@Sinan
Bu senin söylediğini ben ve birçok kişi de zaten önceleri dile getirdik. 'Zaten biliyorduk ama "böyle" davranması kabul edilemez' mantığınıda başladı herşey, Kenan'a olan tepki.
Benim burada yazdıklarım, Kenanı eleştirdiğimiz zaman bize söylenen sözlere yönelikti. Bize "başbaknı sevmek suç mu, herkes istediği kişiyi destekler" diye çıkışıldı. Ben de diyorum ki madem bir taraftan hoşgörü bekleniyor, diğer taraf da aynı şeyden sorumludur. Yani yazdıklarım Kenan'a değil, bazı başka kişileri idi.
Gelelim senin bahsettiğin konuya. Ben de zaten bugüne kadar ne düşündüğünü biliyordum söz konusu sporcunun. Açık açık da söylüyordu. Düşünceleri ve durduğu taraf itibarı ile "kendisini" çokça sevmezdim zaten, sevemedim diyelim. Ama o hernakadar ara sıra ekranlarda reklam yapsa da ben görmezden geliyordum ve inancı düşünceleri ona aittir, içinde yaşıyor diye kabul ediyordum.
Ve ben de ona karşı düşüncelerimi kendi içimde yaşıyordum. Buraya yazarken kendi duygularımı ve düşüncelerimi konuya dahil etmiyordum. Adam yarışta ne yaptıysa onu konuşuyordum. Spor kariyeri açısından da çok destekleyici yorumlarda bulunduğum da var, eski yazılarım duruyor. Yarışlarını izlemek için sabahın 5inde uyandığım da çok oldu. Hoş ben yarış hastası bir adamım ama sırf onu izliycem diye de ayrı bir keyifle uyanıyordum. Yani o yapması gerekeni yaptığı sürece ben de beni rahatsız eden konulara değinmiyordum, adamın "başarıları" ile gurur duyuyordum. Buradaki bazı kimseler gibi kişiliği ile değil.
(Burası önemli)
Nezaman ki bardağı taşırdı, olayı siyasete bulaştırdı ve bunu yarış öncesi, PİSTTE!, herkes TV'nin başındayken, yayının ortasında yaptı işte ozaman ben de tepkimi buradan veya gerekirse pistten verme hakkını kendimde buldum. Sen misin bela okuyan, ben de sana bela okurum ozaman, umarım düşersin de rezil olursun diyebilirim işte artık... Sen misin "ülkemde insanların yaptıklarından utanıyorum, mahçup oluyorum" diyen, ben de senin demeçlerinden ve tavırlarından utanıyorum artık... İnsanları bu noktaya iten kendisi, ben durduk yere kızmıyorum.
Bir de deniliyor ki Y.dışında Kenan'ı inançları sebebiyle eleştiren hiç olmamış. Demogojiye bak! Y.dışında, hiç bir İtalyan pilotun "Berlusconi arkandayım! Sana açılan davalar haksızdır!" diye motosikletine pankart astığını yada "Papa beni kutsasın, her yarış öncesi günah çıkartıyorum" diye sıkça demeç verdiğini gördünüz mü??