Merhaba arkadaşlar.
Bi konuyu merak ediyorum; bizim motorlarda benzin pompası var ama zamanında konjektör arızası sebebi ile benim benzin pompası yanmıştı ve garantiden akü dahil herşey değişmişti.
Geleyim sadede, servis onardıktan sonra benzin pompası denen bişe yok artık motorumda, benzin otomatiği var. Benzin otomatiğinin üç bağlantısı var, depodan gelen hortum gidiyor (tabi arada benzin filtresi) benzin otomatiğinden çıkıp karbüratöre gidiyor ve diğer bağlantı ise t aparat ile emme manifoldu ve karbüratöre (gaz ayar yerinin yanındaki bağlantıya) bağlı.
2,5 - 3 yıldır bu sistem bu şekilde güzelce çalışıyor ama benim merak ettiğim ise katalizör sistemi yani ekzoztan katalizöre gidiyor ordan sonra bi yere gitmiyo L şeklinde bi çıkış var orası boştamı duruyodu yoksa benzin otomatiğine giden bağlantı normalde orayamı bağlıydı benzin pompası sistemi varken.
Sizin motorda bu sistem nasıl arkadaşlar?
Kazasız belasız sürüşler.
kendi motorumda katalizörden çıkan hortum ve karbüratörden çıkan bir hortum t aparat ile birleşip emme manifolduna gidiyordu yanmamış benzini geri kazandırmal için. Hatırladığım bu şekilde. egzoz pompası-otomatiği ile bir alakası yoktu.