Motorum Yolda Kaldı [Yardım]

Merhabalar,
dün gece Antalya/Konyaaltı bölgesinde gezerken motorum bir anda stop etti. Marşa basınca çok ince bir ses geliyor ve çalışmıyor. Dün bekledim yine denedim olmadı. Ayaktan çalıştırmayıda denedim fakat büyük ihtimalle ben beceremedim. Sorunum ne olabilir acaba. En kötü motoru sanayiye götürecek kadar çalıştırmam lazım.

Bu arada motor hussar 125

Teşekkür ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Statörün bozulmuş ve motor akü bitene kadar çalışmış olabilir. Dolu bir akü takarak o akü de bitene kadar çalıştırabilirsin motoru.

Aynısı 1 hafta önce başıma geldi. Nedenini bilmiyorum ama motoru biraz elinle iteleyerek götür sonra tekrar dene marş basacaktır.

benım motorunda aynı sekılde bozulmustu mars dınamosu mu oyle bısey bozulmus dedıler servıste degıstırdıler

Motosikleti
Hero X Pulse 200
benim arkadaşın motorundada benzer sorun var marş basıyor ama çalışmıyor farlar falan güzel marş dişlisi kırılmış olabilir dedik kendi aramızda o volan kırıldı dişli bazen yakalayamıyor diyor beraber açıp görücez ne varmış diye?

söylediklerimde aklında olsun sorun marş motoru veya dişlisinde olabilir farlar falan yanıyorsa marş basıyor diyosun ama zayıfmı? zayıfsa elektriksel bir sorun kanımca..

motoru gormeden bisey soylemek dogru olmaz.Motorda bir sorun var demek ki bu durumda sanayiye kadar da olsa kullanmani tavsiye etmem.Zaten kucuk motor,bir aracla tamirciye goturun.

ayak marşı basınca aşağı hareket ediyormu ????

beceremedım dedıgıne gore BASAMAMIŞ OLABİLİRMİSİN ?
eğer öyle ise motorun kitlemiş olabilir,
ekzantrik zincirin yerinden atmış olabilir,
kayış kopmuş olabilir...

ayak marşı basınca aşağı hareket ediyormu ????

beceremedım dedıgıne gore BASAMAMIŞ OLABİLİRMİSİN ?
eğer öyle ise motorun kitlemiş olabilir,
ekzantrik zincirin yerinden atmış olabilir,
kayış kopmuş olabilir...

evet hareket ediyor. hafifken sertleşene kadar yavaş yavaş bastım. sertleşicede bastım ön freni sıkıp gaz verdim yok yine olmadı. Sonra egzos patladı

Bnzer bisey benim basima geldi.giderken bianda durdu.biraz kurcaladik buji falanmi diye yok olmadi. Bu arada aku saglamdi tabi kurcalarken onuda bitirdik. Servise biraktim stator beyin ve bisey daha degisti onu bilmiyorum. Kisa devre yapmis dedi usta.sebebini bilmiyormus . siz ne yaptiniz cozuldum sorun? Bu arada agarantiden degisti hepsi :D

Bnzer bisey benim basima geldi.giderken bianda durdu.biraz kurcaladik buji falanmi diye yok olmadi. Bu arada aku saglamdi tabi kurcalarken onuda bitirdik. Servise biraktim stator beyin ve bisey daha degisti onu bilmiyorum. Kisa devre yapmis dedi usta.sebebini bilmiyormus . siz ne yaptiniz cozuldum sorun? Bu arada agarantiden degisti hepsi :D

benimgaranti yoktur 2006 model.Sorun sanayiye nasıl götüreceğim para yok :D başka motorla iteceğiz o zaman

Akü kablolarını kontrol et . Yeterince sıkılmamış olabilir.
Yine marş motoru ve marş rölesi kablolarını ve motorun şasi bağlantısınıda kontrol et.

motorun markası nedir? profilinde yazan markaysa çok normal yolda kalman.

kolay ve ucuzdan zora doğru git belki çalışır. buji kablosunu söküp ayakla birkaç deneme yap . kıvılcım geliyor mu bak. geliyorsa bujiyi değiştir bir dene. olmadı başka bir akü takıp dene .sigorta da atmış olabilir. eğer bundansa boşuna atmayacağına göre çalışsa bile bir baktır derim.
bu kadar biliyorum dilerim çalışır.

hala duruyor öyle götüremedimki servise. çok az geliyor sanki marşa elektrik. Akümü alsam gidip

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar