Arabada uyumak iyi bir fikir mi ? Üniversite final haftası

Arkadaşlar Süleyman Demirel üniversitesinde okudum ama bitmedi alttan dersim kaldı. Final haftası sebebiyle sınavlara girmem lazım.
Otel ve Yurt bu hafta çok masraflı Nere sorduysam en ucuz 100 tl günlük fiyat çekti :(

2 gece Kalacam 200 tl fazla geldi. Bende Arabayla geldim. bu iki gece arabada uyumayı düşünüyorum.
Zaten saat gece 12-1 e kadar sınava çalışırım. Uykum gelirse uyuyacam planım bu Sormak istediğim Araba rölantide ne kadar yakıt harcar Saatlik Bu arada Araba
1.5 Dcı motor Renault Fluence
Bide hiç hatta pek yapmadığım bişey ama imkansız değildir herhalde arabasında uyuyan vardır ?

Nasıl bir duygu arabada uyumak Sabah Pertte çıkmam demi Arkadaşlar :D :D

Sınavda kafanı toplayamazsın, başarı oranın düşer. İyi bir uyku çok önemlidir.
Eğitim paradan önemli, daha az gez daha iyi bir uyku çek, sınava zinde gir.
Veyahutta misafir olabileceğin bir ev ara.
Şimdiden başarılar.

bura kalabalık inanıyorum biri seni misafir edecektir. :)

arabada uyunmaz heryerin tutulur sabaha karşı saatlerde donarsın o iş yalan olur 1-2 saat kestirme sıkıntı değilde 5 saat yol bile o koltuklarda ağrı yapıyor.

hayırlısı :)

araba çok fazla yakmaz ama dizel araba rolantide çalıştıkça soğur... gecenin ilerleyen saatlerinde araç soğuk olur hasta olursun... geceleri arabada yatmak için araç webasto lu olmalıdır... ve inanın bana demir yığını olduğu için ne yorgan ne battaniye işe yaramıyor...

bence yanına battanıye tasrzı bırsey al yaksa yaksa sabaha kadar 30 tl lik yakıt yakar ama sen klimayı actıgın anda arac motoru saguyacaktır

Arkadaşım canınamı susadın ?
Birkere kışın kesinlikle arabada uyuyamazsın. Bildiğin donarsın , .
2. Kaloriferi açıp uyuya kalırsan ve arabanın içine eksoz gazı girerse bir daha uyanamazsın. Girmemeside imkansız.
Bu şekilde ölen insanların sayısı hiç az değil.
O işi unut ,

Anladım Arkadaşlar zaten uykumu aldım gece uyumayacağım. Sabaha kadar Açarım kaloriferi Arka koltukda ders çalışırım. Hararet düşme sorunu yaşıyacağımı hiç sanmıyorum araba hamam gibi oluyor. Termostat bir numara büyük takıldı yanlış hatırlamıyorsam 104 C lik termostat vardı :) Belki uzun süre rölantide çalışırsa düşer :) Egzoz gazı evet orası önemli ama kapalı alan değil bişey olacağını sanmam Uyumuyacam 3 saaatir uyuyom zaten
Hararet hiç düşmüyor hep aynı

Benim termostattan mıdır bilmiyom hararet hep ortanın ilerisinde sabit duruyor :)

Aynen öyle arkadaşlar saat 6 dan beri bir cafede oturdum. Ders çalıştım. Ses arttı geldim arabama geçtim :) Güzel bir yer arama ayağına şehiriçinde 4-5 km yol gittim en son Petrolün dinlenme bölümüne çektim. Işıkda süper :) Aydınlık yer arka koltukda oturdum. Kafamı dinlendiriyom. Nette bura yazıyom :D:) Bu arada hararette 30 dk da sadece çok az bir düşme olur gibi oldu tekrar yükseldi. Galiba termostat devreye girdi. ısıttı tekrar suyu Zaten şimdi stop ettim. Yol bilgisayarı yalan demiyosa Saatte 0.5 litre yakıt harcıcakmışız. Aman zaten içinde 10 liralık mazot anca var. Işık yandı. 15 km falan daha gittim. 30 dk çalıştı. Ama sıkıntı yok zaten petroldeyim :D :D en kötü ihtimah 50 metre araç iterim :D

Sıkıntı yok uyumam bu gece Gündüz epey uyudum. uykumu çok iyi aldım. :)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hiç tavsiye etmiyorum, başarısız bi sınav olur.

Zinde bir kafayla sınava girmenin bedeli parayla ölçülemeyeceğini düşünüyorum..Sabaha kadar açık bi kahve falan

bulup sandalyede sabahlasan daha mantıklı..Yada en yakındaki devlet hastanesi bekleme salonunda sabahlayabilirsin

hiç olmazsa sıcak olur :queen:

İzmir İl Temsilcisi
Hocam mezun oldugun üniversitenin sayfasını biliyosundur.

Oraya yaz yada alt sınıftan hiçmi arkadaşın yok ?

Bi ögrenci evinde kalman en mantıklısı. Ögrenci ögrencinin dostudur.:cat:

Yurda paraylamı alıyorlar misafir olarak bir kaç gün kalabiliyorsun diye biliyordum. Eski mezun olsanda.

Orası öylede arkadaşlar saolun ama çok utangaç biriyim. Kimseye rahatsızlık vermem zaten kişiliğim böyle biri çağırsada ben gidip rahat edemem. Ben ilk defa arabada sabahlıyacağım uzun yolculuğumda bile hiç yapmadım. Ya çift şöför oluyoz. Yada Uyumadan devamlı Antalya- Trabzon arası aralıksız gittim. Hiç gece uyumadım. İnsan merak ediyor. Belki çoğu arkadaş bana gülüyordur. Lan ne salak arabada kalmanın nesini merak ediyon ediyom işte :D Bide uyumayacam oturup ders çalışacam. Evde yurtta olsamda oturup ders çalışacam zaten uyuyamam ki Sabah 6 saat uyudum.
Rahat koltuk Sıcacık yer Kahvem elimin altında müzik parmağımın ucunda canım sıkılırsa tv var ön konsoldaki navigasyonda Laptop kucağımda internet vınn var :D Sınırsız elektrik çakmaklıkdan :D :D
Hem halimden memnunum valla ne bilem şimdilik sıkıntı yok. Dizel olmasına rağmende hararet falanda düşmüyor rölantide Petrolün dinlenme araç park bölümünde oluncada sıcak su falan bedava :D

Bide inşallah yol bilgisayarı doğruyu söylüyordur 0.5-0.6 litre yakıt gösteriyor saatte harcanan :D
Şaka gibi hem ısınıyom hem elektrik ihtiyacımı karşılıyom :)

Öneride bulunan beni düşünen tüm herkese çok teşekkür ederim. Hepiniz çok sağolun allah razı olsun :)

Son düzenleme:
egzoz gazı hiç girmez desen de bir şekilde içeri girebilir.
bir de sabah uyandığında çok tuhaf bir koku sinebilir arabaya havasızlıktan dolayı.
otogar veya 24 saat açık bir yerin cafesinde önce 2 çay içip kuytu bir yerinde masabaşında uyuklanabilir.
her ikisini de denemiş birisi olarak cafe daha randımanlı .

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------

Orası öylede arkadaşlar saolun ama çok utangaç biriyim. Kimseye rahatsızlık vermem zaten kişiliğim böyle biri çağırsada ben gidip rahat edemem. Ben ilk defa arabada sabahlıyacağım uzun yolculuğumda bile hiç yapmadım. Ya çift şöför oluyoz. Yada Uyumadan devamlı Antalya- Trabzon arası aralıksız gittim. Hiç gece uyumadım. İnsan merak ediyor. Belki çoğu arkadaş bana gülüyordur. Lan ne salak arabada kalmanın nesini merak ediyon ediyom işte :D Bide uyumayacam oturup ders çalışacam. Evde yurtta olsamda oturup ders çalışacam zaten uyuyamam ki Sabah 6 saat uyudum.
Rahat koltuk Sıcacık yer Kahvem elimin altında müzik parmağımın ucunda canım sıkılırsa tv var ön konsoldaki navigasyonda Laptop kucağımda internet vınn var :D Sınırsız elektrik çakmaklıkdan :D :D
Hem halimden memnunum valla ne bilem şimdilik sıkıntı yok. Dizel olmasına rağmende hararet falanda düşmüyor rölantide Petrolün dinlenme salonunda oluncada sıcak su falan bedava :D

e halinden memnunsan ne güzel :) boşuna yazmışız o zaman . başarılar sınavda .

e halinden memnunsan ne güzel :) boşuna yazmışız o zaman . başarılar sınavda .[/QUOTE]

eyvallah saolun :) ama eğzoz gazının içeri girmesinden cidden korktum. Ama uyumayacağım kesinlikle ders çalışacam. Eğer içeri falan girerse zaten anlarım kokusundan Boşuna değil bence eğzoz gazının içeri girebilme ihtimalini öğrenmiş oldum. Ama anladığım kadarıyla eğzozdançıkan gaz değilde motorun eğzoz manifoltundan falan sızan gaz yni motor kısmındaki gaz içeri girebilir galiba yoksa egzoz arkada havayı önden alıyor.

manifolttan veya başka bir yerden farkına varılmayan bir sürtme bir açıklıktan gelebilir. gelmeyebilir de sadece bir uyarı idi .
bunun dışında araçtaki oksijen zaten yeterince azdır soğuk pahasına da olsa arada camı açmak fayda sağlar :cat:

Arkadaşım kalorifer havayı kaputun altından alır genelde ve en ufak kaçak o üflenen hava ile araca basılır.
Araba kaloriferinin insanda hemen uyku yapmasının bir nedenide budur aslında.
Kaçak olmasa bile eksozdan cıkan gaz rüzgarla aracın altından sürüklenip ön taraftan yine girecek içeriye.
ayrıca araç lpg li ise dahada tehlikeli.

Araca gaz girerse mecburen uyuyacaksın , uykun geldiğini sanıcaksın en azından.
3 kuruş para için işgüzarlığın ne manası var.
Yaw ölmesen bile kafan kazan gibi olucak , baş ağrısından sınavda ne yapacağını bilemeyeceksin.
Başın ya soğuktan ağrıyacak yada kaloriferden .
Ne gerek var riske girmeye.

Çadır götürüp okulun bahçesinde yatsan daha iyi.

Son düzenleme:
uyunurda sen nasıl ders çalışacaksın? ben orasını düşünemiyorum..Şuan bile ben sıcak evimde koltuğumda ders çalışmak yerine kask ları inceliyorum :D sen soğukta çalışacaksın..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar