Arkadaşlar hepinize merhaba,
Geçen yaz her türlü eziyeti yapıp, parçalayıp iyice öğrenmek için aldığım Drift yaklaşık 4500 kmde. İşlerim ve okulum arasında hiçbir fırsat bulupta binmek nasip olmadı. Ben bu motoru alırken hemen hemen her türlü bilgiye bu forumdan ulaştım. Benden sonrakilere yardımcı olabilmek için kendimce birkaç satır daha yazıp uzun bir müddetçe uzak kalmayı düşünüyorum. Kendi motoruma fazla binemedim ama başka arkadaşların motorlarını daha çok kullanma imkanım oldu, motorla ilgili problemi olan arkadaşlar olursa onlarada yardımcı olmak isterim.
Bu motoru almayı kafaya koymuş arkadaşlar genelde YBR-CB-CBF gibi motorlarıda göz önüne aldığı için ben kendimce bir kıyaslama yapmak istedim. Motorun motor aksamı gerçekten bu bahsettiğim japon malı motorlar ile yarışabilecek kadar kaliteli. Ama bazı parçaları ise sadece yerinde olsun diye koyulmuş. Mesela frenler, lastik,zincir,aydınatma böyle gider bu. Ama 125 cc sınıfında bu fiyata alınabilecek en iyi motor budur. Yakıtı 3 litreyi bulur ortalama fakat 2750 lira bu motor 4400 lira YBR. YBR 2,5 litre ve Drift 3,5 litre yakıyor kabul edersek benzin fiyatını da 5TL alırsak YBR alacağınız paraya Drift alıp 30-35.000 km lik benzin paranızda yanınıza kalıyor. Zaten sonra yüksek cc li motorsikletlere geçmek isteyeceksiniz. Diğer motorlarla bunu kıyaslıyan arkadaşlara Drift hakkında tereddüte düşmemelerini öneririm. Gönül rahatlığı ile alınabilir, neyi bilmeler gerek ? Satarken fiyatı çok düşecek, bisiklet bile tamir edemeyecek servislerle muhatap olmak zorunda kalacaklar ki benim servisle yaşadığım bir sıkıntı var, her ne kadar beni defalarca arayıp söz verseler de hiçbirşey yapmadı fabrika. Keşke o zaman işlerim yoğun değilken 300-500 lira masraf edip bu adamlarla uğraşsaymışım ama üzerinden vakit geçti ve artık zamanım yok. Velhasıl-ı kelam motoru aldıktan sonra tüm bakım ve onarımını kendiniz yapın, hiçbir şekilde servis ve fabrika ile muhatap olmayın, en basit mantıkla 3 kere servis bakımı parası verdiğiniz zaman motorun başına gelebilecek en kötü olay olan motor kitleme masrafını zaten boşu boşuna servislere vermiş oluyorsunuz. Bunun yerine kendinz yapın bakımları ve çok düşük bir ihtimalde olsa motor kitlense bile o vermediğiniz paralar ile kendi kendinizi amorti edersiniz.
Bir daha foruma yazmayacağım, kısmetse bahara yüksek cc li bir motosiklet alırsam belki yeniden gelirim. Paranızı Marka yapmış firmalara kaptırmamak için iyi düşünün ve tekeriniz düz bassın.