı 3 hafta falan oluyor aklıma takılan bır ıkı bı sey soracagım kullanan arkadaslara motor rampa asagı 100 zorla gelıyor 5 gerek yok gıbı motor uzamıyor yokus asagı falan aynı duzde 80 tek kısı anca yapıyor sankı 5 vıtese gerek yokmus gıbı bır ıkı vıdeo ızledım 120 falan yapıyor bayır asagı bızımkı zorla 100 bıle yapmıyor aca bır sıkıntımı var yoksa bunlar boyle bazı arkadaslar dıyebılır 150 lılık motor ne beklıyorsun dıye ama bu normal bı sey degılmıs gıbı gelıyor bana daha 15.000 kmrreye yaklastı sorun ne acaba yoksa bunun gıderı bu mu bende ybr vardı o daha ıyı gıbı gıdıyordu gelıyor bana neyse kullanan arkadaslar bı tavsıye beklıyorum sımdıden tessekurler

Öncelikle "150lik motordan ne bekliyorsun" culara bakma. Bilmiyorlar veya düşünemiyorlar ki son hızın düşük olması, güvenli ve rahat seyahat hızını da aşağı çekiyor.
Sorununuza gelirsek, bir usta tarafından gözden geçirilmesi gerekli. Karbüratör ve büyük ihtimalle subap ayarlarında sıkıntı olabilir. Düz yolda 80 de kalması kesinlikle normal değil.

geccenlerde goturdum servıse anlattım aynı seylerı denedı geldı ıyı dedı belkı o hızlara cıkmadı ama bı sey yok dedı ıyı dedı karburatoru dedım temızlsek mı dedım gerek yok ıyı o dedı bosu bosuna sokup takmaya gerek yok ona da para vermeye gerek yok dedı ama ne var bbende bılmıyorum benımde ılk aklıma gelen karburator ama nerden yapıyor takıntı yaptı bende

2. el aldıysan ön arka dişlilere baktın mı?
ben 2 kişi düzde 130 görüyorum mesela

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eksantrik gergisi fazla sıkı olabilir. Çocuk kilidi olarak kullanılır genelde motor fazla sürat yapmaması için.

2. el aldıysan ön arka dişlilere baktın mı?
ben 2 kişi düzde 130 görüyorum mesela

evet 2 el aldım 130 baya ıyıymıs yahu benım kı 100 e cok zor gelıyor yok bakmadım kac olması gerekıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:17 ----------

Eksantrik gergisi fazla sıkı olabilir. Çocuk kilidi olarak kullanılır genelde motor fazla sürat yapmaması için.

eksantırık gergısı nerden ayarlanıyor ben yapabılırmıyım sımdıden tessukkrler

Son düzenleme:
s.a arkadaslar adım suleyman denızlıden yazıyorum motorum cbf 150 alalı 3 hafta falan oluyor aklıma takılan bır ıkı bı sey soracagım kullanan arkadaslara motor rampa asagı 100 zorla gelıyor 5 gerek yok gıbı motor uzamıyor yokus asagı falan aynı duzde 80 tek kısı anca yapıyor sankı 5 vıtese gerek yokmus gıbı bır ıkı vıdeo ızledım 120 falan yapıyor bayır asagı bızımkı zorla 100 bıle yapmıyor aca bır sıkıntımı var yoksa bunlar boyle bazı arkadaslar dıyebılır 150 lılık motor ne beklıyorsun dıye ama bu normal bı sey degılmıs gıbı gelıyor bana daha 15.000 kmrreye yaklastı sorun ne acaba yoksa bunun gıderı bu mu bende ybr vardı o daha ıyı gıbı gıdıyordu gelıyor bana neyse kullanan arkadaslar bı tavsıye beklıyorum sımdıden tessekurler

Anormal bir durum , ben sürekli olarak 120 km hızları düz yolda görüyorum... Dişli değişimi yaptım değişen bir şey olmadı tekrar orijinal dişlisine geri dönüş yaptım.
Subap ayarından muhtemel sorunun.

Motosikleti
2018 SHERCO 250 2021 SYM Symphony 200 2024 TVS Ntorq.
CeBeF'em 3500 km'de. Düz yolda 100 yokuş aşağı 120 gidiyor en fazla.

Subap ayarı
Debriyaj balatası
Segmanlarda kaçak
Ateşleme sorunları

Bak bunlara

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Yaşı geçmeden spora gönder basket olabilir zaten 100 u geçen nadir takma kafana elektrikli motor gibi fiti fiti gez

internette uzatma reklamları var bi bak istersen :queen: olmadı duvara bağla iple ters yöne çekiştir :queen:

tüm ayarları gözden geçirt subap karbüratör hava filtresi buji yağ debriyaj...

ben subab ayarına karburatorune bakltırayım cevap yazan gırgır gecen arkadaslara tessekkurler

geccenlerde goturdum servıse anlattım aynı seylerı denedı geldı ıyı dedı belkı o hızlara cıkmadı ama bı sey yok dedı ıyı dedı karburatoru dedım temızlsek mı dedım gerek yok ıyı o dedı bosu bosuna sokup takmaya gerek yok ona da para vermeye gerek yok dedı ama ne var bbende bılmıyorum benımde ılk aklıma gelen karburator ama nerden yapıyor takıntı yaptı bende

Benim 2011 model 27.600km oldu.Düzde 105-110 stabil gidebiliyor.Cbf'yi fazla zorlama benden söylemesi.
Birde Cbf'nin kullanım amacı belli.130 yapsa ne olabilir ki yani.Fazla takıntı yapma bence.
Bir keresinde yokuş aşağı uzun mesafede 138 gördüm durdurana kadar canım çıktı.

Supapa - bujiye ve yağa baktır ve hava soğuk bunuda göz önüne al.

ve biri demiş 150 lik motordan bekleme diyenleri dinleme diye.

sen aç motorun girişini çıkışını 150lik ile 150 yap al 3 gün sonra motoru eline.
kendi sağlığın motorun sağlığı için diyor diyorsak.
motorunuz 250 cc değil, yormayın :)
stabil 100 ara hızlanmada 120 yapın.

tabi bunu yapmıyorsa o zaman buji - yağ - supap ayarlarına baktırınız derim...

Benim 2011 model 27.600km oldu.Düzde 105-110 stabil gidebiliyor.Cbf'yi fazla zorlama benden söylemesi.
Birde Cbf'nin kullanım amacı belli.130 yapsa ne olabilir ki yani.Fazla takıntı yapma bence.
Bir keresinde yokuş aşağı uzun mesafede 138 gördüm durdurana kadar canım çıktı.
göstergeniz yanlıştır kardeş 110 la stabil gidemez cbf.
cbf in hakkı 80 90 arası 90 dan sonrası yazık eder kendine cbf.

Yaşı geçmeden spora gönder basket olabilir zaten 100 u geçen nadir takma kafana elektrikli motor gibi fiti fiti gez
aynısını ben diyecektim.. benden önce yazmışsın erol :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar