10dk lık işmiş ya benim bi arkadaş grenaj sökmen lazım vs ortak arkadaşımız olan ustaya yönlendirince kafa bulandı bende büyük bi iş bekliyorum haliyle önümdeki basit vidayı görmemişim

tr_select teşekkür ederim.
Telefonlada olsa 2 resim çektim anlatıp hayır duası alayım biraz:queen:
google arama motoru için;
Honda CBR 600 F F4i Orta Ayak Orta Basamak Orta Stand Centre Stand Nasıl Sökülür? Nasıl Takılır? Nasıl Çıkarılır ?
(bu kadar yeterli heralde

)
Şimdi öncelikle motoru bi padok sehpasına alıyoruz.;
Padok sehpamız yoksa yan ayağa alabiliriz fakat motor dik olursa işimiz daha kolay.(çevreden arkadaşlardan bir amele bulup 10dk motoru tutmasını isteyebilirsiniz)
Bütün işimiz motorun sol tarafında. Yere serecek birşey bulursanız uzanıp rahatca yapabilirsiniz.
Sol grenajın arka maşaya en yakın alt kulağının vidasını söküyoruz (alyan)
Yan ayağın hemen üzerinde arka maşaya doğru olan ve orta sehpanın yayının takılı olduğu bir çubuk görceksiniz 1-2cm uzunlugunda.
Pense yardımıyla o yayı o çubuktan kurtarıyoruz.(tip:grenaj kulağını söktüğümüz vida olan yerin altına takabiliriz.Grenajı kırmamaya özen gösterin)
Yayı serbest bıraktıktan sonra u çubuğun dibinin aslında 12 numara anahtar ucu oldugunu görüyoruz,onu söküyoruz.
Çubuğun bağlı oldugu vida elimizdeyse iş bitti demektir.
O grenaj kulağının vidasının girdiği (Resimde mavi renkli işaretli yer) orasını kendimize çekiyoruz, bi boru gibi bişey o çıkacak ve orta ayak kurtulacak.
Daha sonra orta ayağı çıkarınca o boruyu tekrar yerine takıp söktüğümüz herşeyi yerine takıyoruz.
Resimler ilerte tırtlarsa diye açıkça anlatmaya çalıştım. Kuru hayır duasıyla olmaz bu iş tabi birde iban no bırakayım, gelecek 5 yıl içinde okuyan faydalanan 1 TL atsa benzin paramız çıkar :cherry: