Istanbulda bir kez cbf150 kullanan bayan gordum ve cok sasirdim oyle bir motoru kullandigi icin. Hayran kalmistim.
400cc yoğun trafikte kullanamayacağınız kanaatindeyim. İşte tam bu noktada bayanlarla erkeklerin yolu ayrılıyor. Erkek kullanıcılar daha büyük motorları kontrol edebilirken bayan arkadaşların bu motorlara güçleri yetmiyor. (kas gücü olarak dengeleme, falan demek istiyorum) Bu motorlar ağır oldukları için yine şu belgesele gönderme yaparak diyorum ki büyük motorlarda bayan kullanıcı sayısı hemen hemen yok gibi. Denizde damla kadar.....
kas gücü hikaye. ben ufacık sıska bir bayan gördüm diversion f kullanıyordu forum bornova otoparkına girmişti. teknik ile sürülüyor motor kas gücü ile değil.
kas gücü hikaye. ben ufacık sıska bir bayan gördüm diversion f kullanıyordu forum bornova otoparkına girmişti. teknik ile sürülüyor motor kas gücü ile değil.
Cılız bir insan ışıklarda durduğunda 200-250 kiloluk motosikleti bacaklarıyla nasıl tutabilir söyler misin bana? Benim bile 100 kiloluk motosikletimde bazen dengemi kaybettiğim anlar oluyor. 1.82 - 70 kiloyum.
Cılız bir insan ışıklarda durduğunda 200-250 kiloluk motosikleti bacaklarıyla nasıl tutabilir söyler misin bana? Benim bile 100 kiloluk motosikletimde bazen dengemi kaybettiğim anlar oluyor. 1.82 - 70 kiloyum.
200-250 kg yerde duruyor. Bacaklarımızla onu tutmuyoruz, onu dengeliyoruz (düşmediğimiz zamanlarda)...
Newton fiziği kuralları gereği, motorun düşey ile açısı az olduğu sürece onu dengelemek için (sürücü tarafından sağlanması) gereken güç de az olacaktır... Çünkü yükün çoğunu zaten motosikletin tekerleri taşıyacak.
yahu motor kırmızı ışıkta durduğu yerde sırtınıza çıkmıyor ki taşıyasınız, ayaklarla çok az denge veriyorsunuz o kadar. 200kg üstü motorları kullanan kadınlar gayet de var, bir arkadaşım hatta abisini artçı alıp bile cbf1000 kullanıyor zayıf birisi olsa da.
Normal şartlarda evet dediğiniz gibi isterse motor 500kg olsun sizde 50kg olun..
Ancak dalgınlığa gelip durduğunuz yerde veya elde garaja sokup çıkarırken motor yan yatmaya yöneldiğinde toparlarken iş değişiyor,ağırlık ve güç farkıda burada ortaya çıkıyor..
Olmaz demiyorum ama ne olursa olsun hafif ve alçak motosikletler bayanlar için herzaman daha uygundur..
200-250 kg yerde duruyor. Bacaklarımızla onu tutmuyoruz, onu dengeliyoruz (düşmediğimiz zamanlarda)...
Newton fiziği kuralları gereği, motorun düşey ile açısı az olduğu sürece onu dengelemek için (sürücü tarafından sağlanması) gereken güç de az olacaktır... Çünkü yükün çoğunu zaten motosikletin tekerleri taşıyacak.
Hangi konuda bir oldu kiOrtadaki en önemli gerçek şu ki; erkeklerin motora ya da arabaya bakış açısıyla bayanların ki asla bir olamaz!
Katılmamak elde değil. Yine de gücün abartıldığını düşünüyorum. Olgunluk ve yetenek daha büyük güçler kanımca...Ve bence motor ya da araba farketmez, şoförlük önce teknik, sonra zeka ve ardından da güç gerektirir...