Bizim söz ettiğimiz şey ise bir kamu spotu. Şu sigarayı bırakın vs gibilerden. Devlet yoluyla yani. Gerekli yerlere başvurulur, dikkat çekilir. Ücret talep edilse bile reklama göre çok daha uygun fiyatlı olur
Evet, öyle olursa çok daha uygun olur. Reklam olursa maddi sebeplerden dolayı kısa bir süre aralığında gösterilebilir -o da kârdır sonuçta ama- kamu spotu şeklinde olursa çok daha uzun dönem çok daha etkili saatlerde ve sürekli yayınlanır.
Böyle birşeyi iddia ediyorsanız bence bunu yapabilicek bu isimlerden daha iyisi olamaz,yani bunu yürütücek olan aracı da siz olmalısınız diye düşünüyorum.En azından bir motosikletforum sitesi olarak böyle bir planımızın olduğunuz söylerseniz,iş o noktaya geldikten sonra maddi yönden de forumun çok kayıtsız kalacağını sanmıyorum.
Kesinlikle, ben maddi açıdan burada çok büyük bir yardım olacağını düşünüyorum. Sonuçta o kumbaraya atılan her kuruş trafikte can güvenliği yüzdesi olarak geri dönecek, hem bize hem de eğer belli bir bilinç oluşursa ileri kuşaklara. Sonuçta bu işler böyle adımlarla başlıyor.
bütün bu farkli motosiklet sürücülerin motor kullanmalarindan ziyade ortak noktasi evledinde bekleyenleri olmasi.. burda araya bir yalniz yasayan bir motosiklet sürücüsü de eklenir - evde örnegin kedileri onu bekliyor..
verilecek mesaj motosiklet sürücüleri herbiri sevdikleri, bekleyenleri, duygulari, trafikte diger motorlu araclarla es haklara sahip olduklari birer insan..
Bu kesinlikle en önemli nokta. Tebrik ediyorum. Kesinlikle odaklanılması gereken yer bence de burası olmalı. Trafikte ilerleyen nispeten küçük bir 'cisim'den ziyade bir baba, anne, kardeş, çocuk, koca veya ne bileyim birinin bir sevdiğini taşıyan araç olarak görülmesine dikkat çekilmeli.
Lütfen herkes yapabildiğini yapsın, uğraşamam diyip üşenmesin. Belki de bu iş olduğu için bir motorcu kardeşimiz hayatta kalacak, can kurtaracaksınız ama farketmeyeceksiniz bile.
Aynen öyle, demek istediğim benim de buydu. Tüm bu forum olarak uğraşsak bunu hayata geçirsek ve sadece tek bir motor kazası veya tek bir olası bir ölüm/sakatlık engellense bile bu ulaşılacak en büyük başarı. Ve ben yeterli süreklilikle bundan çok daha fazla etkili olabileceğini düşünüyorum. Beki bu başka motorcu kardeşlerimizin böyle düşünceleri için de tetikleyici unsur olacak, belki daha fazla böyle kampanyalar yapılacak. Sonuçta ilk taşı birinin atması gerekiyor.
ramazanda coca cola vari bir "reklam" olmali bu..
O yarattıkları reklam imajının/tanınırlığının %10'unu yaratsa bu iş, eminim bir çok can kurtulur
İngilterede bu videoları çeken departmant of transport'a mail attım. Elinizdeki videoları Türk ulusal kanalında göstermek istiyoruz diye bakalım cevap gelicek mi veya yardımcı olucaklar mı? Eğer olursa o videoları olduğu gibi sadece altyazı ekleyerek ya da seslendirme yaparak yayınlamak bence güzel olur
Evet gerçekten çok güzel videolar, en kötü onlar bile direk yayınlanır, ama eğer öyle bir durum olursa etkileyici ve akılda kalıcı bir seslendirme yapılması gerek izleyiciyi ilk anda yakalamak adına.
Bütün fikirler çok güzel ama bana kalırsa sakın böyle bir şey yapmayın.
Rap ya da metal ya da arabesk ya da pop gibi herhangi bir müzik türü bu tip bir spotta uygun olmaz diye düşünüyorum.
Birilerine sempatik, diğerlerine antipatik gelecek şeylerden mümkün olduğunca uzak durulmalı.
Bence buna motosiklet kullanan ünlüler de dahil.
Müzik konusuna katılıyorum, bence de hiçbir kesime hitap etmeyecek hatta tam aksine evrensel ve etkileyici bir müzik kullanılmalı eğer kullanılacaksa. Mesela aşağıdaki;
http://www.youtube.com/watch?v=YGRO05WcNDk
Sanatçılar konusunda da şöyle düşündüm, mesela ilk mesajımda örnek verdiğim sanatçılar genellikle hep farklı kitlelere hitap eden insanlar. Örnek olarak Acun Ilıcalı farklı, Kıvanç Tatlıtuğ farklı bir kesime hitap ederken, Hayko Cepkin'in orada olması daha da farklı insanlara ulaşacak belki, böyle bir fikir olarak aklıma geldi. Mesela 8 Mart Kadınlar Günü spotu gibi;
http://www.youtube.com/watch?v=3ws8NUqJRNI
spotta
-ilaç kuryelerinin önemi
-motosikletlere araç gözüyle bakılmaması
-dışardan serseri zannedilen bizlerin aslında 2 teker medeniyetine sahip insanlar olduğumuz,
-motor kazalarının aslında ne kadar önlenebilir olduğu vurgulanmalı
Örneğin trafiğin içinde kalmış ve kimsenin yol vermediği bebek arabalı bir bayana yol veren motorcu, ilgili çocukları motora oturtan motorcu, kışın karda ayazda paket servis yapan motorcu gösterilerek motorcular sempatik gösterilebilir
Çok güzel fikirler, bu şekilde beyin fırtınası yaparak burada genel hatları oluşturabiliriz, sonuçta değinilecek gerçekten önemli noktalar var, ve bunları en az sürede en fazla etkili ve yer edici şekilde izleyiciye ulaştırmalı. Bu noktada bu işlerin (reklam, spot, halkla ilişkiler) profesyonellerinin de etkili olacağını düşünüyorum.