Yeni ehliyetler 1 Ocak 2015'te

Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
864
İçişleri Bakanı Muammer Güler, yeni ehliyetlerin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanacağını söyledi. Güler, pasaportların da bundan sonra emniyet müdürlüklerinden değil, nüfus müdürlüklerinden alınacağını açıkladı.

Yeni tip sürücü belgelerin üretilmesi ve uygulamasına ilişkin işlemlerin devam ettiğine dikkat çeken İçişleri Bakanı Güler, “1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yeni ehliyetlerin verilmesi işlemi başlatılacaktır. İlk defa sürücü belgesi alanlar için aday sürücülük uygulaması getirilmiştir” dedi.

Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağının hazırlandığını ve Başbakanlığa sunum aşamasına geldiğini belirten İçişleri Bakanı, “Bu kanun tasarısıyla yaya öncelikli bir düzenleme yapılacak, yaya veya okul geçitlerinde ilk geçiş hakkını yayalara vermeyen sürücüye cezalar artırılacaktır. Muayenesiz araçların satışları engellenecektir. Araçlarda belirli zamanlarda ve şartlarda kış lastiği kullanımı zorunlu hale getirilecektir” şeklinde konuştu.

Silah Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısının da İçişleri Komisyonunda olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı, "Bu tasarıyla yivsiz silahlara ilişkin edinim yaşı 18, yivli av tüfeklerine ilişkin edinim yaşı 21 ve tabancalara ilişkin edinim yaşı da 25 olarak düzenlenmektedir. Alkollü ve uyuşturucu madde kullanmış şekilde araç kullananların cezalandırılması da düzenlenmiştir. Kamuoyunda maganda diye bilinen bu çeşitli toplantılarda bazı kötü olayların meydana gelmesine sebep olan bu davranışların önlenmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Güvenlik, özel güvenlik, pasaport, silah ve patlayıcı maddeler ile trafik tescil birimlerini kapsayan emniyet hizmetlerinin iyileştirilmesi çalışmasının da son aşamaya gelindiğini ifade eden Güler, şöyle devam etti:
“Bu çalışma sonucunda bugün nüfus verileri esas alınarak emniyet birimleri tarafından düzenlenen pasaportlar bundan böyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecektir. Yılda yaklaşık 2,5 milyonun üzerinde düzenlenen araç trafik belgesi kaldırılacak, yerine araç muayene istasyonlarının vermiş olduğu araç muayene raporu yeterli olacaktır. İkinci el araç alım satımlarında malik dışında başka bir husus değişmiyorsa bundan böyle vatandaşımızın emniyet birimlerine gitmesine gerek kalmayacak, araç tesciline ilişkin araç tescil belgesi satış işleminin yapıldığı noterlikte düzenlenerek vatandaşımıza verilecektir. Bu sayede emniyet birimlerine yılda yaklaşık 4 milyon 100 bin vatandaşımız gitmeyecek, emniyet birimlerinin bu konudaki işlemlerinde de yüzde 85 azalma olacaktır.”

-“90'A YAKIN BELGE ARTIK İSTENMEYECEKTİR”-

Vatandaşların bazı istisnai hâller dışında, sürücü kursunu bitirdikten sonra yapılan sınavda başarılı olması hâlinde artık sürücü belgesini almak için kurum kurum dolaşmayacağını, sürücü belgesi basılarak adresine gönderileceğini ifade eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Bu çalışmayla, her düzeydeki mevzuatın aşırı yorumlanmasından kaynaklı istenilen yaklaşık 90'a yakın belge artık istenmeyecektir” dedi.
 
Katılım
18 Mar 2013
Mesajlar
570
offff 2014 mayıs haziran gibi dağıtımına başlanıcak deniliyordu ben yurtdışına çıkma planları yapıyorum burda boş yere 350 lira civarı uluslararası ehliyete para vericez şimdi
 
Katılım
1 Nis 2005
Mesajlar
2,168
90'A YAKIN BELGE ARTIK İSTENMEYECEKTİR”-

ehliyet alırken sağlık raporu ikametgah vs gibi ıvır zıvır bürokrasi işleri vardı ama 90a yakın filan da değildi. yapılan masrafı lüzümlu kılmak için yalana başvurmuşlar yine.
 
Katılım
26 Mar 2006
Mesajlar
4,133
offff 2014 mayıs haziran gibi dağıtımına başlanıcak deniliyordu ben yurtdışına çıkma planları yapıyorum burda boş yere 350 lira civarı uluslararası ehliyete para vericez şimdi

Bende bunu beklıyordum bu yaz motrla balkanlar planım vardı. Şimdi 350 bayılacağız.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst