motorum aşırı ses çıkarıyor

merhabalar motorum asırı se üretiyor ,abartı egzos takılı oldugunu sanıyorum çif egzos çift silindir 4zamanlı bir motor sahibi üst egzosu kapatırsan cıkarmaz demıstı abartımı yoksa susturucusu mu cıkarılmıs varmı bılgısı olan

Hocam Türkçe yazım kurallarına uyarsanız,hem yazdıklarınız anlaşılır hemde sorununuza çare bulma olasılığınız artar.

çok fazla ses çıkıyor , asırı derecede 250'lik motor ama okadar cıkmaması gerekiyo ondan sorayım dedım.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
çok fazla ses çıkıyor , asırı derecede 250'lik motor ama okadar cıkmaması gerekiyo ondan sorayım dedım.

egzostunu delmiştir yada susturucuyu çıkarmıştır çıkardıysa sana satarken vermiş oolması lazım eğer delikse işin uzun :)

dostum sanırım yeni üye oldum ve hızlı bir giriş yaptın.
senin sorduğun soruların ve benzerlerinin bir çoğuna buralarda bol bol cevap yazıldı. biraz araştırma ile bir çok cevaba ulaşırsın.
eyer kendini tanıtmış olsaydın motorsiklet tecrüben hakkında bilgi sahibi olur, ve sana hitap eden cevaplar yaza bilirdik.
kaç yıllık motorcusun. eksoz susturucusunun nasıl bişi oldugunu biliyormusun. eksoz ile susturucunun motorun neresinde olduğunu biliyor musun ? motorunun markası ne. çinli ise abart eksoz takılı olduğunu sanmıyorum. susturucu değilde eksozun kendi sökülmüş olmasın.
sanırım motoru yeni aldın. geçmişini tam bilmiyor olabilirsin. en kötüsünden bir iki foto ve ses kaydı falan paylaşsan daha fazla yardımcı oluruz.
forumunn münetcimi gelinceye kadar cevap yazarsan herkesten önce yardımcı olmaya çalışırım.

En azından motorun modelini yazaydın. Gerisini biz anlamaya çalışırdık.

İzmir İl Temsilcisi
konu zaten garip olmuş motorum aşırı ses çıkarıyor :) azıcık egilip motoru dinlerseniz sesin motordanmı egsozdanmı geldigini anlardınız sayın lord_58

Şimdi durumu özetliyelim motorun sag yanında duran ki sanırım sagında gördügünüz üzere egsozdur.

en ucta kalan kaba bölüm egsoz bu bölümle motora uzanan ara borunun ismide manifolt borusudur.

manifolt borusu motor ile egsoz arasındaki baglantıyı yapar takiii egsozum kapalı susturucumda yerinde egsozda delik yok diyorsanız manifolt delik olabilir.

genelde manifolt itinayla delinmez kaldırıma yada tümseklere çarpınca delinebilir.

şimdi yapmanız gereken.

1- egsoza egilip içine bakın matkapla delinmişmi oyulmuşmu.

2- egsozun içine fener tutun eger egsozu sonuna kadar görebiliyorsanız egsozun açık demektir.

3- bu yukarda saydıklarımın hiç biri yoksa egsoz ile motor arasındaki manifolt baglantısına bakınız delik varmı diye.

4- bu saydıklarımın hiç biri yoksa sesin kaynagını dinleyin motor bölümündenmi geliyor yoksa egsozdanmı motordan rahatsız edici ses gelıyorsa motorunuzda ciddi derece problemler mevcuttur hayırlısı olsun.

en yakın zamanda ses ve goruntu saglıcam :) :) CEM. çok teşekkürler bakıcam çogu yere

İzmir İl Temsilcisi
birleşim noktası dedigin yer tam olarak neresi ? motor ile manifoltdun birleştigi noktamı yoksa egsoz ile manifoltdun birleştigi noktamı ?

şöyle diyim kaynakla yapılabilir tahminim yada komple degiştirceksin.

egzoz komple mi. egzoz tüpü ayrı bogazı ayrı mı nedir ne degildir motorun marka model ne? bogaz ayrı tüp ayrıysa ikisni baglayan kelepce vb.. olan şey gevsemıstır cıvatası dusmustur kırılmıstır.. kaynakla yapılır ama egzoz delıkse herhangı bıryerınden kaynakla yıne yapılır. sıkıntı olmaz. gıdın egzozcuya kardesım. kaynak makınanız mı var da burda cevap alınca hemen bı kaynak atayım dıceksın ? git egzozcuya kontrol ettir. burda konusmanın anlamı yokki böyle şeyleri

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar