İş Buldum Ama....

Merhabalar arkadaşlar,
40 günden beri iş aramaktayım. Çeşitli yerlere başvurdum; fakat bir kaçından geri dönüş aldım. Son 3 haftadır da mülakatlarına gidiyorum.
Bugün bir tanesi açıklandı ve teklif yapıldı. Motosiklet dış ticareti ile alakalı bir firmadan teklif aldım.

Durum şöyle ki, 1750 net artı 250 ticket şeklinde. İş istanbulda ve ev kiralamak gerekecek. Ayrıca sigorta net üzerinden yatacak.

Olumlu olacağını düşündüğüm diğer iş ise bir mağazada yöneticilik pozisyonu. Yılın son gününde mülakatına girerek olumlu olup olmadığına bakıcam eğer ki ilk işi kabul etmezsem. İkinci işin imkanları daha iyi gibi.

Siz olsanız eldeki buldur mu derdiniz yoksa pirince gider miydiniz ?

Hangisinin gelecegi iyi ise ona yonelmeni tavsiye ederim.. 8 sene once santiye sefligini birakip hic bilmedigim bir alana yoneldim 4de 1 ucrete cunku gelecegi olan bir is oldugunu gordum ucret dusuklugu ve cirak muameleleri gibi sikintilarla bogustum ve suan bosta kalma gibi bir sikintim yok yaptigim isle alakali nereye basvursam kabul edilirim cok sukur. Bu yuzden maasa degil o isin gelecegine odaklanmalisin

Aslında hepsi boş..Sadece hangi işte mutlusun o önemli işin geleceğinden maaşından ziyade sabah kalktığında severek yapabileceğin bir işin

olmalı..2006 yılından bu yana 9 iş değiştirdim şu an 10. işimdeyim galiba mutluluğu yakaladım :p

Insanlar cok kazandiklari surece mutlu olabiliyorlar yada en azindan katlanabiliyorlar bu bir zorluk olarak gelmiyor karsiligini fazlasiyla aldiginda.. bu yuzden gorusumde israrciyim

Merhabalar arkadaşlar,
40 günden beri iş aramaktayım. Çeşitli yerlere başvurdum; fakat bir kaçından geri dönüş aldım. Son 3 haftadır da mülakatlarına gidiyorum.
Bugün bir tanesi açıklandı ve teklif yapıldı. Motosiklet dış ticareti ile alakalı bir firmadan teklif aldım.

Durum şöyle ki, 1750 net artı 250 ticket şeklinde. İş istanbulda ve ev kiralamak gerekecek. Ayrıca sigorta net üzerinden yatacak.

Olumlu olacağını düşündüğüm diğer iş ise bir mağazada yöneticilik pozisyonu. Yılın son gününde mülakatına girerek olumlu olup olmadığına bakıcam eğer ki ilk işi kabul etmezsem. İkinci işin imkanları daha iyi gibi.

Siz olsanız eldeki buldur mu derdiniz yoksa pirince gider miydiniz ?
dalga mı geçiyosun sen ben devlet memuruyum ve maaşım 1400 tl

İstanbul da ki ev kiralarını, ulaşım süresi ve ücretlerini iyi hesapla cazip geliyorsa İSTANBUL derim

F54

Sartlar bence guzel eger bu ise baslamazsan diger is olmazsa ne yaopacaksin

İşler olmazsa iş aramaya devam. İki işin de geleceği var. Fakat ikinci işin sigortası brutten yatacak, maaşı biraz daha iyi olacak, yönetici pozisyonu olacak özel sağlık sigortası vs vs. Bu iş güzel fakat sigortanın netten yatması kotu. O bakımdan içine sinmiyor. Bir de bu iş masa başı, şartları iyi olan ise koşturmacalı ki sanırım buna karar vermem en hayırlısı.

her iki işte istanbulda.
dalga mı geçiyorsun diyen arkadaş da hayırlısı olsun demek yerine fikir vermek yerine nazar etmezse sevinirim. Özel sektör kaçmıyor, çalışan emeğinin karşılığını görüyor.

5 yildir calisiyorum. Bu sure zarfinda evlendim, kyk, evlilik borclari, babamin kredi kartlarini odedim. Arabami aldim. Evimi aldim sayilir. 7 senelik krednin 3 senesi bitti. Kisacasi iyi kazaniyorum. Ama mutsuzum. Ayrica bu kadar para kazanabilecegim baska bir is bulamayacagim o yuzden isimden de ayrilamiyorum. Ayrica 1 yasinda cocugum da var. Yani kapana kisildim. Bence israr etme.

Son düzenleme:
Her ikisinin de onu açık fakat bugün teklif aldığım yerde mülakatlar çok resmiydi içime sinmeyen bişey var ama neyse artık
düşüncelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mecburiyet yoksa istanbula gelme. İstanbul bitik. Trafiği yeter.

5 yildir calisiyorum. Bu sure zarfinda evlendim, kyk, evlilik borclari, babamin kredi kartlarini odedim. Arabami aldim. Evimi aldim sayilir. 7 senelik krednin 3 senesi bitti. Kisacasi iyi kazaniyorum. Ama mutsuzum. Ayrica bu kadar para kazanabilecegim baska bir is bulamayacagim o yuzden isimden de ayrilamiyorum. Ayrica 1 yasinda cocugum da var. Yani kapana kisildim. Bence israr etme.
8 senedir çalışıyorum bahsettigim yeni işimde kaba inşaat halindeki daireyi komple yaptim bitirdim kiraya bile verdim ailemin borclarini kapattim beyaz esya tv vs gibi seyler aldim kredi cekmeden dugun yapabilecek durumdayim cok sukur. Her ne kadar borc yigidin kamcisidir diye bir sozumuz olsada borcu olan adam rahat yada huzurlu olamaz.. ne yazikki dunyanin icinde bulundugu durum neticesi ile ne kadar ekonomik guc o kadar rahat hayat.. ben de cok sukur iyi kazaniyorum ve bir yerde iyi kazandirdigi icin isimi seviyorum.

çalışmak güzel ibr şey olsaydı üstüne para vermezlerdi :)

şaka bir yana hayatta dengeyi bulmak çok önemli. çok zevkli bir iş olup az kazandırması ve bedenen ruhen yıpratan işler de var. çok sıkıcı olup da iyi kazandıranı ve akşam 5 te biteni de var.
bir de başta güzel görünüp yıllarca yükselmeden 40 yaşına gelip hala 20 yaşındaki meslektaşınla aynı parayı kazandığın işler.

1. seçenek başlangıç için çok iyi gözüküyor. hem dış ticaret hem motosiklet sektörü ile ilgili.yani kariyer ve ilgi alanına uygunluk olarak bence makul. her ne kadar istanbulda maaşın yarısı yola ve kiraya gidecek olsa da büyük şehirde iş olanakları ve fırsatlar da fazla oluyor.

2. seçenekte ise yöneticilik liderlik ruhun insanları etkileme özellliği ve sorumluluk alma , kendini ifade etmede başarı gibi vasıflar istiyor. artı yanı memleketinde olması sanırım. yani kira elektrik su olmayınca maddi yönden daha rahat edip kendi muhitinde öz güvenle başlayacağın bir iş.

ben olsam birinciyi seçerdim.hangisini seçersen seç başarılar.

Her iki işte istanbulda. Birinci işte satış yapma gibi kaygım olmayacakkwn ikinci işte mağazacılıktan kaynaklı sürekli bir şeyler satmam istenecek. İkinci işte hareket daha çokken birinci işte kayıt kuyudat ithalat belgeleri malın gelmesi dağıtılması gibi şeyler ile uğraşacağım. Bir yandan ver ikisini de istiyorum; fakat ikinci işte daha çok yorulacağımı bildiğim halde, olup olmayacağını bilmediğim halde, artılarından dolayı ve yönetici kavramını içerdiğinden dolayı istiyorum. Ne yapcam bilmiyorum sabah olmasa keşke :( kararsızlık zor şey. İstanbul da kiralar ne pahalıymış öyle. Her iki iş için de bir şekilde ev tutmam gerekecek. En kotu yerde bile 500 tl 1 artı 1 daireler

İyi ki riske girmişim. Diğer istediğim iş oldu. Allah iş arayan herkese yardım eder inşallah

Basarilar dilerim ben de. Umarim hem cok para kazanirsiniz hem de mutlu olursunuz.

dalga mı geçiyosun sen ben devlet memuruyum ve maaşım 1400 tl

paşam şaka değil dimi bu :cyclopsan sima olarak tanımıyorum sizi ama sağlık ile ilgili yaptığınızı okumuştum.Ve şaşırdım bunu duyunca :silent:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------

İyi ki riske girmişim. Diğer istediğim iş oldu. Allah iş arayan herkese yardım eder inşallah

Bu arada size de hayırlısı olsun.Yönetici işiydi sanırım diğer dediğiniz.Ama umarım mağazacılık sektörü değildir :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar