Yamaha YZF 12 5- Sorununu çözemedim...

Arkadaşlar kontağı çeviyorum ışığı filan yanıyor devri gösteren ibre sona gidip gelıyor yalnız kontağı çevirdiğinde hani ince bi çalışma sesi gelir ya motordan o ses yok marşa basıyorum gaz almıyor.. benzin otomatiğinde sorun fılan var dıyorlar birde sizlere sorayım dedim..

evet denedım, motoru stop ettım 5 dk sonra geldım çalıştırayım dedım biraz çalışır gibi oldu farı hızlı hızlı açılıp kapandı 5 kez fılan stop ettı sonra ve daha calısmadı

Eğer akü azaldıysa yakıt sistemi devreye girmez.O ziyyy zınnn sesi yakıt sistemi,varsa exup sistemi gibi kısımları kontrol eder.Motosikletiniz hakkında çok bilgim yok ama sorun tahminen aküde,orta derece olasılık beyinde veya yakıt sistemindedir...Gerçi sigorta atmışta olabilir...

Yzf 125 hakkında çok bilgi sahibi değilim fakat tüm enjeksiyonlu motosikletlerde böyle işliyor durum.Extra bir durum varsa sizi yanlış yönlendirmiş olabilirim,affola.

ya derdi nedir hala çözemedim tam bilgi sahibi olmadan tamirede götürmek istemiyorum... motoru park ettikten 10 dk sonra çalıştırmaya çalışıyorum kontağı açtığımda o tızzzz sesı gelmıyor çalışmıyor, 2 saat sonra denıyorum çalışıyor anlamadım gitti :S 2 gündür böyle bir sorun var... bilgisi olan ?

ya derdi nedir hala çözemedim tam bilgi sahibi olmadan tamirede götürmek istemiyorum... motoru park ettikten 10 dk sonra çalıştırmaya çalışıyorum kontağı açtığımda o tızzzz sesı gelmıyor çalışmıyor, 2 saat sonra denıyorum çalışıyor anlamadım gitti :S 2 gündür böyle bir sorun var... bilgisi olan ?
En iyisi servisine götür göster

Sorun aküde ise, vurdurup çalıştırmayı denese arkadaş? En azından akü şıkkını elemiş ya da sorunu bulmuş olur.

Vurdurmak uzun vadede enjeksiyonlu araçlara zararlı olacağı gibi bir seferde birşey olmaz kanısındayım, vurdurmayı denemekte fayda var.

Arkadaşım bir yokuş varsa yakınlarında çık tepesine motorun yokuştan aşağı sal motosikletini, 2. viteste debriyaja basılıyken tabi biraz hızlandıktan sonra debriyajı hızlıca bırak, bir sorun yoksa motosikletin çalışır muhtemelen.

Aynı işlemi koştururarak da yapabilirsin, biraz yorucu olur ama.

Hiçbişey yapamazsan servise değil de işi biraz bilen motosiklet tamircilerine danışman tavsiyemdir.

ayaklığın kapalı konumda olduğunda bastığı bir zımbırtı var ona elinle bas belki ondan da olabilir.

eğer önceden gelen o vızıltı şimdi kontağı açınca gelmiyorsa benzin pompanız çalışmıyor demektir...ona yoğunlaşın...

Sorun aküde ise, vurdurup çalıştırmayı denese arkadaş? En azından akü şıkkını elemiş ya da sorunu bulmuş olur.

Vurdurmak uzun vadede enjeksiyonlu araçlara zararlı olacağı gibi bir seferde birşey olmaz kanısındayım, vurdurmayı denemekte fayda var.

Arkadaşım bir yokuş varsa yakınlarında çık tepesine motorun yokuştan aşağı sal motosikletini, 2. viteste debriyaja basılıyken tabi biraz hızlandıktan sonra debriyajı hızlıca bırak, bir sorun yoksa motosikletin çalışır muhtemelen.

Aynı işlemi koştururarak da yapabilirsin, biraz yorucu olur ama.

Hiçbişey yapamazsan servise değil de işi biraz bilen motosiklet tamircilerine danışman tavsiyemdir.

Vurdurmama gerek yok çünkü akülük bir problem değil marş gayet iyi basıyor gaz almıyor

eğer önceden gelen o vızıltı şimdi kontağı açınca gelmiyorsa benzin pompanız çalışmıyor demektir...ona yoğunlaşın...

bende onda sorun var diye düşünüyorum ama neden 2 saat bekledikten sonra kontağı çevirdiğimde o vızırtı gelıyor motor gayet iyi çalışıyor onu anlamıyorum..

Vurdurmama gerek yok çünkü akülük bir problem değil marş gayet iyi basıyor gaz almıyor

bende onda sorun var diye düşünüyorum ama neden 2 saat bekledikten sonra kontağı çevirdiğimde o vızırtı gelıyor motor gayet iyi çalışıyor onu anlamıyorum..

yakıt pompası kömürlerinde,burçlarında sorun olabilir..genelde sıcakken düzelirler ama seninki soğuduğunda düzeliyor sanırım..kömürleri soğuyunca rotora değiyor olabilir,burçlar açınmış sıcakken sıkıyor soğuyunca gevşeyip çalışıyor olabilir,kablolarında gevşeklik,oksitlenme olabilir,benzini kaçırıp 2 saatte biriktirdiğinden çalışıyor olabilir....

yakıt pompasını söküp yerinden çıkarın ve elektrik verin, gerekli testleri yapın,olmadı sökün revize edin.bu arada benzin hortumları ve filtresinide ihmal etmeyin,olası tıkanıklıkları giderin...

samet abiye ek olarak,
Motorun stop elenmanlarında (Stop Butonu,,Var ise yan ayak swich'i) bır oksıklenme veya takılı kalma olabilir,
anlaşılan benzin pompası devre dışı kalması ve benzın gelmıyor oluşu...

[/SIZE]

yakıt pompası kömürlerinde,burçlarında sorun olabilir..genelde sıcakken düzelirler ama seninki soğuduğunda düzeliyor sanırım..kömürleri soğuyunca rotora değiyor olabilir,burçlar açınmış sıcakken sıkıyor soğuyunca gevşeyip çalışıyor olabilir,kablolarında gevşeklik,oksitlenme olabilir,benzini kaçırıp 2 saatte biriktirdiğinden çalışıyor olabilir....

yakıt pompasını söküp yerinden çıkarın ve elektrik verin, gerekli testleri yapın,olmadı sökün revize edin.bu arada benzin hortumları ve filtresinide ihmal etmeyin,olası tıkanıklıkları giderin...

bu 2 gün içinde motorda test yaptım dediğin doğru soğumasıyla ılgılı bırsey, dün iş yerınde güneşın altında bıraktım iş çıkısı baktım calısmıyor, bugun golgede bırakmıstım gayet ıyı calısdı..
samet abiye ek olarak,
Motorun stop elenmanlarında (Stop Butonu,,Var ise yan ayak swich'i) bır oksıklenme veya takılı kalma olabilir,
anlaşılan benzin pompası devre dışı kalması ve benzın gelmıyor oluşu...

ikinizide teşekkür ederim bu bilgiler için.. peki düzeltilmesi uzun işmi yoksa basit birşey mı? tamircinin beni sallamasını istemıyorumda :S

pompayı elime aldığım andan itibaren malzeme aramadığımı varsayarsam 1 saat yeterde artar bile...

ama tamircinin neler yapabileceği hakkında doğal olarak bir fikrim yok...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar