Balata spreyiyle zincir temizlenir mi?

Arkadaşlar merhaba. Dün gittigidiyordan zincir temizleme ile zincir yağı aldım fakat dalgınlığıma gelmiş temizleme spreyi balata temizleme çıktı. Başlıkta da belirttiğim gibi balata spreyiyle zinciri temizlesem olur mu?

bence olmaz çünkü balata spreyi çok ciddi solventler içeriyor zincirin halkalarında bulunan o-ringlere zarar verecektir.

bence olmaz çünkü balata spreyi çok ciddi solventler içeriyor zincirin halkalarında bulunan o-ringlere zarar verecektir.

Var mı önerebileceğiniz bir zincir temizleme spreyi. Piyasada çok az marka var sanırım bir de türleri oluyormuş temizleme spreyinin zincirdeki pisliğe göre

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Castrol cleaner iyidir :cat:

biraz pahalı temizlik olur.....gaz yağı yada mazot + diş fırçası+boş camsil kutusu = mükemmel sonuç

Bu ne arkadaş ya kimse gaz yağı bulamıyor. Az kaldı bu işe gireceğim :)

El değiştiriyordur :) Büyüklerimizin girişimci oğulları bu tip işlere de baktığı için önce piyasadan kaldırırlar sonra sürüp vurgunu yaparlar. 10 numaranın Türkiye'de yasak olup her sanayide koca dükkanlarda satılması ve geçen gün gittiğim yağcı abinin nasıl sattırıyorlar soruma cevabı: Gemicik kaptanı ne zaman bırakırsa biz de o zaman bırakırız.:)

3-5 cm lik yagli boya fircasi ve wd 40 ile temizleyebilirsin.
Bol bol sıkıp fircalarsan piril piril olur .
Bu islemi yikamacida yapip sonrasinda tazzikli suyla tum pisligini akitirsin .
İyice kuruduktan sonra normal zincir spreyi uygulayabilirsin .
Daha da ugrasabilirim dersen zincir spreyinden once ayni fircayla bol olmamak kaydiyla sanziman yagi yada yoksa normal motor yagiyla yaglayip uzerine zincir spreyi sıkabilirsin .
Cok iyi temizledikten sonra sadece sprey yapinca zincirin yan taraflari pas yapabiliyor o yuzden sanziman yagiyla hafif yaglama bunuda engeller.

Ben zincir i söküp yere yatırıp yıkama tabancasıyla temizliyorum. pırıl pırıl oluyor :) Tabi her zaman değil .

3-5 cm lik yagli boya fircasi ve wd 40 ile temizleyebilirsin.
Bol bol sıkıp fircalarsan piril piril olur .
Bu islemi yikamacida yapip sonrasinda tazzikli suyla tum pisligini akitirsin .
İyice kuruduktan sonra normal zincir spreyi uygulayabilirsin .
Daha da ugrasabilirim dersen zincir spreyinden once ayni fircayla bol olmamak kaydiyla sanziman yagi yada yoksa normal motor yagiyla yaglayip uzerine zincir spreyi sıkabilirsin .
Cok iyi temizledikten sonra sadece sprey yapinca zincirin yan taraflari pas yapabiliyor o yuzden sanziman yagiyla hafif yaglama bunuda engeller.

Ben zincir i söküp yere yatırıp yıkama tabancasıyla temizliyorum. pırıl pırıl oluyor :) Tabi her zaman değil .

O kadar bilgili değilim sadece en fazla aktarma kapağını sökebilirim:) zinciri çıkarmak falan imkansız iş benim için :) Tavsiyler içinde teşekkürler

DKN

gaz yağı bulunamıyor ama adamlar bunu düşünüp şişelere basmış wd 40 gibi :) fiyatı da 8-9 lira civarı birşeydi bauhausta.. mazotla da temizleniyor ama yetkili servisler üstüne basarak gaz yağı kullanın diyor..

Temizleniyor olsa bile " ne gerek var :) "

Balata spreyini mutlaka kullanırsın zaten, geçiver bi temizleme spreyi siparişi :)

Var mı önerebileceğiniz bir zincir temizleme spreyi. Piyasada çok az marka var sanırım bir de türleri oluyormuş temizleme spreyinin zincirdeki pisliğe göre

biraz mazot
bir tane diş fırçası

tek kural var İŞLEM SIRASINDA MOTORU ÇALIŞTIRMAYIN.
yani vitese takarak zincir temizlemesi yapmaya kalkmayın
parmakları kaybeden çok

Castrol'un zincir temizleme spreyini aldım 400ml 24 tl. şimdi tek eksiğim kaldırma sehbası :)

Castrol'un zincir temizleme spreyini aldım 400ml 24 tl. şimdi tek eksiğim kaldırma sehbası :)

İşte bende böyle bir eksiği gidermek için kaldırma sehpası yaptırıyorum :) Henüz bitmedi, yarın bitecek inşallah.

gbb9.jpg

sehpanın maliyeti ne oldu hocam ?

5 lira demirler için, 1 paket sigara kaynak işçiliği için. Astar boyadan sonra sprey boya alıp boyayacağım. Boya için 10 lira desek. Toplam 25'e falan malolacak. Demirleri kıvırınca tekerlek takmaya gerek kalmadığını düşündüm. Motor kolayca kaldırılabiliyor bu şekilde.

Güzel fikir aslında ben de bir demircilere uğrayayım bakalım yapabilcek babayiğit varmıymış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar