- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar,
Foruma geçen hafta üye oldum ve tanışma bölümünde konumu açtım. Şubat ortası ehliyet sınavını geçer geçmez motorumu alıyorum. (Maxi scooter)
Malum kapalı otoparkı olmayanlar için motoru kapının önüne bırakmak sıkıntılı bir konu. Özellikle Istanbul'da yaşayanlar için bu konu daha büyük bir soru işareti oluşturuyor diye düşünüyorum. Bu nedenle araç takip sistemleri üzerine bir araştırma yaptım. Edindiğim bilgileri sizle paylaşmak istiyorum.
Türkiye'deki araç takip şirketlerinin neredeyse tamamı şirketleri hedefliyor. Bu nedenle bireysel ihtiyaçlara cevap vermiyorlar. Bireysel kullanıcılar için olanların fiyatları ise oldukça yüksek. ( Adam akıllı çalışanların aylığı en az 25 TL + KDV'ye denk geliyor / araç başına ) Ayrıca müşteri hizmetleri konusunda çok sıkıntılılar. Zira 2 şirketin iletişim formunu doldurdum ve ihtiyacımdan bahsettim. Henüz dönüş yapılmadı. Gerisini siz düşünün.
Bu nedenle işi ucuza ve sağlıklı biçimde çözmek için yöntem arayışına girdim. Piyasadaki servis sağlayıcılarından daha ucuza bir çözüm buldum. Uzatmadan detayları vereyim
Motorumuzun yerini tespit edebilmek için 3 şeye ihtiyacımız var.
Cihaz şöyle birşey (43.2mm* 32mm* 13.6mm);
Allah göstermesin fakat kötü senaryoları düşünmek lazım. Kasko fiyatlarının motorcular için el yaktığı bir ortamda hırsızlığa karşı yıllık 140-150 TL'ye bu tür bir çözüm sağlamak kötü değil diye düşünüyorum.
Umarım bu bilgiler önlem almak isteyen arkadaşlarımızın işine yarar. Ben moturumu alır almaz bu uygulamayı yapıyor olacağım.
Okuyan arkadaşlara teşekkürler.
Foruma geçen hafta üye oldum ve tanışma bölümünde konumu açtım. Şubat ortası ehliyet sınavını geçer geçmez motorumu alıyorum. (Maxi scooter)
Malum kapalı otoparkı olmayanlar için motoru kapının önüne bırakmak sıkıntılı bir konu. Özellikle Istanbul'da yaşayanlar için bu konu daha büyük bir soru işareti oluşturuyor diye düşünüyorum. Bu nedenle araç takip sistemleri üzerine bir araştırma yaptım. Edindiğim bilgileri sizle paylaşmak istiyorum.
Türkiye'deki araç takip şirketlerinin neredeyse tamamı şirketleri hedefliyor. Bu nedenle bireysel ihtiyaçlara cevap vermiyorlar. Bireysel kullanıcılar için olanların fiyatları ise oldukça yüksek. ( Adam akıllı çalışanların aylığı en az 25 TL + KDV'ye denk geliyor / araç başına ) Ayrıca müşteri hizmetleri konusunda çok sıkıntılılar. Zira 2 şirketin iletişim formunu doldurdum ve ihtiyacımdan bahsettim. Henüz dönüş yapılmadı. Gerisini siz düşünün.
Bu nedenle işi ucuza ve sağlıklı biçimde çözmek için yöntem arayışına girdim. Piyasadaki servis sağlayıcılarından daha ucuza bir çözüm buldum. Uzatmadan detayları vereyim
Motorumuzun yerini tespit edebilmek için 3 şeye ihtiyacımız var.
- GPS Tracker (15 $)
GPS Tracker'ı Çin malı ürün satan sitelerden temin edebiliyorsunuz. Bu cihazlar USB ile şarj edilebiliyor ve ortalama bekleme süreleri 10-12 gün. Eğer motorunuza entegre ettirebilirseniz mükemmel olur. Şarj sıkıntısı çekmezsiniz. Ayrıca gizli bir alana entegre ettirirseniz hırsızların fark etmesi mümkün olmaz.
- M2M Sim Kart (Aylık 7-9 TL)
GPS Tracker aldıktan sonra yapmanız gereken bir M2M (Machine to machine) Sim Kart satın almak. Avea, Vodafone ve Türkcell bayilerinden kolayca temin edebilirsiniz Çok şükür ki bu kartlardan alınan vergi 6-7 ay önce kaldırıldı (Bu sayede sokaktaki vatandaş için ulaşılabilir fiyatlar sağlanmış oldu). Bu kartı telefonumuza takar gibi GPS Tracker'a takıyoruz. Bu sim kartların da kendine ait bir numarası oluyor (Örneğin; 530 123 45 67). Kart takıldıktan sonra GPS tracker kullanıma hazır hale geliyor.
- SMS Gönderebilen Bir Telefon
Motorunuz çalındığında veya kaybolduğunda yapmanız gereken tek şey telefonunuzdan mesaj bölümüne gelip M2M kartınızın numarasına şöyle bir mesaj atmak; "GWL5301234567"
(GWL yazısı GPS cihazına göre değişiklik gösteriyor.)
Bu mesaj cihazınıza ulaştıktan sonra cep telefonunuza her 500 metrede bir motorunuzun enlem ve boylam bilgisi SMS olarak geliyor. Bu enlem boylam bilgisinin neresi olduğunu kolayca Google Maps aracılığı ile bulabiliyorsunuz. Doğruca bir karakola gidip en yakın ekibin motorunuza yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz.
Cihaz şöyle birşey (43.2mm* 32mm* 13.6mm);
Allah göstermesin fakat kötü senaryoları düşünmek lazım. Kasko fiyatlarının motorcular için el yaktığı bir ortamda hırsızlığa karşı yıllık 140-150 TL'ye bu tür bir çözüm sağlamak kötü değil diye düşünüyorum.
Umarım bu bilgiler önlem almak isteyen arkadaşlarımızın işine yarar. Ben moturumu alır almaz bu uygulamayı yapıyor olacağım.
Okuyan arkadaşlara teşekkürler.
Son düzenleme: