Dostum aynen dediğin gibi cahillik yapmışsın. İstanbul'da yaşıyorsun. Tonla 2 tekere binen insan var. Hiç mi yoktu etrafında bir motosiklete binen arkadaşın, tanıdığın ? En azından bu forumu biraz okusan, o modelin problemli olduğunu öğrenir, bakmaya bile gitmezdin. Veya hadi gittin diyelim, anlattığın halde kazalı bir motoru görünce arkana bakmadan kaçman gerektiğini bilirdin...
Arkadaşlarım arada sırada sorarlar motora başlayayım mı, ne alayım, sen ne dersin hacı diye. Onlara bu işin merak işi olduğunu, en azından bi kaç ay forumu okumaları çünkü kendi fikirlerinin oluşması ve bilgi edinmeleri gerektiğini söylüyorum. Bazen anlamıyorlar, tane tane anlatıyorum. Para hırsı her şeyin önüne geçince ar, namus gibi kavramlar kayboldu. Kimse bilmeyene acımıyor. Bu durumda korunmanın tek yolu kendinizi bilgi denen silahla donatmak. Bunun için doğru yerdesiniz.
Her şeyden evvela düzgün, dürüst ve güvenilir bir usta bulun. Arkadaşlar tavsiye etsinler sizin motorunuzdan en iyi hangi usta anlar. Sanmamakla birlikte eden çıkmassa ben tavsiyede bulunurum. Son tahlilde motoru yaptırıp binmenin doğru karar olduğunu düşünüyorum. Ancak acele etmeyin. Zaten kış aylarındayız, önce doğru bilgi edinin. Yoksa bir yağ/buji değişimine tomarla para vermekten çok daha kötü işler gelmesin başınıza.
Başınızdan geçenler tam ibretlik olmuş. Kitaptaki her türlü kazığı atmaktan imtina etmemiş namussuz şerefsizler. Bence konu foruma yeni üye olanlara ibret olması için sabitlenmeli.
Son olarak geçmiş olsun ve hoşgeldiniz diyorum:rendeer: