Ben ankaradayım.8-10 tane kursu aradım.Konuşma aynen şu şekilde geçti hepsiyle ;
-İyi günler, kolay gelsin.A2 sınıfı ehliyet almak istiyorum.Şartlar nedir?
-Motosiklet kullanmayı biliyormusunuz?
-Hayır ( o zaman bilmiyordum şimdi motorumu aldım bi usta eşliğinde öğreniyorum)
-Beyfendi biz motor sürmeyi öğretmiyoruz.
-Siz ne yapıyosunuz?
-Ehliyet veriyoruz.
-Ben motor kullanmayı bilmiyorum bana nasıl ehliyet verceksiniz?
-Yakınınız motor kullanmayı bilen bi arkadaşınız varsa o size öğretebilir.Sadece bu işi yapan okullar var sanırım onlardan ders alabilirsiniz.
-Anladım.Ne kadar ücret istiyorsunuz ehliyet vermek için?
-B ehliyetiniz varmı?
-Evet var
-O zaman siz yeni kurallara göre sadece direksiyon sınavına girceksiniz.Bu durumda 450 tl kurs ücreti, 70 tl de direksiyon sınavı için veriyorsunuz.
-Çok değilmi?yani bana motor sürmeyi öğretmiceksiniz.Benden istenilen belgeleri alıp bi dosyaya koyup, nereye bildiriliyorsa oraya bildirip direksiyon sınav listesine alınmamı sağlıyacaksınız.İstediğiniz para çok.
-Olurmu beyfendi biz olmasak ehliyet alamazsınız.Biz aracı kurumuz.
-Hay olmayın siz.Aracı değil haraçcı olmuşsunuz siz.
-Pardon.
-Kapat, kapat...
Ehliyet veren bir eğitim merkezi olan Gis Akademi'yi tavsiye ederim http://www.gisakademi.com/
Oradan eğitim aldınız mı? Ben müsait olduğum zamanlar gitmeye çalışıyorum genellikle muhabbet içinEhliyet veren bir eğitim merkezi olan Gis Akademi'yi tavsiye ederim http://www.gisakademi.com/
Oradan eğitim aldınız mı? Ben müsait olduğum zamanlar gitmeye çalışıyorum genellikle muhabbet için![]()
Ben değil ama eğitim alan ve eğitim+ehliyet alan arkadaşlarım var.
Ayrıca eklemeyi unutmuşum, verdikleri eğitim sürücü kurslarının eğitimi gibi (zaten çoğunda o da yok) yalandan bir eğitim değil ama fiyat olarak sıradan bir sürücü kursundan çok az daha pahalı.
Scooter kullanmışlığım var ama büyük bir trafik tecrübem yok. Gelişim Sürücü Kursu kafama yattı fiyatları ne durumda acaba ?
Anadolu Yakasında Gelişimden ehliyet aldım, GİS akademiden de hakimiyet eğitimi aldım. ikisinden de çok memnun kaldım.
GİS'ten hem eğitim hem ehliyet alabilirsiniz fakat eğitim yerleri Avrupa yakasında