İşyerinde sağa sola gitmek için kullanan vatandaşlar var.Bunların çoğu bi scooter alır okadar.Ehliyetli kullanan çok azdır.Kask ve ekipman onlar için gereksizdir.Polis zoruyla kask zar zor taktırılır.Onuda yarım yamalak takarlar.
Çin malları çıktı.Ucuz diye bilen bilmeyen,çoluk çocuk herkes alır.1 ay içinde motosikleti mahfederler motorun adı çıkar.
Zengin vatandaş meraktan alır,imkanı vardır,kursa gider,eğitimini alır,ekipmanlarını alır,yazın tadını doya doya çıkarır kışın ellemez.
Zevk için parası neye yetiyorsa onu alan,gözü gibi bakan,ilgi alakayı eksik etmeyen,bu forum sayesinde daha bilinçli olan,kaç CC olursa olsun koruma ekipmanı kullanan vatandaşlarda yeni yeni çoğalmaya başladı şükür.Bi kaç sene sonra daha bilinçli motosiklet sürücüleri daha çok göreceğiz inşallah.
Şu an en fazla rağbet gören cg ve cub motosikletlerdir.Küçük bi kısmı adamakıllı kullanır.Geri kalan kısmı meaceraaaa peşindedir.Çoğunun ehliyeti ve plakası yoktur.
Neden görmezden gelirler??? Büyük balık küçük balığı yutar misali.Hiç bir büyük araç küçük aracı tınlamaz.Küçük araç her zaman haksızdır.Ben haklıyım,yol benim hakkım diye diretmenin manası yoktur.Eğer bişey olursa haklı olmanızın bi espirisi kalmıyor.Diğer sebebide malum....APAAAÇİLER...Aman bu kabileye sataşmayın,her zaman yol verin.Bişey olursa adam yerine koyuyolar.Apaçiliğin CC ile alakası yoktur.İçten gelir.Çoğumuz nadiren bu duyguya kapılır ya da gaza geliriz kısa süreliğine.Geçicidir korkulacak bişey yok.Ama bu süre uzuyorsa hemen doktora görünmek lazım.Niye ben gaza geliyorum,herkesi geçmek istiyorum,herkese hava atmak istiyorum...
Düzgün kullanıcı için sabır gerektiren bi araçtır motosiklet.
Ülkemizde Kullananların büyük bi çoğunluğu sağa sola gitmek için,küçük işlerini halletmet için kullanır.Alkoliktir yakıştırması yanlış olur.Bisikletten tıra kadar alkollü araç kullanan bi milletiz.Bunun önüne geçmek için bazen cezalar da pek etkili olmaz.
Yeter yoruldum,birazda başkaları ötsün:queen: