- Konu Yazar
Merhabalar,
Kawasaki KLX250 motorum var. En son 1 hafta önce yıkattım.
Dün motoru sıkıntısız şekilde garaja koydum. Hiç bir sorunu yoktu.
Bu gün ilk çalıştırmada 3-4 saniye olması gerektiği gibi çalıştı ve sonrasında aniden elektriği kesti. Sonra tekrar çalıştırmayı denedim fakat yine aynı. Çalıştırdım ve gaz verdim yine 3-4 saniye sonra gazı kesti, gazı hiç bırakmadım. Marş alıyor çalışıyor, boğulma tıksırma yada devirde bir düşme de yok, bir anda elektriği kesiyor. Bu sorunu çözmeye çalışırken akü zayıfladı şu anda şarja taktım. Evet bunun sebebi sizne ne olabilir?
Denediklerimi yazayım.
Buji değiştirdim, olmadı
Motorun ön ve arka yan kapaklarını söktüm, kopma kesilme varmı diye elektrik tesisatını inceledim gördüğüm kadarı ile sorun yok.
Tüm soketleri kontrol ettim hepsi yerinde ve sorun yok.
Ön kafa grenajını söktüm oradaki tesisatı kontrol ettim.
Akü bağlantılarını kontrol ettim.
Sağ kütüğü söktüm temizledim yine olmadı.
Benim aklıma gelenler bunlar. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
Kawasaki KLX250 motorum var. En son 1 hafta önce yıkattım.
Dün motoru sıkıntısız şekilde garaja koydum. Hiç bir sorunu yoktu.
Bu gün ilk çalıştırmada 3-4 saniye olması gerektiği gibi çalıştı ve sonrasında aniden elektriği kesti. Sonra tekrar çalıştırmayı denedim fakat yine aynı. Çalıştırdım ve gaz verdim yine 3-4 saniye sonra gazı kesti, gazı hiç bırakmadım. Marş alıyor çalışıyor, boğulma tıksırma yada devirde bir düşme de yok, bir anda elektriği kesiyor. Bu sorunu çözmeye çalışırken akü zayıfladı şu anda şarja taktım. Evet bunun sebebi sizne ne olabilir?
Denediklerimi yazayım.
Buji değiştirdim, olmadı
Motorun ön ve arka yan kapaklarını söktüm, kopma kesilme varmı diye elektrik tesisatını inceledim gördüğüm kadarı ile sorun yok.
Tüm soketleri kontrol ettim hepsi yerinde ve sorun yok.
Ön kafa grenajını söktüm oradaki tesisatı kontrol ettim.
Akü bağlantılarını kontrol ettim.
Sağ kütüğü söktüm temizledim yine olmadı.
Benim aklıma gelenler bunlar. Önerebileceğiniz bir şey var mı?