şanzimanda bi sikinti var ama anlamadim

motorum debriyajli oldugu halde dururken asla vites atamiyorum,vites kuculturkende kolu birakinca altta cart diye bisey kendini birakiyor ve vitese oturuyor...sebebi nedir veya boyle bisey yasayim cozum bulan varmi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

anlaşilan kimse bilmiyor...

Dururken bazen geçer bazen geçmez mesela ilk 600 km hiç geçmedi şimdi 1500 oldu genelde geçiyor ama öne hafif kaykılırsan kesin geçer çok değil benim motorda parmak ucu ile ileri geri oynatsan bile geçiyor ne olur ne olmaz çinli diye dururken vites değiştirmiyorum öne arkaya oynatıyorum. Cart sesini bilmiyorum dururken yapıyor o sesi birde 30 km üstü hızlarda 1. vitese almaya kalkarsam inceden dişli tıkırdaması geliyor ve geçmiyor vitese.

---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 21:57 ----------

ha birde debriyajı hafif salarsan motor ileri hamle yapar vitese geçer motosikletlerde kara şanzıman vardır yani araba gibi kocaman dişli kutusu ek senkromeç vs bulunmaz zaten arabaların geri vitesindede senkromeç bulunmaz zaten daracık alan ıslak kavramalı basit bir yapı.

motorum debriyajli oldugu halde dururken asla vites atamiyorum,vites kuculturkende kolu birakinca altta cart diye bisey kendini birakiyor ve vitese oturuyor...sebebi nedir veya boyle bisey yasayim cozum bulan varmi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

anlaşilan kimse bilmiyor...

debriyaj telini az germeyi dene, durdugun zaman ara gaz ver, hafif debriyajı bırak tekrar sık vitese daha rahat gececektir.
kullandıkca sanzıman alısır, motor torklu ayarlandıgında 2den bire düşerken cırlama yapar 1e düşmek için hızının iyice azalması lazım.
motorun yagını kontrol etmeyi unutma, yag cubugundan değil motor düzde, düz dururken yan camdan görecek kadar yag olmalı.
yan ayaklıkta iken değil aman ha, motoru düz tutunca
tecrübeyle sabittir :cat:

debriyaj telini az germeyi dene, durdugun zaman ara gaz ver, hafif debriyajı bırak tekrar sık vitese daha rahat gececektir.
kullandıkca sanzıman alısır, motor torklu ayarlandıgında 2den bire düşerken cırlama yapar 1e düşmek için hızının iyice azalması lazım.
motorun yagını kontrol etmeyi unutma, yag cubugundan değil motor düzde, düz dururken yan camdan görecek kadar yag olmalı.
yan ayaklıkta iken değil aman ha, motoru düz tutunca
tecrübeyle sabittir :cat:

Ben bu yan cam olayını anlamadım mesela yan ayakta iken hiç yağ gözükmüyor doğal olarak diğer tarafa birikiyor düz dururken motor stop halde ise tamamen yağ doluyor çalışınca yarıya düşüyor peki bunun ayarı ne üzerinde h-l işaretide görmedim kullanım klavuzunda gösterilmemiş

senin motoru bilmiyorum ama dururken vites atmak zaten saglıklı degil vede atmaz anca boşa atarsın
motorda şanzuman olayı
big_1153833793op.jpg

bu şekildedir yani biraz haraket ettirmezsen senkromeçi vites geçmez.
umarım anlatabildim.ufak cc minik bi arkadaşsa atabilir vitesler.

Ben bu yan cam olayını anlamadım mesela yan ayakta iken hiç yağ gözükmüyor doğal olarak diğer tarafa birikiyor düz dururken motor stop halde ise tamamen yağ doluyor çalışınca yarıya düşüyor peki bunun ayarı ne üzerinde h-l işaretide görmedim kullanım klavuzunda gösterilmemiş

genelde klavuzda balansörlü cg modelleri için 1.1 litre yag koyun diyor.
bizim işgüzar servisler ikinci paketi acmamak için ya 1 litre koyuyor yada sözde motoru yormasın diye
cok daha az koyuyor. sonra motorun basına iş gelincede kullanıcı hatası olarak kitleme yapıyor.
motor calısırken dik durumda dahi olsa yag pompası yagı cekip kanallara bastıgı için yag seviyesi oynar hatta gaza bastıkca camda gözüken azalır.
çinlilerin genelinde yandaki pencere motor dik konumda iken yagı gözlemleyebilmek için vardır.
mümkünse ortasını gecmeycek kadar ilave edilmeli.
deki yag cok olsa ne olur? motor saglamsa 1.5 litre dahi koysan sorun olmaz.
benim motorun karteli ellerimle topladım, herseyine kefil oldugumdan deneme amaclı 1600ml yag koydum 1250 km yol yaptım
hiçbir terleme yada yag atma olayı ve yag eksiltmede olmadı.,
ama genel olarak o camın orta seviyesi geçilmemeli
kartel contaları zayıf ise conta patlatabilir.

Muhtemelen debriyaj balatalarının aralarındaki çelik lerde sorun var. Komple sac , balata ve yay şeklinde takım değişirsen bir sıkıntı kalmayacaktır.
(bundan önce debriyaj telinin doğru ayarlanmış olduğundan emin olun)

deiğim tarzda değişimde sorun yoksa normal, yoksa ayarsız yada sorun var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar